"Didyouknow…"

Noget om alkohol på en fredag aften

Vi har talt om det før. Det dér med, hvordan fredage engang var ensbetydende med fest, men nu mest af alt er det tidspunkt på ugen hvor jeg har mest lyst til at iføre mig en onesie og bare gå i koma foran flimmeren.

Nåmen i aften er jeg også flad og befinder mig lige nu horisontalt i sofaen, men vi gjorde lidt ekstra ud af middag og borddækning (jo, man kan sagtens spise med hvide duge og kongeligt porcelæn med en tumling – herregud, tallerkenerne har jo brudgaranti!), og jeg havde fundet en (virkeligt) god Pinot Noir i en ny, lokal vinpusher, som jeg har lyst til at fortælle mere om en anden gang, for den er så lækker og gennemført.

… hvilket let og elegant leder mig videre til at tale mere om alkohol. Ikke mindst i forbindelse med de julefrokoster, der venter for rigtig mange af os forude. Julefrokostmad og øl hører rigtig godt sammen, men hvis man ikke er den store øldrikker, så er der langt fra en pilsner og op i special-juleøls-kategorien. (Nej, Tuborg Julebryg tæller ikke. Det er simpelthen ikke værd at drikke)

Jeg siger sjældent nej til en god IPA eller porter, men mine smagsløg blev også hærdet dengang jeg stod foran og bagved baren i ølbaren Lord Nelson i Indre By. For snart noget tid siden lancerede Carlsberg tre specialøl på dåse, hvilket umiddelbart lyder som en skidt idé. Det er det ikke. Serien hedder Brewmasters Collection, og det er tre af Carlsbergs brygmestre, der har fået lov at udvikle hver deres personlige øl. Jeg er meget positivt overrasket over hvor interessante de er, og da Jonas holdt polterabend for en af sine gode venner, fik de også en prøvesmagning på de tre varianter. Det er en kræsen, feinschmecker-flok af øl-entusiaster, men de var også imponerede over øllene. (Og faktisk havde Jonas lovet at skrive om det hele, men det fik han ikke lige gjort og nu gider jeg ikke spørge mere. Oh the joy med en prokrastinator som ham, der udsætter alting så længe som absolut muligt. Og helst lidt længere)

Min personlige favorit er California Steam Beer, men jeg tænker, at både den og IPA’en vil være et hit på julefrokostbordene. De er interessante øl, der stadig er lette at gå til og ikke alt for voldsomme. Og så er prisen absolut fornuftig. En tier pr. øl i en overskuelig 4-pack. Så kan vi vist alle være med?

can-yellow

… og så legede vi, at en special-øl-julefrokost-brandert er mere klædelig og sofistikeret end alle mulige andre branderter, ikke? (Pas godt på hinanden i den kommende måned)

julefrokost baby

(Og ja, vi har set hende allesammen, men hun er stadig skøn!)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Didyouknow…"