Om et (tilsyneladende) ømtåleligt emne

Store piger og travle uger

Pheeeeew! Så blev det – to state the obvious – fredag. Og weekend. Det trængte vi til herhjemme. Det har været en hæsblæsende uge, og vi var alle ualmindeligt fredagsflade, så der gik mere tv-dinner med Animal Planet end bøf og vin i den.

Så. Det bliver ikke det store, forkromede indlæg her, men i stedet en hurtig recap af ugen, der gik, inden jeg falder omkuld i sofaen med et glas rødvin. I morgen skal vi afsted til Fyn og bryllup og søndag skal jeg spise uhyrlige mængder af kage på Nimb. (Mere om det senere!)

 photo ugendergik_zps7ec1385d.jpg

 • Damen i den grønne skjorte indtog sendefladen i godt selskab i Go’ Aften Danmark i tirsdags og havde en virkeligt god oplevelse. Det er edderspilleme et professionelt team, der kan få enhver til at føle sig godt tilpas (klippet kan ses HER)
 • Et ægte IG-billede taget fra toppen af en spisebordsstol (beklager, Maria! Jeg havde taget skoene af 😉 ) af resterne fra en hyggelig damemiddag med to voksne og to små, skønne piger.
 • Vintage-senge og bæredygtighed lærte jeg noget mere om, da Auping inviterede på lækker morgenmad… og jeg drømmer igen om at bruge en pæn sjat penge på en seng med livstidsgaranti, der oven i købet er bæredygtig.
 • En sjælden outing. Det lykkedes mig faktisk at komme til en fernisering i onsdags, og Elmgreen og Dragsets særudstilling ‘Biography’ på Statens Museum for Kunst er så afgjort et besøg værd.
 • Mor og datter-fredags-selfie. Ja, vi havde begge hvidt på. Og ja, både skjorte og kjole er stadig hvide. Også efter en lang dag på arbejde og en noget kortere i institution. Nej, jeg er heller ikke 100% sikker på, hvordan det lod sig gøre.
 • Flad type. Bean er stadig kæmpe fan af accessories, og jeg elsker stoltheden i hendes øjne, når hun kommer valsende ind i stuen med danseskørt, tiara, hårpynt, halskæder og læbepomade i hele hovedet. Åh, hvor er det herligt, når børn er bevidste om deres egne evner og bliver bevidste om hvad de kan…

… og i forlængelse heraf: der er sket store sager herhjemme. Sidste uge besluttede Bean, at hun godt kan ligge lidt alene i sengen, når vi putter om aftenen. I denne uge besluttede hun, at nu gider hun ikke have ble på længere. Så. Vi har åbenbart ikke længere et blebarn (altså medmindre hun skal sove eller vi skal på længere udflugter). Det går ret godt. Bevares, vi regner med at vaske lidt oftere i en periode, og der sker naturligvis lidt uheld, men alt i alt er vi imponerede.

For at toppe hele ‘stor pige’ konceptet, så var vi forleden forbi en børnehave for at se, om stedet var lige så godt i virkeligheden, som det lød på papiret. Jeg tror, vi har fundet en vinder, og Bean kastede sig ud i leg og var frisk på at udforske hele stedet. Inden vi gik skulle hun endda lige holde den søde pædagog, der viste os rundt, lidt i hånden. Han virkede også rigtig tiltalende – ligesom stemningen blandt børn og internt blandt de voksne var god. Så nu er moderen lidt lettere til mode ved tanken om, at Bean om et lille halvt år er et børnehavebarn. Lidt. For det bliver stadig et virkeligt svært farvel til verdens bedste dagpleje.

Nå. Nu kalder sofa og Kæreste – god weekend derude!

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Hvor er det dejligt i har fundet en god børnehave! Det er så vigtigt at være glad og tryg, det er trods alt mange timer der skal bruges derhenne..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er det. Jeg har hele tiden syntes, den lød fin, men det var dejligt at se, at det også stemte i virkeligheden. Selvom jeg stadig synes, det bliver vildt at rykke videre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Mon du vil dele hvad det er for en dagpleje? Og hvor den ligger? Og hvordan kan det være at I har valgt dagpleje i stedet for vuggestue? Mon du nogensinde har skrevet om det? Min mand og jeg har nemlig skrevet vores søn op til dagpleje i stedet dlr vuggestue og de fleste jeg taler med kan ikke rigtigt forstå hvorfor vi helst vil have det.. Måske du vil dele dine tanker om det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Kære Tilde – det er en såkaldt kommunal flerbørnsdagpleje. Dem er der en enkelt eller to af i hver københavnsk bydel, så vidt jeg ved. Hvis I bor i Københavns kommune kan I søge dem frem der hvor alle de andre institutioner står listet. Det er en mini-institution på 8 børn og 3 voksne. ‘Vores’ hedder Willebo og jeg kan KUN sige pæne ting om den. Ulempen ved almindelig dagpleje er sårbarheden omkring ferie og sygdom, når der kun er en enkelt dagplejer, men det kommer vi udenom her. Og fordelene er mange, synes jeg. Jeg har skrevet om det flere gange, men mest udførligt her: https://ostfronten.dk/2014/07/verdens-hyggeligste-dagpleje-lidt-om-flerboernsdagpleje/

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om et (tilsyneladende) ømtåleligt emne