Jeg er forhåbentlig ikke den eneste...

Bæredygtig baby?

HOLD your horses, people. Det er ikke mig, det handler om, selvom jeg færdes i en verden af strutmaver og babyer til hverdag. Der er rigeligt med preggo-bloggere i omløb i øjeblikket, ikke mindst hende, hende, hende og hende. Alle skønne, smukke og ikke mindst dygtige kvinder. Det er dog heller ikke dem, det her drejer sig om. Nej. Det handler om ‘Vigga’. Et bæredygtigt koncept med børnetøj fra de 0-2 årige, der lanceres til januar. (Og som vi lige præcis ikke kan være med i med hende den lange Bean…)

Kvinden bag er Vigga Svensson, og hun er ikke helt grøn bag ørerne (beklager ordspillet). Hedengangne Katvig var også hendes baby. ‘Vigga’ er et (for mig at se) nyt tiltag på det danske marked, og en del af upcycling-bølgen, der har som mål at passe bedre på de trods alt begrænsede ressourcer, denne planet råder over. Det er sød musik i mine 2100-Spelt ører, så jeg har læst mig igennem diverse info og her får I den destillerede version:

Vigga er lækkert, enkelt basistøj i høj, økologisk kvalitet. Og til absolut fornuftige priser. Så langt, så godt. Det nye er, at Vigga forhandles igennem en abonnementsordning. Du betaler et fast beløb på 359 DKK hver måned (oprettelse er gratis indtil 31.12.), og så får du løbende tøj til baby i en ny størrelse. Det tøj, baby er vokset ud af, sender du tilsvarende retur, hvor det bliver vasket, kvalitetssikret og sendt videre til en ny baby.

For at lave et design, der tiltaler de fleste, har hver kollektion et enkelt, lækkert og klassisk look – og til priser, hvor alle kan være med. Økologi og bæredygtighed skulle helst ikke være forbeholdt en økonomisk elite – så rykker det jo ingenting. For mange af os har børnene haft tøj, de max har brugt en gang eller to, så en enkelt body kan have et langt liv med den her type abonnementsordning. Der er, med Viggas egne ord, også en anden årsag til at tøjet kan leve længe:

”Kvaliteten af de materialer, vi designer tøjet i, er så stærke og gode, at de sagtens kan cirkulere mellem børn uden at de mister den lækre kvalitet, eller ser brugte ud. Fiberlængden er f.eks. dobbelt så lang som det meste bomuld på markedet, hvilket gør stoffet ekstraordinært blødt og slidstærkt”

Vigga_Image_Opt01_0106 (2)

Vigga leverer det første tøj fra januar 2015, men det er allerede nu muligt at tilmelde sig. Faktisk kender jeg allerede en, der har signed up – så hvis I er interesserede kan jeg fra marts give feedback på hvordan det fungerer i praksis. Hvis du synes, det lyder spændende så kan du læse mere (og tilmelde dig) på vigga.us

Tal og fakta: Vigga er eksklusivt og bæredygtigt børnetøj til 0-2 årige, solgt igennem en unik cirkulær abonnementsservice. Vigga er produceret af økologisk Pima bomuld dyrket i USA. Viggakonceptet modtog i juni tilsagn om støtte på 2,2 mio. fra Grøn Omstillingsfond under Erhvervsstyrelsen til udvikling af det bæredygtige koncept. Vigga’s GOTS-certifikat sikrer en produktion uden skadelige kemikalier og unødig belastning af natur og miljø. Den SA8000-certificerede leverandør sikrer ordentlige arbejdsforhold.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er forhåbentlig ikke den eneste...