Modeuge og radiostilhed

Dame-weekend og final countdown

Jonas forlod matriklen i går først på eftermiddagen , og jeg vil ikke påstå, at jeg var ellevild med tanken om at være alene på børnefronten indtil et ikke nærmere defineret tidspunkt søndag. Ikke mindst fordi ‘nogen’ er inde i en reeee-lativt konfronterende del af sin udvikling. Afhængigt af mit eget overskud kan det både fremkalde smil og panderynk at blive spurgt ‘Hvad MENER du, mor?’, når jeg fortæller barnet, at jeg synes, hun er en balladebøf (jo, det er et ord herhjemme).

Er det bare mig, eller er hun ikke lige lovligt tidligt ude med den slags argumenteren?

I går burde jeg have kapituleret, da hun endelig sov, men i stedet stod jeg op, spiste halvt i søvne det fredagsslik, som Jonas havde købt til mig (ret mange bonuspoint til ham lige der) og så en dokumentar om Carine Rothfield. Jeg var ikke just klar til at stå op kl. 6, da Bean mente, det var tid til at vågne. Det lykkedes at få hende til at blive liggende til halv syv, inden jeg måtte kapitulere, og da klokken var 8, var jeg personligt klar til en middagslur.

Imidlertid havde vi planer, så vi pakkede os selv sammen, tog Bugaboo’en med (jeg ved godt, hun er ved at være for stor til at blive transporteret sådan rundt, men i dag orkede jeg ikke at bruge al tid i verden på at gå til stationen og rundt på Fisketorvet) og smuttede i Minimaxx for at se Klokkeblomst og Piratfeen. Det er et ret fint koncept – en (billig) forestilling kl. 10 med en børnevenlig film, er skifter en gang om måneden. Bean var ret optaget af filmen – ikke mindst piratdelen. Jeg ved ikke, hvad der sker med hende og pirater i øjeblikket, men det er det fedeste. Overhovedet. Gæt selv, hvad damen skal være på næste fredag, hvor dagplejen slår fastelavn og afskedsfest sammen.

Åh, og apropos det. Selvom jeg er relativt afklaret med at vi skal sige farvel til verdens bedste pædagoger og verdens bedste pasningstilbud, så bliver det vemodigt og jeg forudser at det bliver nødvendigt at medbringe et par pakker kleenex. En uge, mand. Det er jo ingenting! Afskedsgaven blev købt for et par dage siden og i dag kom den ind ad døren. Jeg glæder mig til at give dem en Ælling for at give dem endnu bedre muligheder for at stimulere ‘deres’ børn.

Selvom bedsteveninden og Bean starter samme sted på samme tid, så bliver børnehave også et (pludseligt) ryk fra 8 børn, 3 voksne og absolut tryghed til noget, der er nyt og ukendt for både os og Bean. Forleden vågnede jeg midt om natten og var helt ked af det ved tanken om, at der ikke længere er tid til at hjælpe Bean med for eksempel at komme på toilettet – eller hvad nu, hvis nogen driller hende? Hjerte, smerte. Moderskab.

Hun ER blevet en stor pige efterhånden. Som kan lave sjov, ballade, har sine helt egne holdninger og præferencer og bliver mere og mere selvkørende. Jeg elsker eksempelvis, at vi efterhånden har fået kørt det ind som en rutine, at hun tager af bordet efter mad. Det meste af tiden minder vi hende om det. Af og til gør hun det helt af sig selv. Det er også skønt at hun kan lege selv. ‘Leg med mig, mor/far’ er en af hendes hyppigst brugte sætninger i øjeblikket (og kan også ytres mens vi allerede leger…?), men faktisk er det også ofte sådan, at vi kan sætte igang med en leg, og så kører hun selv videre. Det var for eksempel mere end almindeligt skønt at kunne hvile øjnene på sofaen en lille times tid i eftermiddag, mens Bean legede omkring mig. At stuen efterfølgende ikke kunne mønstre en kvadratcentimeter legetøjsfrit gulv er fuldstædig irrelevant.

DSC_0005 Af og til kan alle få lyst til en morgenkomplet i selskab med de bedste legesager. Duplo-isene er stadig et kæmpe hit, og katten er en fast følgesvend. Bemærk også lige Kaptajn Camenbert (nok bedre kendt som Klo, men ifølge Bean er han kaptajnen fra Strids bog om den kæmpestore pære). Sammen med ‘Lille Bean’ og Jake er han med i stort set alle lege, der leges i øjeblikket. 

Nå. Jeg vil tørne ind og forhåbentlig være mere veloplagt i morgen. I al fald indtil der igen kommer en mand i huset.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Modeuge og radiostilhed