En perfekt dag med dårligt vejr. Nu med finkultur

Ladies who brunch’eon: anmeldelse af brunchtid.dk

Forstå mig ret. Jeg elsker min lille familie og at tilbringe tid med dem, og både Jonas og jeg er helt vilde med Bean og hendes udvikling i øjeblikket. Men. Af og til skal man også huske at holde fast i den (kvinde) man var før barn og moderskab kom til. Det er her, veninder kommer ind i billedet. Jeg havde fået mulighed for at teste et relativt nyt koncept med brunch, der bliver bragt hjem til dig – og sammen med en flok erfarne og kritiske brunch-kvinder nød jeg en formiddag uden børn og mænd i rent østrogent selskab og med lidt bobler til.

brunchtid.dk ostfronten(Billedet er lånt fra smukke Signe, som jeg har kendt siden vi begge var tykke damer på APA)

Det var brunchtid.dk, der stod for maden og de varme drikke – jeg havde bagt brød og købt juice og bobler. Det kan du også tilkøbe, men så ender vi i en pris, der svarer til en bedre københavnerbrunch. Vi var alle fans af convenience-præmissen; det er jo ingen sag at invitere huset fuld af gæster, når andre står for maden. Men det kan også gøres skarpere end nu; fx ved at skære en smule i anretningerne og til gengæld blive mere gennemført i temaet (vi havde valgt ‘italiensk brunchtallerken’). Afhentningen har jeg allerede lidt stress over, for den foregår over de næste tre dage et sted mellem 8-20. Det fungerer sikkert fint, hvis man har en carport eller et skur at stille 7 kasser med diverse service i, men det er sgu ikke en god deal, når man bor i lejlighed og ikke har mulighed eller lyst til at bruge 3 (arbejds)dage på at daldre rundt hjemme og vente på at afhentningsmanden måske/måske ikke kommer forbi. Det MÅ kunne gøres bedre. Også uden ekstragebyr.

Har du en yndlingscafe i nærheden, der serverer god brunch og hvor dig og veninderne kan få lov at hænge ud i timevis? Så tag den. Har du langt til nærmeste gode cafebrunch eller bare lyst til at blive hjemme uden at skulle stå flere dage i køkkenet – eller til at invitere venner med børn uden at skulle bruge tid på madlavning, så overvej brunchtid.dk. Det overordnede indtryk var absolut positivt og maden smagte dejligt. Det gør helt sikkert også rollen som værtinde en tand mere afslappet, for jeg skulle ikke gøre andet end at stille (pæne) skiferfade anrettet med ost, frugt og pølse på bordet og så lune et par fade med minitærter og pandekager. Normalt fiser jeg rundt for at holde styr på alting og har brugt dage i forvejen på forberedelser. Men for mig trækker det altså ned at afhentningen er så upræcis. Ikke mindst når en bedre ordning ville gøre det langt mere attraktivt for mig og mine lejligheds-reciderende brunchdamer i det kjøwenhavnske, der hjertens gerne betaler for at få en formiddag i ny og næ uden mænd, børn og bøvl.

(For en god ordens skyld: indlægget er skrevet i samarbejde med brunchtid.dk, men ord og holdninger er mine egne og – i dette tilfælde – mine gæsters)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Spot on! Det var bare så skøn en formiddag, som jeg levede højt på resten af dagen. Ja, man skal virkelig huske på, hvor meget energi ens veninder kan give en, selvom man knuselsker sin lille familie udover alle grænser. Jeg bliver ofte helt overvældet af den følelse, kun veninder kan give en.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det var så hyggeligt – og hvor var det dejligt du også havde tid til at komme forbi. Veninder og ‘voksentid’ er virkelig noget man skal huske at prioritere. Det giver overskud selvom det kan være svært at løsrive sig fra bløde barnekinder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg testede også brunchtid, men jeg må sige at det var ok med det der afhentning. Jeg smed det bare ud foran døren når jeg ikke var hjemme og så snuppede han det selv. Dog synes jeg det er at foretrække, ikke at invitere for mange med konceptet. Jeg havde 12+ min datter på 1 år og vi havde fået brød med i brunchen, så jeg skulle varme ting af 3 omgange, hvilket resulterer i kolde æg og mig der alligevel løb lidt frem og tilbage. Men det smagte dejligt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ah, surt med lunken mad. Det skal man lige time 🙂 Jeg synes bare ikke det er optimalt med afhentning når man ikke kan stille tingene i et skur eller en garage.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En perfekt dag med dårligt vejr. Nu med finkultur