Dame-weekend og final countdown

Chokolade, mynte, kaffe og øl

Det er næppe en decideret hemmelighed, at jeg er glad for øl. Også selvom jeg ikke just har drukket meget de sidste 3-4 år. Jeg har simpelthen ikke den samme lyst til alkohol, som jeg havde engang, og med et lille barn i familien er der også ganske naturlige grænser for, hvor mange fester, der sniger sig ind i kalenderen. Jeg prioriterer familietid, hvor jeg kan. Naturligvis er der undtagelser – også af de mindre… ahem… flatterende. Sådan er det at være menneske.

Det betyder til gengæld, at NÅR jeg drikker øl, så vægter jeg kvalitet. Måske lidt atypisk elsker jeg en heftig IPA og stout, der er så mørk og tyktflydende at den i en halvdunkel belysning kan forveksles med sirup. Ikke mange ved det, men en overgang kom jeg en del på Lord Nelson i Hyskenstræde, der serverer rigtig gode specialøl og autentisk stemning. Jeg gik endda så vidt som at være bartenderske derinde en kort overgang.

Forleden (som nogen måske spottede på Instagram) var jeg forbi Bertels Salon for at blive introduceret til et rigtig vellykket ægteskab. Ricco (I ved, ham med kaffen) og Jacobsen (Carlsbergs specialøl-brand) har indgået et samarbejde og skabt en stout, der er markant lettere og med nogle meget friskere noter end nogen anden stout, jeg kan huske at have smagt. Der er – naturligvis – kaffe i den, men også mynte, hvilket løfter og frisker smagen. Man kan tydeligt fornemme den tørre kaffe bagest i ganen, og stoutens karakteristiske chokolade-noter fremhæves af den. Vi fik den serveret med lækker, fyldig chokoladekage, og det makkerskab var eminent (en øl, der komplimenterer kage. What’s not to like?) – men efter sigende skulle den også fungere rigtig godt til braiserede svinekæber (brug ca. en halv flaske i køkkenet og drik resten til maden!) og ditto fasan (hvis man nu er typen, der ligger inde med den slags)

En flaske koster en hundredemand, og det er naturligvis en anden pris end en dåsebajer for en 5’er. Men igen. Jeg vil meget hellere bruge ekstra på kvalitet og velsmag. Jeg fik et par flasker med hjem til yderligere smagning og den ene havde Jonas med på herreweekend, hvor alle var rørende enige om dens kvaliteter. Og at smagen var absolut behagelig og interessant på samme tid.

Og ja. Det var et event og altså ikke helt uden opfordring – men jeg kan så absolut stå inde for anbefalingen, og hvis du også er til rigtig god øl og kan lide at udfordre dine smagsløg, så er Jacobsens nye Coffee Mint Stout et bekendtskab værd.

Jacobsen Coffee Mint Stout Jacobsen Coffee Mint Stout

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dame-weekend og final countdown