DIY med IKEA og Art Rebels

… og dem, hvis børn har sovet igennem siden de var 5 dage gamle, holder k**f

Det dér med søvn, ikke?

Det har vi aldrig gjort det sådan heeelt vildt meget i efter vi blev en (små)børnefamilie. Bean er nemlig ikke typen, der bare lægger sig og knalder brikker fra aften til morgen. Oh no.

For det første tager det laang tid at falde i søvn. Og det sker kun sjældent uden protester.

For det andet vågner hun som regel et par gange i løbet af aftenen, og som regel tager det til sidst så længe at få hende til at falde til ro igen – eller også er det helt umuligt – at hun ryger ind i dobbeltsengen. Ganske få nætter (det kan tælles på en halv hånd) har hun sovet igennem fra aften til morgen, men det er aldrig noget, vi regner med.

For det tredje vågner hun nogle nætter og græder på en meget mystisk måde. Night terrors, måske? Ret væmmeligt og forstyrrende er det under alle omstændigheder.

Til gengæld har der indtil videre ikke været noget særligt issue omkring skifte fra vinter- til sommertid eller den anden vej. Hun sover henholdsvis en time længere eller kortere afhængigt af, hvilken retning uret skifter i.

Pointen? Den kan jeg ikke huske. Jeg er for træt.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

11 kommentarer

 • Maja

  Efter endn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Efter endnu en elendig nat med vores etårige er det meget rart at vide at vi ikke er de eneste der stadig ikke sover igennem. Som i overhovedet. Som i vi har haft én god nat siden hun blev født. Jeg er træt helt ind i knoglerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Træt helt ind i knoglerne er simpelthen en så velkendt tilstand herhjemme, specielt det første 1,5 år, at jeg SÅ godt kan sætte mig i dit sted. Og selvom vi aldrig har sovet helt vildt meget, så er det blevet bedre. Sådan overordnet set. Så er der perioder som nu hvor man er ved at DØ, men de gode perioder bliver heldigvis bedre.

   Skulle vi ikke sige, at vi begge to inden for det næste år kommer til at få meget mere sammenhængende og reel søvn? Det stemmer jeg for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh altså – har vildt ondt af jer!!! Noah sov igennem da han var 2 år ca. Til sidst var jeg så træt, at jeg ikke kunne huske hvad jeg havde lavet oppe om natten. Jeg kunne bare se jeg havde givet ham noget at drikke eller skiftet hans ble.

  Håber det snart vender for jer. Det er simpelthen rædselsfuldt. Og ja – man gider da ikke høre om de børn der sover igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg vælger at læse det som om, at håbet er LIGE om hjørnet (2 år er under 3 måneder væk). Det er så åndssvagt hårdt med søvnløse og urolige nætter, når man efter de første måneder ikke længere har hormoner til at hjælpe sig, men alt bliver en mur af træthed.

   Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Århhh, Stine. Jeg er med dig. Din stakkels trætte kvinde. Hey, altså det er jo sådan hos os nu, at Blommen sover i smørhullet HVER nat. På den måde sover hun faktisk (for det meste) fra aften til morgen. Det er en smagssag, om man vil have tumling i sengen, men hos os fungerer det, og jeg elsker det. Den dejlig varme barnekrop, der putter sig ind til en hver eneste aften. Åhhh <3 Selvfølgelig er det irriterende, når hun sparker mig i hovedet i søvne (det sker tit) eller når hun er ekstra pylret (men så ville vi alligevel skulle rende op hele tiden). Så min pointe. For os fungerer det der samsovning godt, og jeg har ikke tænkt mig at lave om på det … lige nu i hvert fald.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   I know you know! Bean sover også imellem os langt de fleste nætter. Men en god del af tiden (efterhånden!) er det først omkring kl. 5 eller senere, hun kalder. Og det holder max. Men når det er fra kl. 01 eller 03 er det mere end vanskeligt at få kvalitetssøvn med en roterende tumling. Og 140 cm seng. Men ellers er jeg all for samsovning. Det er altså også ret hyggeligt at putte med en lille, varm krop <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • p.s. ELSKER din rubrik. De skal nemlig lukke r***n. Basta. *Giiiider ikke høre på dem. Niks nul. Så hold da bøtte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   ps: tak! Når man ikke ved, hvad man snakker om, så skal holde sin god damn mund!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Endelig en hvis barn heller ikke er nem at få til at sove – alle dem jeg kender i “det virkelige liv” med børn, har børn der er nemme at få til at sove på alle tidspunkter. Min dreng er snart 1 år, og sov (indtil vuggestuestart) godt om natten, men næsten ikke om dagen (som i max 1 time i alt de sidste par måneder). Nu er nætterne korte – i nat vågnede han f.eks, kl 2.40 – helt frisk – og det hjælper ikke at tage ham med hen i vores seng. Man får i hvert fald noget ud af dagen 😉

  Han er slet ikke til at aflæse mht. hvornår han trænger til at sove – han eeeelsker at være oppe. Da han startede i vuggestue for 1 måned siden, sagde pædagogerne, at det skulle de nok finde ud af – men de blev klogere… Og hver gang jeg henter ham, får jeg at vide “ja det er ikke blevet til så meget søvn…”

  Jeg føler mig som en zombie og kan mærke at min krop bare er i overlevelsestilstand konstant. Jeg prøver at bilde mig selv ind, at det bare er en fase, bare en laaaaaang fase 😉

  Tak for en rigtig god og realistisk blog 🙂

  /Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Kære Malene – tusind tak for den fine kommentar! Det er bestemt ikke alle børn, der ‘bare’ sover. Og min oplevelse er, at hvis man selv er ærlig omkring at det er eller kan være en kamp, så møder man en masse, der kan sympatisere og husker det fra deres egne børn var mindre.

   Jeg LOVER at det bliver bedre. Men jeg aner ikke hvornår – måske bliver nætterne fine igen, når hele vuggestue-oplevelsen er blevet hverdag for ham? Det håber jeg for jer, for jeg VED, hvor rædselsfuldt det er, når man er i kronisk søvnunderskud. Herhjemme, når det er slemt, så skiftes vi til at sove. Enten en hel eller en halv nat ad gangen går den ene part ind i stuen og sover på sovesofaen. Det gør underværker, når en voksen i husstanden er nogenlunde udhvilet.

   Jeg sender en masse god karma i din retning!

   /Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY med IKEA og Art Rebels