Magic Robes - børnetøj uden køn

Små hjerter bløder også

Det univers, jeg arbejder i, er allermest af alt fyldt med glæde, forventning og lykke. Som for eksempel tidligere i dag, hvor den smukkeste nybagte mor kom forbi med 2 uger gammel dejlighed, som jeg fik lov at nusse med mens moderen fandt den rigtige ammetop.

Men der er også den anden side. Den hjerteskærende, uretfærdige side, som ingen forældre og ingen mødre nogensinde skulle opleve. Det, der får mig til at græde stille af og til i mørket, mens jeg holder min datters lille hånd og hendes åndedræt langsomt skifter til søvnens rolige rytme.

Små fødder sætter også spor. Og små hjerter bløder også. Aftenens putning er et levende bevis på det. Normalt er der ingen kriser ved puttetid – bevares, det tager en krig, men det er ‘bare’ tid. I aftes var det en helt ulykkelig Bean, der bare græd og græd og blev ved med at sige ‘av mine ben’. Det er der 9 ud af 10 gange ingen grund til at tage alvorligt. (‘Av, min arm/ben/numse/næsetip/etc.’ er pt. Beans go to-fraser når hun ikke får alt hun peger på) Men i aften? Der var mavefølelsen omkring gråden og beklagelserne anderledes, så i stedet for bare at ‘schh’-e og ‘sååå’-e, så spurgte jeg Bean, om hun kunne fortælle, hvad hun var så ked af. ‘FAR’ græd hun. Hun savnede sin far. Det var for meget for hende, at han var væk her til aften på arbejde efter en uge med studietur i sidste uge, og det krævede mange kram og kys at få hende beroliget.

Små hjerter bløder også, og hvor er jeg glad for, at jeg spurgte hende og imponeret over, at hun kunne forklare mig, hvad hun var så ked af. For så kunne jeg jo forklare, at far kommer hjem igen i aften, og i morgen, når hun vågner er vi her alle tre igen.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

6 kommentarer

 • Årh, lille Bean. Hormonmonsteret her fælder lige en tåre, ok? <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hey – du fælder løs. Det gjorde jeg også. I al hemmelighed i mørket.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh ha, lille Bean. Stort hun kunne sætte ord på det egentlige problem. Det bliver godt, når far kommer hjem i morgen 🙂

  Og overskriften er så fin. På hoveddøren til min søns børnehave står der også: ‘Små hjerter kan også føle stort’. Det er så rigtigt og en god reminder …

  God aften til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg var faktisk også ret overrasket over, at hun kunne erkende og forklare, hvorfor hun var så ked. Og det var meget dejligt at kunne putte sig ind til sin far i nat.

   Det var da også en fin reminder på børnehaven. Det er nemlig sandt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Åh, lille pige med store ord. Hvor er det flot af Bean at kunne sætte ord på det. Det er godt at have sprog for den slags. Det får hun brug for senere i sit liv.
  Blev dog lige bange, da jeg læste indlægget og troede, at der var sket noget alvorligt for Bean.
  Hun er forhåbentlig blevet glad nu hvor far er hjemme igen. Og du er sikkert også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg er også rigtig imponeret over og stolt over at hun var i stand til det. Åh, nej, jeg kan godt se, at overskriften kunne misforstås! Heldigvis er der ikke noget alvorligt galt. Hun er glad igen – men det betyder noget for os at se hende reagere sådan. Hun er heldigvis vant til at vi begge er hjemme det meste af tiden, så det er nok også derfor fravær rammer hårdere.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Magic Robes - børnetøj uden køn