Julegaveidéer til far

Mine bedste juletraditioner

Jeg elsker jul. Jeg ved godt, der er mange, der har blandede følelser omkring julen – ikke mindst d. 24.  Og december kan også let ende med at drukne i stress og jag og alt for mange planer og ambitioner. I know. Det ændrer ikke ved den grundfølelse af (barnlig) glæde, jeg har bare ved tanken om, at vi i morgen kan åbne de første adventsgaver og på mandag pynte op. I år glæder jeg mig ekstra meget. Dels fordi jeg (og vi) for første gang skal holde jul ‘selv’ og på egne præmisser. Dels fordi Bean nu er stor nok til at begribe en del mere af konceptet. Sidste år blev hun fan af jul sådan generelt, men hun forstod ikke andet end at det var hyggeligt og skønt. I år kan hun huske noget om juletræer og gaver og nisser.

Der er nogle ting, der hører fast med til min december og jul. Det er mine allerbedste traditioner, og dem vil jeg gerne dele med jer:

De sidste 4-5 år har jeg og Jonas holdt en julestue den første søndag i december for vores venner. Det er altid den hyggeligste dag og hvert år glæder det os, når der prioriteres tid til at kigge forbi, spise konfekt, drikke gløgg og ønske hinanden en dejlig jul. Konceptet er åbent hus, og der er plads til både børn og tømmermænd. Ja, det er et relativt stort arbejde at lave småkager, brød og konfekt til omkring 30-40 mennesker, men arbejdet står ikke mål med fornøjelsen, så vi bliver ved, så længe vores venner gider at komme.

Noget andet, jeg holder meget af, er at synge Lucia og julen ind med en frivillig gruppe, Lyspigerne, der mødes hvert år i slut-november, repeterer julens sange og siden til forskellige koncerter synger julen ind på bl.a. plejehjem, til Hjemløses Jul og på Reden. Det er ikke alle koncerter, jeg kan synge med i – men hver gang er en stor, varmende oplevelse. Luciakjolerne er bestemt ikke til forsiden på noget modeblad, og vi er ikke professionelle (omend flere af os har en fortid som korsangere), men det er ligemeget, når man kan mærke julestemningen brede sig blandt tilhørerne.

Min jul handler en del om musik. Ikke mindst en af de absolutte klassikere. De sidste mange år har jeg hørt Händels ‘Messias’ opført et sted i København. Oftest er det blevet Mogens Dahls kammerkor i Holmens Kirke, men Sokkelund Sangkor kan absolut også anbefales, og et år var det DRs Musikhus og orkester, der, sammen med et imponerende hold solister – herunder en kontratenor, var rammen om en smuk koncert. Jeg er hende den nørdede, der har eget partitur med til koncerten, så jeg kan følge med i noderne…

Jeg håber, jeg har tid til at komme forbi et julemarked eller to – gerne på Designskolen og Kunstakademiet – og jeg glæder mig også til årets julehygge i dagplejen. Årets damejulefrokost hos Jonas’ kusine er også en høj prioritet. Men derudover? Der tager vi det, som det kommer. Er der lyst og overskud tager vi måske en tur i Tivoli og ser lysene – eller ud i Dyrehaven og kigger på hjorte.

I løbet af de kommende år, forestiller jeg mig, at der kommer flere traditioner til med Bean. Nøddeknækkeren, fx. Det må tiden vise. Hovedsagen er, at vi bliver ved med at gøre det, der gør os glade. Ikke stressede eller for travle. Det er sådan, tror jeg, at december bliver den hyggeligste måned i året.

– husk i øvrigt, at du stadig lige kan nå at være med i konkurrencen om juleteater for børn HER

DSC_0100 DSC_0107

Juleaften 2013 – og et overvældet og benovet barn (der ser så bittelille ud på billederne!)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

3 kommentarer

 • Christina

  Kære Stine

  Tak fordi du deler. Føler mig næsten hensat til “her er dit liv”, for ligesom dig har jeg en barnlig glæde ved julen, som helst skal indeholde Händels Messias, lucia, julehygge i vuggestuen og masser tid til samvær (sidstnævnte kræver ofte koordineret planlægning).

  Hos os topper vi op med en 2 års fødselsdag medio december, for et stk. navnesøster til Bean (også opkaldt efter en elsket farmor). En dejlig anledning til at samle kære mennesker omkring os.

  Sidste år holdt vi jul hjemme for første gang. Det var skønt, så glæd jer!

  De bedste hilsner og ønske om en dejlig december.

  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Kære Christina

   Tusind tak for en skøn hilsen. Åh, fødselsdag OG december på samme tid. Det lyder også herligt.

   Jeg glæder mig helt vildt til min første rigtige ‘voksenjul’.

   En fantastisk december til dig og dine også!

   Bedste hilsner
   Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frank Seemann

  1 lod til mig

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julegaveidéer til far