Jeg sælger ud...

Hired help – noget om ambivalent glæde

Nå. Så er vi åbenbart blevet typerne, der får hjælp udefra til husholdningen. Ikke i form af madleverencer for Jonas er af den overbevisning, at nethandel generelt og i særdeleshed når det kommer til fødevarer er den direkte vej til menneskehedens deroute og det første tegn på apokalypsens komme. I stedet kommer jeg i dag hjem til et rent hjem. Jeg har drømt om det i flere år, og det kunne især have været godt mens Bean var helt lille. Det blev så endnu en af de ting, vi aldrig fik gjort.

Men NU. Nu skal det være, for med to fuldtidsjobs plus det løse er tid til rengøring ikke just det, vi har allermest af. Økonomien kan have plads til den slags luksus. Desuden så er vi bestemt heller ikke enige om, hvornår hjemmet trænger til at blive gjort rent. Bevares, støvsugning kan vi begge se, mærke og høre (*knase, knase*), men støv på vandrette overflader? Det er en myte i samme grad som fx fugl Fønix eller enhjørninger, ifølge Jonas. Manden SER det simpelthen ikke. I virkeligheden er den nye rengøringsordning nok mest for min skyld, for den (manglende) indsats på området har kun været en stressfaktor for mig. Og en irritationsfaktor for os begge. Jonas fordi jeg har punket og krævet at NU skulle der gøres rent. Mig fordi jeg ikke gider at være hende den sure Hausfrau.

Når det så er sagt, så er det virkeligt en mærkelig fornemmelse at overlade sit hjem til en anden, og jeg brugte hele morgenen på at rydde op så der skulle være pænt, når rengøringen kom. Hvilket på en eller anden måde er virkelig kontraintuitivt. Et eller andet sted siger en indre stemme, at det virkelig er for dårligt, at jeg ikke bare selv kan klare det. Det er der jo så mange andre der kan. På den anden side havde mine forældre faktisk også rengøringshjælp i en periode mens de havde små børn. Så. Måske er det ok at give sig selv den luksus at frigøre tid og overskud fra noget, der – oprigtigt talt – ikke er særligt spændende.

Hvad med jer? Har I hjælp? Og hvordan fungerer det for jer?

cleaning ladyDet smukke, stemningsfulde billede af den italienske kvinde er lånt HER

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

14 kommentarer

 • Louise

  Rengøringshjælp er TOPPEN, og jeg vil til hver en tid anbefale det til børnefamilier, før jeg anbefaler slyngevugge, en bestemt slags sutter, flexibad, eller andet ‘man ikke kan leve uden, når man får baby’. Seriøst – RENGØRINGSHJÆLP FTW! Det er penge så pissegodt givet ud og noget, der for mig/os føles som den vildeste luksus. Ikke fordi andre mennesker kommer og laver det kedelige arbejde, men fordi det frigiver uvurderlig tid og tager den dårlige samvittighed fra mig. I hvert fald lige på den front.
  Vi har fast rengøring af hele hytten hver anden tirsdag, og derimellem støvsuger vi selvfølgelig selv efter behov og rengør køkken og badeværelse.
  Men at vi ikke længere skal bruge dyrebare weekendtimer på det … jamen, det er fantastisk. Og vi er helt trygge ved arrangementet, da det er et prof. firma, der altid sender de samme folk. Medmindre de er syge, og så sender de vikarer. Dvs at vi ikke er afhængige af en privatperson, og at vi i øvrigt har tryghed i kontrakten.
  Jamen, jeg kan ikke anbefale det nok. I øvrigt læste jeg engang en ekspert af en eller anden slags, som udtalte sig om lykke i forbindelse med at vinde i lotto. Et af hans tre gode råd til et lykkeligere liv med lottomillioner var: ‘Skaf rengøringshjælp’. JA! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er SÅ godt givet ud. Jeg havde armene over hovedet hele eftermiddagen og aftenen i går over hvor lækkert det var at komme hjem til nydelig og ren lejlighed. Vi har booket en gang om ugen, og vores ordning er blevet varmt anbefalet af nogen, hvis dømmekraft og kvalitetssans jeg stoler meget på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville ønske, at vi havde! Og det ville Sømanden faktisk også, for vi er bare for dårlige til at få det gjort… Desværre kom der lige et bilkøb i vejen. Og man kan få meget rengøring for en ekstra bil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kan jeg forestille mig! Men mon ikke det kan lade sig gøre engang i fremtiden for jer? Det er i al fald toppen. Jeg er allerede vild med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når vi engang begge har jobs (er på su nu), så skal jeg absolut også have rengøring! Bare lige det værste og badeværelset. Nu har vi vinduespudser, og det nyder jeg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Specielt med børn er det en alt for lækker ting, at andre tager sig af rengøringen. Kan KUN (allerede) anbefale det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Olsen

  Jeg har haft rengøringshjælp da jeg boede alene i en to værelses! Hvorfor, fordi jeg HADER at gøre rent og ja så havde jeg pengene til at betale mig fra noget så kedeligt!

  Når jeg engang får job igen, er det helt sikkert også noget jeg vil prioritere pg håber kæresten er enig 😉

  De timer man kan bruge på noget så røvsygt vil jeg 100 gange hellere bruge på min lille familie! Og jeg forstår fuldt ud jeres prioritering 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hey – ingen dom fra mig. Man skal gøre det, der giver mening for en selv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg kunne sagtens finde på det! Her nøjes vi dog indtil videre med vinduespudsning, men det er jeg til gengæld lykkelig for. Det er bestemt en luksus, jeg gerne vil købe mig til for at undgå evig stress og dårlig samvittighed og frigøre tid til noget sjovere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Uh, vinduespudsning er heller ikke at kimse ad. Jeg kunne ikke få armene ned da jeg først kom hjem i går og så at der var ordnet bad, toilet, tørret støv af, vasket køkkenlåger, støvsuget og vasket gulv. Det bliver konge, det her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde en rengøringshjælp et par gange for lææææææænge siden da jeg var single, men jeg blev træt af hende fordi hun var så ustabil. Kunne aldrig vide om hun rent faktisk havde været der de dage vi havde aftalt.

  Som landet ligger nu, er det udelukkende min mand der ryder op og gør rent. Jeg laver lidt mad, sætter lidt i opvaskemaskinen og vasker tøj. Og ammer og roder det hele til

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det lyder som en fin arbejdsdeling. Man er fredet når man ammer. Basta.
   Øv med ustabil rengøring – her er det en varmt anbefalet ordning, og WOW hvor var det et fantastisk hjem at komme til i går.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når (hvis) jeg nogensinde finder mig et arbejde, så skal vi helt klart have rengøringshjælp! Jeg HADER at gøre rent, og husbonden er heller ikke stor fan, så det giver næsten sig selv, at det må til på et tidspunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   NÅR du finder et arbejde! Helt klart NÅR.

   Jeg kan KUN anbefale det – selv med bare en enkelt rengøringsrunde under bæltet. Det er den mest fantastiske følelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg sælger ud...