Fagre nye verden...

Lidt mere om det dér børnehaveliv

Kan I holde til mere børnehavesnak? Det håber jeg, for bloggen handler 95% af tiden om det, der fylder hos os som familie og mig personligt. Lige nu er det børnehave. Så hvis du ikke orker mere navlepilleri fra 2100 Spelt, så trøst dig med, at jeg har andet i ærmet også. Herunder en konkurrence, der muligvis kan gøre dig til en mere afslappet og god vært(inde). I næste uge, ikke? Lige nu piller jeg den proverbiale navle.

Det sidste Bean sagde i aftes, inden hun gik omkuld i sengen, var ‘Jeg glæder mig til at komme i børnehave’. Hun lader til at trives som en fisk i vandet og allerede anden dag var hun klar på mere alenetid end forventet og i dag har hun haft en (kort) hel dag dernede med en helt almindelig hverdags-aflevering. Hun blev mødt med et stort kram af en af de større piger, og hun kaster sig hovedkuls og frygtløst ind i de store drenges vilde lege. Hun vil ikke sove dernede. Der er mulighed for det, men så går man glip af legeplads-tid, og DET nægter det stædige barn. De øvrige dage denne uge har vi puttet hende, når vi kom hjem og hun har sovet i uvante 2 timer, men med hele dage i børnehaven, er middagsluren vist officielt sløjfet.

I morgen bliver en standard 9-15 dag, som dem hun kommer til at opleve som hverdag fremover.

Det, der har overrasket os mest, er absolut, hvor smertefri overgangen har været. Bevares; det er en lille pige, hvis hoved kører på mere end fuld kraft og som derfor har noget mindre overskud end vanligt herhjemme. Hun er træt, bliver frustreret og sover en anelse mere uroligt. Det er også en omvæltning for os, og jeg har selv haft markant mindre energi denne uge. Jeg glæder mig til at se, hvornår den nye situation er inkorporeret som del af vores ‘normal’, så vi ikke bruger så meget kapacitet og energi.

Men hun er glad. Rigtig glad. Vi er også glade. Pædagogerne tackler og kommunikerer med børnene på en rigtig god og konstruktiv måde, og der lader til at være et godt samvær børnene imellem også.

– når det er sagt så bliver det søreme også godt at få weekend i morgen.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Det lyder da bare rigtig dejligt for jer alle – og da især for Bean 🙂

  Min den lille skal starte i børnehave her d. 2. marts – og jeg tror også hun bare drøner lige ind dernede. Hun har også en fordel, der hedder storebror. Men nu må vi se 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ja, mon ikke det er en fin ting at have et trygt, kendt ansigt dernede, der kan hjælpe med de nye rutiner?
   God vind med jeres start.

   Det ER dejligt, men der bliver godt nok brugt meget energi på det i øjeblikket. For alle.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fagre nye verden...