Bær hinandens byrder - og forældre-eksamen coming up

Giv det videre – IKEAs tøjdyrskampagne kører igen

Det er vist efterhånden ingen hemmelighed, at vi er glade for IKEA herhjemme. Ikke mindst for muligheden for #ikeahacks og at få tanket maverne op på köttbullar – siden hun var en lillebitte, kolikramt baby har IKEA faktisk også været et decideret happy place for Bean. Jeg skal ikke kunne forklare hvorfor, men hun blev og bliver altid tæskeglad af at komme derud, og hun er ikke til at drive hjem igen.

Når man er så stor en spiller på verdensmarkedet, som IKEA er, så forpligter det. Ikke mindst i forhold til bæredygtighed og arbejdsvilkår for både ansatte og flokken af arbejdere rundt omkring hele verden, men også i forhold til en bredere social forståelse af de samfund, man er tilstede i. I 12 år har IKEA kørt tøjdyrskampagner, og i år donerer IKEA igen 1 euro til UNICEF og Red Barnet for hvert tøjdyr eller bog, der bliver solgt. Det betyder, at når vi og I lægger en bamse eller en børnebog i en blå pose og tager det med hjem, så er vi samtidig med til at – indirekte – forbedre uddannelses- og levevilkårene for fattige og marginaliserede børn rundt om i verden. Ikke mindst skolegang og uddannelse er et væsentligt element i børns fremtid.

Tøjdyrskampagnen er et partnerskab mellem IKEA, IKEA Foundation, Red Barnet og UNICEF og siden den startede i 2003, er der globalt indsamlet omkring en halv milliard danske kroner. Pengene er blevet brugt til indsatser i 46 lande i Europa, Afrika og Asien, hvor mere end 11 millioner børn har fået bedre uddannelsesvilkår.

I år løber kampagnen til og med 3. januar, så der er rig mulighed for at nå indenom et af varehusene. Igen i år er der bamser og dukker som passer til årets børnebog, Frøprinsen.

Men faktisk behøver du ikke engang at slæbe bamser hele vejen med hjem for at hjælpe et barn. Hvis du, som jeg, synes, at barnet har rigeligt tøjdyr, så kan du lægge den nyindkøbte bamse ned i de indsamlingskasser, der står i varehusene – på den måde kommer du faktisk til både at støtte globalt og lokalt, for de indsamlede bamser bliver givet til fattige og udsatte børn i dit lokalområde. Læs mere om kampagnen HER

PH122160 DSC_0134 DSC_0137
Se selv, hvor glad Bean er for at være i IKEA (Og ja, det havde været et endnu bedre billede, hvis hun havde haft sin all-time yndlingsbamse med, men pt. er vi inde i en Bertil-fase…)

Indlægget her er skrevet med inspiration fra IKEA – men jeg har hverken modtaget penge eller tøjdyr for det. I stedet synes jeg at pengene og de bløde bamser skal gå til nogle, der har meget mere brug for dem end os.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Knaldgod idé! Kan se på det hele, vi er nødt til at tage et smut forbi IKEA… Øv øv 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ja er det ikke *frygteligt* ærgerligt? Jeg synes virkelig det er et godt samarbejde, de har – og IKEA er om nogen store nok til at selv små bidrag batter. Jeg er også ret vild med at man kan støtte globalt og lokalt samtidig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bær hinandens byrder - og forældre-eksamen coming up