Jeg. En skyldner.

Baby-musthaves og en (musthave) konkurrence

Der er simpelthen så mange i både min fysiske og virtuelle omgangskreds, der har babyer på vej, at jeg er blevet helt inspireret til at lave mit bud på en must-have liste her op til jul.

For hvad er need to have og hvad er bare nice to have? Hvad skal man vente med at investere i, og hvad kan man helt droppe? Det er en jungle, og det er uhyggeligt let at købe sig mere end fattig i alt det udstyr der findes til gravide og til babyer. Fordi vi jo vil give vores børn det allerbedste. Det kan mildest talt være svært at holde fast i sin kritiske sans, når man står med et kolikbarn, der gerne må holde op med at græde for 5 minutter siden.

Jeg har samlet det, jeg synes er helt uundværligt. Og en af tingene – som absolut har været en life saver for os – kan du vinde. Bum!

BABY must haves

… den skarpe læser vil sikkert kunne deducere sig frem til, at det ikke er en udtømmende collage. For der er hverken stofbleer (nej, 20 er ikke overdrevent mange) eller soveplads (men det er så individuelt hvad der fungerer hjemme hos dig). Jeg har heller ikke sat rød-numse-salve eller et blødt tæppe på. Eller babyneglesaksen (køb bare den billige fra SuperBrugsen. Den er ligeså fin som apotekets dyre udgave)

Men. Det her er noget af det, vi oplevede som absolut nødvendigt – både i den allerførste tid og stadigvæk i dag.

– Et babyvenligt køretøj: Vælg det, der giver mening for dig. Hvis du bor et sted med brede, tomme fortove eller landeveje og har en bil med kæmpe bagagerum og ikke bruger offentlig transport særligt ofte, så er Odderen lækker. Vi startede med sådan en (brugt) fætter, og var glade for dens stabilitet og robusthed. Men. Den er også et ordentligt skrummel, og siden vi skiftede til Bugaboo har vi ikke set os tilbage. Den er let at køre med, let at klappe sammen, fylder ikke meget i bus, metro eller på Indre Østerbros crowdede fortove. Og så er den bare designmæssigt lige i skabet. Jeg hørte engang en (mand) udtale, at Bugaboo er barnevognens svar på en iPhone. I agree. Sidste nye Bugaboo-samarbejde er med Diesel. Så bliver det ikke meget sejere.

– En ammepude, der er fast i kødet og hvor fyldet ikke rutscher rundt. OG som kan vaskes og ikke er en øjenbæ i stuemiljøet (hvor man alligevel ammer det meste af tiden) Jeg anbefaler Fossflakes puder, som du kan få HER. De kan konverteres til hyggepude på børneværelset også – og så er de overdrevent rare at sove med, når man er gravid og skal have noget blødt mellem knæene for at aflaste hofter og bækken.

– Babybodier med skrålukning. Seriøst. Det dér med at skulle mosle en lille halsåbning over et spædbarns lille, bløde hoved og sarte nakke – det er altså angstprovokerende for nybagte forældre. Vi var kæmpe fans af bodyer, der kunne åbnes, så man bare skulle placere Bean på den og knappe omkring hende. Den her fine model er fra Name It.

– En strikket babyhue. De er så dårlige til at temperaturregulering, de små pus, så en hue, der holder dem lune og tilpas er et must have. Min mor er så dygtig til at strikke, men der er også mange lækre strikhuer rundt omkring. Fx HER

– En let sut. Bean startede på sut allerede mens vi var på barselshotellet. På jordemødrenes opfordring. For hun suttede fint og korrekt, men havde (og har) bare et kæmpe tryghedsbehov. En tung sut i naturgummi var for svær for Bean på 1 dag at holde i munden, så da vores venner introducerede Nuk-sutten, var det en åbenbaring.

– En ergonomisk bæresele fra ERGObaby. Hold. Nu. Op. Vores bæresele har været helt uundværlig. Jeg startede med en strækvikle, men fik aldrig ordentlig instruktion og vejledning og blev ikke tryg ved at bruge den (hvis bare jeg havde vidst, at man altid er velkommen med baby og vikle i vikleskole HER) Vi blev anbefalet ERGObabys bæreseler, og de er vitterligt fantastiske. Indtil Bean selv kunne holde sit hoved, brugte jeg selen med en Infant Insert (som Astrid var så sød at donere!), og da hun var omkring 7-8 måneder brugte jeg den i hoftepositionen, så hun kunne følge med når vi fx var på museum. Og siden rykkede hun om på ryggen som en anden barne-backpack. ERGOen er så behagelig at have på – selv nu med et barn på knap 2 år og 8 måneder – fordi vægten hovedsagligt bæres på hofterne. Muligheden for at have baby tryg og tæt på OG have hænderne fri og aflaste skuldre og arme? Det er guld værd. Du kan finde dem HER

Jeg har fået lov at forære en af jer den originale ERGObaby bæresele i sort, og jeg kan ikke få hænderne ned over det. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden. Jeg havde i al fald været nødt til at smide børnepengene efter kiropraktorer. Smid et lod i puljen ved at følge @aiobaby.dk på Instagram og fortælle mig her, hvad dit baby must have er. (Du må også meget gerne følge mig (@ostfronten), men det er karma og ikke et krav.

Jeg trækker en vinder søndag d. 14. december.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

77 kommentarer

 • Louise P

  en rigtig brugbar liste til en førstegangs-mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Udover de ting du har nævnt så er min must have en Ordentlig babyalarm. Den behøver ikke at kunne en masse fancy med video, temperatur el.lign, men skal basre virke, være lille og handy, have godt batteriliv, og ikke fange for mange aliens. Uundværlig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Tak for en skøn blog. Til vores datter (som er præcis 14 dage ældre end Bean!) har vi været meget glade for en slyngevugge – for med en pige, der som udgangspunkt vågnede efter lur på bare 20 eller 45 minutter, var slyngevuggen helt genial til at hjælpe hende videre i søvnen. Guld værd for barn OG forældre 🙂 Når lillebror melder sin ankomst til februar, ville jeg elske at have en ergobaby bæresele til ham fremfor den 15 år gamle og ikke særlig ergonomisk korrekte babybjørn, vi har til rådighed pt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karen

  Vores helt uundværlige babyting er vores brio skifteplads – altså den model, der hænger på væggen og kan klappes ned. Den er the shit i en lille lejlighed med ditto badeværelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Min babymusthave var den fantastiske fastvikle. WOW, den brugte jeg meget til begge mine små. Vores første var en skrigebavian, nr. to var bare fantastisk at have dét på maven, så den ældste også ku’ få opmærksomhed – og så man ku’ nå at vaske op bare en gang imellem 😉 Den fine ergo-dims skulle min søster have, hun venter sig nemmerlig 🙂

  Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai-Britt Mandrup

  Fedt! Mit baby must have er en slyngevugge tæt forfulgt af en strækvikle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Bjerre

  Jeg er godt uvurdelig glad for vores Voksi pose med bæreplade (vigtigt!). Jeg bekymrer mig aldrig om han fryser, og når han bliver båret ind og stadig sover kan vi bare åbne posen uden at skulle have ekstra tøj af ham – og han sover fint videre… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Nu har jeg ikke nogen baby endnu så ved ikke hvad et musthave skulle være, men tænker at ammepude og bareselen må være uundværlig og netop derfor er denne også på ønskelisten til det nye familiemedlem så nu krydser jeg bare fingre og håber på det bedste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Jeg synes en god og rummelig pudsleplads var uundværlig. Helst med plads til lidt tøj også.
  Man bruger så mange timer der., så det er dejligt at have alt ved hånden, samtidig med at det er et behageligt sted at være for forældre og baby.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie R

  Jeg har ikke noget must have da det der med babyer ikke lige er noget jeg har prøvet før….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Østerlid

  Sikken fin liste du har lavet. Jeg har manduca-bæreselen, som jeg brugte til min søn, og jeg var faktisk ikke glad for den. Den faldt ned af den ene skulder, og jeg fandt først ud af for sent, at stropperne kan krydses, så de ikke glider ned. Og det er jo smart nok, især hvis jeg selv kunne tage den på, men det kan jeg ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Østerlid

  Sikken fin liste du har lavet. Jeg har manduca-bæreselen, som jeg brugte til min søn, og jeg var faktisk ikke glad for den. Den faldt ned af den ene skulder, og jeg fandt først ud af for sent, at stropperne kan krydses, så de ikke glider ned. Og det er jo smart nok, især hvis jeg selv kunne tage den på, men det kan jeg ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Østerlid

  Sikken fin liste du har lavet. Jeg har manduca-bæreselen, som jeg brugte til min søn, og jeg var faktisk ikke glad for den. Den faldt ned af den ene skulder, og jeg fandt først ud af for sent, at stropperne kan krydses, så de ikke glider ned. Og det er jo smart nok, især hvis jeg selv kunne tage den på, men det kan jeg ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Listen af musthaves er lang og jeg er enig med alle de nævnte ting. Hos os blev det også en lille puttekanin, der blev uundværlig, da sutten ikke ville godtages.
  Tak for en dejlig blog med søde Bean.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg er meget enig i din liste – men vil gerne tilføje en næsesuger. Med en kronisk forkølet baby har den været uundværlig for lilleB og os.
  Vi har selv en ergobaby (som er et af vores bedste køb), så hvis jeg vinder, vil jeg give bæreselen til min bror og svigerinde, som i disse dage går og venter (utålmodigt) på at deres første barn melder sin ankomst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Nu ved jeg godt du ikke selv har dem med …. Og de er vitterligt ikke særligt spændende. Men stofbleer altså. Mange af dem. Vanvittigt mange af dem. Over det hele.
  Min datter har gylpet for et godt ord så jeg har nærmest haft en kronisk stofble på skulderen de sidste 8
  Mdr :). Og hun sover bedst med næsen i en stofble :). Så stofbleer og flere stofbleer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Vores bedste babygear-køb har helt klart været en strækvikle fra Je Porte Mon Bebe og en Natures Sway slyngevugge – begge er aaaabsolutte musthaves, når man (som vi) producerer yngel med kæmpe tryghedsbehov og søvnbesvær.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla L.

  God liste med must-haves. Jeg var dog rigtig glad for stræk viklen til vores datter – og brugte den dagligt indtil hun var 3-4 måneder. Dér skiftede jeg så til ErgoBabyen – og den er uundværlig!! En god babyalarm var også et must-have for mig. Desværre har jeg mistet ErgoBabyen i en flytning – og med nu baby nr. 2 på vej, der melder sin ankomst indenfor et par uger, så ville det være guld værd at vinde denne skønne præmie!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Melgård

  Jeg venter vores første barn til februar, så endnu ingen erfaring på dette område. Et godt tip til graviditeten er dog en masse basis ting: lange toppe, graviditets strømpebukser fra H&M og en sort nederdel fra strutshop. Det har taget mig langt, og har gjort det muligt st bruge meget af mit almindelig “tilbehør” indtil nu fx lange cardigans og strik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor fed en udtalelse, den om Bugaboo og iPhone, det passer jo totalt! Og jeg er enig. Vi har haft en Cameleon indtil for nyligt og har nu opgraderet til en Donkey, så vi er klar til lillesøster kommer næste år og min mand sagde (uden ironi i stemmen) for nyligt, at med den nye vogn har han ikke rigtigt behov for en fed bil, det behov bliver på en måde dækket med den her barnevogn. Det siger da en del, ikke!
  Har også været rigtigt glad for min Ergobaby, men opdagede produktet senere, så havde aldrig infant indsatsen. Den må skaffes til næste gang. Men! Jeg vil nu stadig meget gerne vinde en og give den i gave til en sød gravid veninde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Whaaa, sådan ville jeg dælme gerne vinde, for det er præcis et mine must haves, men som der bare ikke har været råd til at købe endnu… Krydse-krydse!
  Nu har jeg ikke fået baby ud endnu, så ved ikke helt, hvad der sådan er must haves for mig ud over hvad andre folk siger, men ud over de ting, du viser der, så tænker jeg også en kravlegård?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Den ultimative ting for mig var/er helt sikkert strækviklen, hos os var den bare løsningen på alt, da vi stod med en lille babypige, der helst ville være tæt hele tiden også når mor skulle på toilettet (for ja det er nemt at gå på toilettet med en vikle ;0)).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Thaulow Ellesgaard Sørensen

  Min babymusthave i dette vejr er en voksi pose til når baby skal sove udenfor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg ville elske den til mit næste barn. Vores søn Storm var altid på armen, så en bæresele ville være fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise fb

  God og simpel liste. Synes nogen gange sådan nogle Must have lister har det med at blive for omfattende… En god numsecreme. Vi har været storforbrugere af Weledas calendula cremen. Ville give bæreselen til min veninde som lige har fået en lille pige – ved hun vil blive SÅ glad for den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Åhhh en ergonomisk rigtig bæresele vil være en dejlig erstatning for en 15 år gamemel og meget slidt baby bjørn…..

  Det mest uundværlige i vores samling af ting til baby er helt klar voksi-posen. Vores datter har sovet i den fra dag 1. Den har været så tryg for hende, at hun flere nætter også har sovet i den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Viktoria

  i denne omgang er vores datter virkelig tryghedsnarkoman og vikler og slynger er uundværlige – ville elske at have hende i en ergobaby istedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Baggers Boateng

  Det jeg tror vi havde allermest fat i var ammepuden, mellem knæene før Rebecca blev født og efter ved enhver amning i mange måneder, og den blev også brugt til at støtte Rebecca. Så til næste barn er det et absolut must. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  🙂 Ja, det kommer an på barnet 🙂
  Til den første var det helt klart kravlegården – den var hun vild med. Men nr. 2 har aldrig gidet den, og her er vores must have vist et svøb – han er meget mere urolig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla H

  Jeg synes egentlig at du har dækket det som jeg lige har været ude og hente hjem til vores 3. barn 🙂 Jeg mangler dog lige netop en ordentlig bæresele, da den vi havde for 10 år siden ikke helt lever op til forventninger mere :O Men udover det så har min musthave ca. 1.000 stofbleer – jeg har dem med over alt, når nu man er lykkelig ejer af et gylpebarn 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg er gravid med vores første barn, så vi er meget “grønne” i debatten om must haves.
  Dog har jeg tænkt, at jeg hellere må få anskaffet mig nogle sangbøger med børnesange, så ikke min baby kommer til at lytte til “Lille Peter edderkop” og “Se den lille kattekilling” på repeat, da de er de eneste to sange, jeg umiddelbart kan huske udenad ;-).

  Tak for et godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er førstegangs-gravid, så jeg har endnu ikke nogle erfaringer med musthaves til baby. Vi har dog både investeret i god barnevogn, ammepude, sutter, bodyer med skrålukning og en strikket hue fra den kommende farmor – det eneste vi mangler fra din liste er den (efter hvad jeg har hørt) fantastiske bæresele. Krydser derfor mange fingre for at vinde den! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jana

  En uundværlig ting hjemme hos os har været et dejligt puslebord, så vi kan stå op og skifte bleer med alle nødvendigheder inden for rækkevidde 🙂 man kan selfølgelig klare sig uden, men det gør bare liver lidt nemmere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Herhjemme har slyngevuggen været en total musthave!! Den kan vi ikke leve uden!! Gruer dog lidt for den dag mini skal puttes i tremmeseng…og vi ikke kan vugge ham i søvn! Dårlig vane – men det fungerer for os lige nu og det er det vigtigste!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea Frederiksen

  Mit baby must have er helt klart vores voksipose, som Albert (7 uger gammel) altid falder i søvn i, når han bliver puttet til barnevognen. Han fægter og spjætter meget med armene, så posen er rigtig god, fordi den putter ham helt tæt sammen. Vi har ingen lift, kun voksiposen, og den har været helt perfekt. Den er også nem at tage med rundt til folk. Men jeg har også hørt at en bæresele er et absolut must. Såden en har vi bare ikke, så jeg ved ikke, hvad vi går glip af. Vi prøver os lige nu frem med en ringslynge, men det er meget svært synes jeg. Har ellers set diverse how-to-do film på youtube, men har ikke knækket koden. Så en ergobaby bæresele er måske svarer! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michaela Sandersen

  Super indlæg. Jeg vil sige, udover de ting du har nævnt, så er must have babyalarm, masser ad bodyer, bukser/gamacher til udover en body og til Kolikbarn – en slynge og et svøb. Vi ønsker os så meget ergobæreselen, da det er så meget nemmere at have baby med rundt og samtidig have armene fri .. Helt perfekt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Som førstegangsgravid er det svært at vide, hvad der ikke er til at undvære, men jeg suger dine råd til dig! Vil ud og købe nogle af tingene og håbe på at vinde bæreselen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Stovgaard

  Ved nr. 1 blev jeg rigtig glad for en ekstra stor ammepude som jeg kunne sidde med hende i uden at skulle bokse for meget rundt og samtidig selv have god støtte til både arme og ryg, den er en af mine must haves til nr. 2. Desværre var vores bæresele til nr. 1 ikke særlig god, da vi hurtig fik ondt i ryggen, men hun elskede at blive båret rundt tæt på kroppen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Jeg venter min første, så jeg ved endnu ikke rigtig hvad, som bliver mit baby-musthave. Dog kunne jeg godt forestille mig, at det er den super skønne Stokke kombivogn, som er købt til lille 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Har ikke de store erfaringer, men min veninde har stor-anbefalet strækvikle og manduca som et must.. Så jeg vil da elske at vinde så lækker en bæresele til den dejlige pige i min mave ♥ Skøn julegave!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Heide

  Fine ting på listen 🙂 Jeg har to små tvillingepiger i maven og venter spændt på ankomst i det nye år. Vi ønsker os den ergonomiske bæresele. Kunne være skønt at skulle nøjes med at investere i nr. 2 selv. Glædelig december fra mig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel L

  Jeg tror mit baby-musthave bliver en pilatesbold til at sidde og vugge på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel L

  En pilatesbold til at sidde og vugge på. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel L

  En pilatesbold til at sidde og vugge på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg tænker at jeg får brug for en rigtig god og behagelig ammepude. Vi har selv forelsket os i den selvsamme bæresele, så den håber vi at være heldige at vinde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  En god ammepude 🙂 Vi har selv forelsket os i den selvsamme bæresele, så den håber vi på at vinde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Med en baby med kolik så kunne sådan en bæresele da virkelig være vejen frem tror jeg. Krydser fingre:) en lille ting jeg er glad for, er de parfumerede nappy bags fra Normalbutikkerne. På den måde lugter skraldespanden ikke nær så fælt:) -Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg ved ikke hvad must have er da jeg venter første barn;) men efter at have været i afrika og se hvor godt babyerne har det når de er slynget på mamas krop drømmer jeg om at bære min baby rundt. Og lyder til en ergobaby er fantastisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det vi(jeg) er gladest for at have købt er en gammel, smukt restaureret, Junoseng..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Mit absolutte musthave har været en kravlegård. Han hygger sig simpelthen så godt og kan ligge over gulvhøjde uden fare for at falde ned mens man lige har hænderne i noget andet.
  Men en god bæresele har også været vigtig. Nu er min dreng bare snart for tung til at hænge på maven hvorfor en ergobaby-sele ville være kærkomment!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Da jeg stadig er gravid med vores første barn, har vi naturligvis ikke helt styr hvad der er vores musthaves til babyen. Men i mit hovede er det vigtig med en god ammepude og så en barnevogn der passer til vores behov. Min dejlige mands absolutte musthaves er derimod en bæresele. Jeg tror han ser mange tidspunkter hvor det kunne være hyggeligt at bære vores søn i sådan en. Og jeg må indrømme at mit hjerte også smelter lidt ved tanken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Her i hus er det helt klart nussekluder (stofbleer). Som vaskekluder, nussekluder, puttekluder, underlag, lagen, skifteplads… Kunne slet ikke leve uden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Åh, hvor kunne jeg godt tænke mig sådan en lækker bæresele.
  Jeg er gravid i 16 uge og er helt ny i babyverdnen og derfor er sådanne tips du giver guld værd for mig.

  Vi skal være forældre til maj og regner med at skulle være aktive hen over sommeren, så det kunne være fantastisk at kunne have lille bebsi i trygt hos os i sådan en sele.

  Håber 🙂

  Mvh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Bosdatter

  MUSTHAVE er uden tvivl et lækkert (hjemmestrikket) tæppe i uld. Det var fantastisk når bønnen skulle gå på omgang, eller til lige at komme om ham når han sad i autostolen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • m.h.andersen

  Mit must have til baby er uden tvivl vores Voksipose. Uundværlig for os 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ina hensel

  En fitness bold var uundværlig til at sidde på når vores nu 4 årige skulle vugges i søvn om aftenen de første måneder 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane Svenningsen

  Tak for en fin baby musthaves liste.
  Jeg vil rigtig gerne vinde en ERGObaby bæresele 🙂
  Min Baby ligger stadig i maven (1 uge til termin), men ud over tingene på din liste så har jeg hørt at et sæt gode babyalarmer samt et godt aktivitets legetæppe er meget anvendelige når man får en lille baby:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Rotbøl

  Min must have er ekstrem lavpraktisk, med med to piger, som storgylpede, er stofbleer fuldstændigt uundværlige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine Fleng

  En stor gymnastik bold..! F… Hvor har jeg hoppet et uroligt og skrigende barn i søvn mange gange på den..! Den har reddet de første 9 mdr. i mit mor liv..!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Meilstrup

  Jeg er helt enig i at en god ammepude er et musthave. Og så kan den jo få et lækkert liberty mønstret betræk, så den også pynter i sofaen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Her bor baby stadig inde i maven, så jeg ved endnu ikke hvad der bliver vores must-have – men har kun hørt godt om ergobaby, så den ville garanteret være et hit! Ammepuden har dog allerede vist sig helt uundværlig her i graviditeten – uden den ville min nattesøvn være endnu dårligere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Da jeg bliver mor for første gang i februar, ved jeg fortsat ikke helt, hvad der er musthave for mig. Men det har i hvert fald været meget vigtigt for mig at få en god barnevogn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Fiiine ting! Venter min første til april, så kopiere lige denne must have liste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  det er jo så forskelligt hvordan ens liv og boligsituation er, men en af de ting jeg var glad for var en kørepose (voksipose) som vi fik i barselsgave af den nybagte farfar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  På denne årstid er mit baby musthave uld. Og gerne meget af det. Både dragter, bodyer, hue osv..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  alt efter hvor og hvordan man bor så var vi glade for voksiposen, med den første – men sådan en bæresele ville være genial, når jeg nu venter min anden i det nye år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg skal til at være mor for første gang, så denne liste rammer helt plet! Tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Fogh

  Mit første barn melder først sin ankomst om en lille måneds tid, men andre forældres erfaringer siger mig, at en slyngevugge er musthave. Derudover har jeg købt en strækvikle og ergobabyen er på ønskelisten til jul! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnéa

  Jeg har for nylig fået øjnene op for, hvor genial en opfindelse en bæresele er. Dog giver vores 7 år gamle babybjørn øm nakke og skuldre, så det kunne være rigtig dejligt at vinde sådan en ergobaby.
  Mht. must haves vil jeg tilslutte mig koret af positive ord om slyngevuggen, der bliver der godt nok sovet mange formiddags- og eftermiddagslure 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Marie

  Mit baby must have, må være barnevognen til lange gåture

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • malene

  “Baby must” herhjemme har været voksiposen – uundværlig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Mit baby must have har klart været den voksipose som jeg arvede efter min venindes 3 børn var vokset ud af den. På den front er det jo ok at være den sidste af veninderne der får barn – synes det er så fint at den er gået i arv på den måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vores must have er klart vores Viksi-pose!! Det giver dejlige lange lure

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Nielsen

  mit baby must have er vores skråstol/vippestol.. Vi har desværre ingen vugge eller ligne så vi bruger den og den er alle pengene værd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine B

  Mit bedste baby-must-have må være min ergobaby strækvikle. Min datter var ikke mange unger før jeg strøg ud og købte den. At kunne bære hende helt, helt tæt på mig og samtidig skåne hende ved at lukke til om hende, når vi var ude, har været intet mindre end fantastisk!
  Nu er hun blevet en næsten 10 kilos basse på knapt 8 måneder og nu vil jeg faktisk gerne have en bæresele til hende. Det virker mere robust for hende. Ville elske at fortsætte mig kærlighedsforhold til ergobaby med deres bæresele.
  MVH Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Stengaard

  Vi er så glade for vores becobærersele og slyngevugge: )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja

  Helt klart stofbleer

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg. En skyldner.