Finkulturel lørdag - i børnehøjde

Kvindernes Internationale Kampdag – og shopping til gavn for udsatte mødre

Det er Kvindernes Internationale Kampdag i dag. (Og min svigermors fødselsdag, hvilket jeg altid har syntes var ret cool) En dag, der handler om den fortsatte kamp for lige rettigheder og muligheder for begge køn. I Skandinavien er vi nået et godt stykke, selvom der stadig kan arbejdes på bestemte områder, men trods alt har danske kvinder gode odds når det eksempelvis handler om sundhedspleje og retten til at bestemme over deres egen krop.

Andre steder i verden handler kvindekamp om meget alvorlige emner. Om tvangsægteskaber, børnebrude og om at graviditet og fødsel stadig er farligt for både mor og barn, fordi der ikke er ressourcer til at tilbyde helbredstjek, fødselsforberedelse, hjælp til komplicerede fødsler og til syge børn eller afkræftede mødre. Som en del af jer nok ved, så arbejder jeg i Strut – mest for gravide på Nørrebro. Det er en butik, der sælger ventetøj, ammetøj og bh’er og baby-essentials. Men det er også en virksomhed, der er drevet af en ildsjæl, Stefani, for hvem det faktisk betyder noget, at kunne hjælpe andre gravide og nybagte mødre. Både i forhold til at finde det stykke tøj, der får dem til at føle sig som sig selv og godt tilpas men også at give støtte og stemmer til mange forskellige måder at være mor på.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag støtter Strut organisationen Every Mother Counts. Bl.a. ved at donere 1000 DKK og derudover 20% af AL omsætning på strutshop.dk i dag til at hjælpe udsatte gravide, fødende og nybagte mødre i verden. For bare 5 dollars kan en gravid få transport til en sundhedsklinik eller fødestue – eller et helbredstjek efter fødslen, så alt tæller.

Derfor. Hvis du kender en, der er i markedet for ventetøj, ammetøj, babytøj eller bare er vild med rigtig god neglelak uden hormonfarlig kemi – så giv budskabet videre. Jeg har selv tænkt mig at donere og til inspiration har jeg samlet lidt af mine favoritter her:

kvindernes internationale kampdag

Basiskjole (til under 200 kr!) // So Vintage-neglelak // Den pæneste vente- og ammebh, jeg endnu har set // Tee, Soft Gallery // Sengetøj fra FABELAB // Heldragt fra Marmar (vi var SÅ glade for vores til Bean)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Finkulturel lørdag - i børnehøjde