Lange arbejdsdage og meningsfuldt arbejde

At genopdage sin barndoms legetøj – Playmobil

Noget af det skønneste ved at Bean bliver ældre er at se, hvordan hendes leg også udvikler sig. Skiftet til børnehave har givet hende en masse og hun har taget et kæmpemæssigt ryk idet hun nu faktisk leger sammen med andre børn og indgår i en fælles leg frem for at parallel-lege. Hun gør det i en sådan grad, at hun gerne må være med, når de store piger leger far, mor og børn – og det er ret godt gået af en, der kun lige er fyldt tre.

Nåmen, rolleleg og sam-leg fylder også herhjemme, så derfor tog vi med kyshånd imod en invitation fra Playmobil for nogle uger siden om at komme forbi og lege en hel eftermiddag. Det var så sjovt for både hende og mig, for jeg elskede også Playmobil som barn (og jeg tror, mine forældre har en større samling på loftet fra min og min søsters tid). Jeg er ikke så god til at lege mig ind i vilde tumlelege (i al fald ikke længe ad gangen), men jeg har altid elsket at lave opstillinger og scenarier for mine Lego-, Playmobil- og Barbiedukker. Bean faldt især pladask for vandlegepladsen, som er en forårsnyhed her i år fra Playmobil, og den har vi været så snydeheldige at få lov at få herhjem.

På papiret er Bean ‘for lille’ til det rigtige Playmobil, men det er både hun og jeg heldigvis ligeglade med. Hun er ikke typen, der putter ting i munden, så der er ingen grund til bekymring med de smådimser, der følger med. Naturligvis kan hun ikke selv samle legetøjet. Det kan jeg til gengæld og det er noget af det, jeg synes er sjovest, så alle vinder.

Vi har allerede leget en hel masse med dukkerne, og jeg elsker hvordan hun tager afsæt i et scenarie og derfra leger sig vidt omkring. Playmobilfigurerne starter nok med at rutsche og pjaske i vandet (der i øvrigt griser væsentligt mindre end man kunne tro), men de kommer også ud at rejse med både for at besøge My Little Pony-land og dronning Elsa; de bliver kærester på kryds og tværs og Bean er heldigvis totalt ligeglad med, om legetøjsgenrerne ‘passer sammen’. Det er en fornøjelse at se hendes fantasi folde sig ud i legen – og for mig at se, er det netop noget, der karakteriserer og kendetegner ‘godt’ legetøj: at det er et udgangspunkt for kreativitet og for videreudvikling af en leg. Det gør både Lego og Playmobil forbilledligt; netop fordi deres type legetøj skaber er rum hvor der lægges op til at man selv fylder indhold på.

Beans allerførste legeaftale startede og sluttede også med Playmobil-leg, og det var skægt at se den 3-årige og den 4-årige lege med det samme og have gang i samme leg, men på vidt forskellige måder.

 photo DSC_0305_zpskg4s7sqs.jpg
 photo DSC_0310_zpshafqn6es.jpg
 photo DSC_0311_zpskbybo3th.jpg
6669_product_detail

Vi har modtaget legetøjet fra Playmobil som gave, men indholdet, ord og holdninger er mine egne.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lange arbejdsdage og meningsfuldt arbejde