Dagens mor: bryllups edition no.3 (og lidt fraklips)

Om den morgen, jeg ikke mødte mit barn, hvor hun var

Dårlig mor. Den tanke er blevet ved med at kværne i mit hoved i dag. Igen og igen og igen. Rationelt set ved jeg godt, at det er jeg ikke. Langt fra, faktisk. For normalt og 9 ud af 10 gange og på alle tidspunkter af døgnet er jeg rigtig god til at være anerkendende og pædagogisk og autentisk og møde Bean, hvor hun er. Jeg roser, når det er berettiget, anerkender hendes ‘se mig’ med et ‘ja, jeg kan godt se, at du rutscher/hopper/tegner/danser/etc.’ og uddeler kys, kram og ‘jeg elsker dig’ i en lind strøm. Jeg forstår, at hun er igang med en rivende udvikling og skal afprøve grænser og teste om et nej nu også er et nej tredje og tyvende gang, det bliver givet. I get it. Og selvom det kan gøre ondt, når hun afviser mig, så er jeg også voksen omkring det. I al fald alle andre steder end herinde!

Men ikke i morges. Hvor jeg havde sovet alt for lidt, fordi Bean kartede rundt og sparkede, boksede, møffede og nev i mig hele natten. Hvor ALTING affødte pjevsen og tuderi og brok. Lige dér, der var jeg altså ikke i stand til at tage et skridt tilbage og puste ud og tage hende på skødet og kysse. Fordi jeg faktisk havde brug for at NU kom vi afsted efter at have forsøgt med anmodninger i 10 minutter. Fordi jeg simpelthen havde det *up to here* med klynkeri og whiney stemmeføring. Så jeg klædte hende på med fast hånd og fortalte at jeg var rigtig træt af at høre på pivestemmen og af den opførsel.

Hun havde enormt svært ved at slippe gråden og piveriet i VHD (hvilket er helt usædvanligt), så det var med en kæmpe klump i maven og en ordentlig hammer af dårlig samvittighed i hovedet, at jeg cyklede på arbejde. Jeg var ved at vende om flere gange for at tage hende med hjem og kramme hende resten af dagen, men begrænsede mig til at ringe til pædagogerne og bede dem sige til, hvis hun ikke blev gladere, så jeg kunne hente hende igen. De har ikke ringet, men jeg er stadig nervøs over at høre hvordan hendes dag har været.

For fanden altså. Errare humanum est og alt det dér. Men det ændrer altså ikke på, at jeg hader, når jeg mangler den sidste rest overskud. Nå. Men i det mindste er mine prioriteringer bedre end disse forældres. (Der er intet som at føle sig bedre på andres bekostning, når man egentlig ikke synes man er awesome selv, vel?)

parent-fails

 

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

  • Caroline

    Kæmpe virtuelt kram til dig! Alle har gode og dårlige dage, og jeg er sikker på du er en super mor resten af tiden.. Øhm en lille ting i øvrigt. Damen på billedet er Peaches Geldof, der døde i april…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      … det viser så lidt om hvor meget jeg følger med i de kendtes liv! Pinligt. Det er væk om 2 minutter. Tak for at gøre opmærksom på det. Og tak for den virtuelle krammer.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det grumme er, at den der far jo også gør det i den bedste mening: junior skal da også kunne se!

    Det er jo uundgåeligt med de der morgener, hvor alle er i underskud pga for lidt søvn: barn er umuligt og forældre har meget lidt overskud og så kulminerer det bare. Men jeg tænker, at hvis man ved med sig selv, at man er en god forælder 80-90% af tiden så må man bære over med sig selv de gange hvor det kikser (og på skalaen over forældrekiks er det med at være utålmodig med sit barn stadig i den lave ende)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Ja, det er helt hul i hovedet.

      Det er så træls altså, når tingene bare kører op i en spids. Men desværre nok uundgåeligt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Been there done that. Tak for at dele og forsikre os andre om, at vi ikke er alene om “de dage”.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    uh kender det alt for godt – kom efter en aften med en urimelig lang puttekrise til at lukke døren til værelset (så den ikke kunne åbnes) hvor lillepigen skulle sove, da hun blev ved med at stå ud af sengen og gå ind til mig i stuen. Hvilket resulterede i at barn der græd højlydt i laaaaang tid og en mor der havde rigtig ond i maven af dårlig samvittighed

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Åh, puha – det er den værste følelse, og man kan slå sig selv i hovedet så meget og så længe over det bagefter. Det er så menneskeligt, og så længe vi 99% af tiden kan tackle kriserne på bedre måder, så håber jeg det altsammen går <3 Kram til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens mor: bryllups edition no.3 (og lidt fraklips)