Den sødeste cykelmyg

VIND: Kunst i verdensklasse

Se, det var faktsisk meningen, at jeg ville have sat den her konkurrence igang for en uge siden, men øh, der skete ligesom noget andet i mellemtiden.

For et par uger siden besøgte Kæreste, Bean og jeg Ordrupgaard for at se verdenskunst i særklasse, og vi var alle tre vældigt begejstrede. Bean var særligt glad for van Goghs marker med valmuer.

Ud over den nuværende særudstilling Van Gogh, Gaugain, Bernard – dramaet i Arles, der kører frem til 22. juni, så er der andre helt særlige grunde til at besøge det smukke museum lidt nord for København. Dels er Zaha Hadids spektakulære tilbygning og så er Finn Juhls hus bevaret med interiør som en del af museets samling (oh, jeg gad godt eje stort set ALT inde i det hjem!)

Politiken skriver om udstillingen, der får 6 hjerter:

’Van Gogh, Gauguin, Bernard’ er en af de sjældne udstillinger, der kan få én til at glemme, hvor svært det ellers kan være for mindre danske museer at låne verdenskunst.

Ikke desto mindre hænger et udvalg af det sene 1800-tallets smukkeste billeder nu ude på Ordrupgaard, og her forbliver de i de næste fem seks måneder.

 photo ordrupgaard_zps6d8aa31f.jpg

Jeg har fået lov at sende to fribilletter afsted mod en af jer. Alt du skal gøre for at deltage er at smide en kommentar hertil, hvor du skriver, hvad din yndlingskunstoplevelse er.

Jeg trækker en vinder d. 26.4.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

16 kommentarer

 • Uh, det ville jeg gerne vinde til mine forældre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva k

  Har de bedste minder fra de årlige besøg af udstillinger i palazzo grassi i Venedig. Desværre har været der sidst for lang tid siden …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai-Britt

  Jeg husker især en Salvador Dalí-udstilling, jeg så i Prag for nogle år tilbage. Den gjorde stort indtryk på mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Dahl Nielsen

  Min bedste kunstoplevelse var en særudstilling i Amsterdam, med både Van Gogh og Gaugain, som kun blev udstillet i Amsterdam og New York og jeg var så heldig at få billet. Jeg æælsker impressionisterne og ville elske at komme op og gense mesterværkerne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Min var en udstilling på Kunsten i Aalborg for nogle år siden, hvor Thilo Frank udstillide “The Phoenix is closer than it appears” – en gynge i lukket rum med spejle over alt – det var så eventyrligt at sidde derinde og føle man gyngede i det uendelige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma S.

  Edvard Munch i Aros er den seneste, jeg kan komme i tanke om, som gjorde indtryk 🙂 Den var virkelig god.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Seline T

  Jeg elsker at tage på ARoS og gå en tur i “regnbuen”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj, jeg vil rigtig gerne se udstillingen!
  Min yndlings kunstoplevelse er flere: jeg boede i udlandet som barn, men hver sommer når jeg var i Danmark tog jeg på Louisiana med min farmor. Jeg kommer der stadig minimum en gang om året 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Toft

  Min yndlingskunstoplevelse er uden sammenligning Van Gogh museet i Amsterdam, bygningen er utrolig og billederne endnu bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Den udstilling ser godt nok spændende ud. Tror vist jeg må ind og se den uanset hvad.
  Jeg kan tydeligt genkalde mig min bedste kunstoplevelse. Jeg ELSKER kunst, men det gjorde min dengang 16-årige lillebror bestemt ikke. Jeg havde slæbt ham med på Asger Jorn museet i Silkeborg, og han vist tydeligt sin utilfredshed, med alt fra bræklyde, til højlydte gab, provokerende kommentarer og alt derimellem.
  På et tidspunkt kom man ind i et rum, med et gigantisk og fuldstændig fantastisk, farvestrålende og mønstret vægtæppe, som kunne tage vejret fra een, fuldstændig. Midt i rummet stod en bænk man kunne sidde på. Jeg havde lyst til at kvæle min bror på det tidspunkt, men alligevel besindede jeg mig, og vi satte os på bænken, hvorefter jeg sagde “Kig godt på tæppet, og fortæl alt om hvad du ser” Han var sur og tvær først, men pludselig så han en ræv. Kort tid efter fik han øje på en ugle, to kvinder, en kop, – you name it. Han blev ved og ved med at fortælle, og man kunne virkelig mærke at han faktisk gik op i det.
  Pludselig så han forvirret på mig og spurgte hvad det gik ud på alt det her, og jeg fortalte ham at kunst ikke skal kunne forklares, men bare skal opleves, det skal mærkes, det skal kunne gøre noget ved dig som du ikke kan forklare.
  Selvom det efterhånden er længe siden, taler han stadig om “det magiske vægtæppe” i Silkeborg, og har villigt gået med på museer lige siden.
  Det er min bedste oplevelse med kunst, fordi lige dér vidste jeg, at kunst gør noget rigtigt og har sin berettigelse, og det var fantastisk at se, hvordan kunsten formidlede sig selv videre, til en der ellers hidtil havde bildt sig selv ind, at det var det mest ligegyldige i verden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg kan ikke huske hvad han hed, men det var meget syret den der udstilling hvor man gik i et rum fyldt med røg og farvet lys. Men kørte flere steder i danmark, det var ret vildt. Jeg krydser fingre for lækre billetter til endnu en kunst-oplevelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg gætter på Olafur Eliasson – jeg så den både i Berlin og på Arken i Ishøj – to forskellige rumlige oplevelser, men lige fede 😉 Installationskunst når det er bedst

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Edvard Munch på Aros var en stor oplevelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline A

  Den sidste udstilling jeg så var Jorn/pollock på Louisiana og den var jeg meget begejstret for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Jeg bliver aldrig træt at Louisiana. Nogen gange er jeg der for kunsten og andre pga. beliggenheden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Elsker Tate Modern i London. De har så mange flotte malerier og konstellationer 🙂 I DK er Skagensmalerene, og især Krøger min favorit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den sødeste cykelmyg