Mandelgaven, nogen faktisk bliver RIGTIG glade for

VIND: Økologisk, allergivenlig og miljørigtig hudpleje

VINDERNE ER FUNDET! Tillykke til Pernille, der havde det fedeste nytårsfortsæt om at sætte sin kalender på slankekur og få mere nærvær ind i hverdagen. Og til Hanne, der forlader barselsboblen til fordel for et nyt, fedt job.

Tusind tak til alle jer, der deltog – og til Derma for at sponsorere præmien.

For et par uger siden tilbragte jeg en aften på at blive klogere på allergi og miljø, spise rå mad og drikke øko-bobler og spise øko-chokolade i lækre omgivelser på STAY Copenhagen.

Derma stod for arrangementet, og de havde bl.a. inviteret Ewa Daniél, der er human toksikolog hos Astma Allergi Danmark og Rikke Gleerup Ovesen, der er konsultent hos Miljømærkning Danmark (bedre kendt som Svanen og Blomsten). De to cool damer delte gavmildt ud af deres viden om både gode og dårlige ‘stoffer’ og om, hvor vigtigt det er at have så rene produkter som muligt – ikke mindst fordi kemi ophober sig i vores kroppe, og eneste måde (indtil videre!) at blive ‘renset’ på er gennem amning. Hvilket betyder, at baby får kemien. Der blev også slået en fed streg under, at ‘økologisk’ og ‘naturlig duft’ på INGEN måde er lig med allergi-sikker. Naturens egne stoffer som fx citronella og oak moss hører blandt de absolut mest allergifremkaldende.

Men. Der skal også være plads til at skeje lidt ud, og hvis man endelig skal have lidt duft på sin hverdag, så er produkter, der vaskes af igen (som fx shampoo) langt at foretrække frem for produkter, der bliver optaget gennem huden (som fx bodylotion).  Parfume er også ok af og til – men med måde, og helst brugt i håret eller på tøjet. Efter jeg blev gravid og specielt, da Bean var spæd, kunne jeg slet ikke bruge parfume. Jeg havde ikke lyst til at dufte ‘forkert’ i forhold til hende. Nu bruger jeg det lejlighedsvis – og kun ved specielle lejligheder, og det føles stadig lidt mærkeligt.

Det er kompliceret og komplekst at holde styr på, hvad der er godt og skidt for dig – hvilke parabener, du skal holde dig fra og hvilke, der er helt ok. Derfor har Astma Allergis udviklet et online leksikon der også findes som gratis app, Kemilex, hvor du kan tjekke de produkter du har hjemme på hylden og dem, du overvejer at købe mens du står i butikken. App’en findes til iPhone og snart til Android (Så venter vi bare på, den kommer til Windows Phone…)

 photo dermaevent_zpsb2e93f0b.jpg

Ovenfor: glimt fra eventen på STAY med lækkerier, smukke omgivelser og skønne damer. Måske nogen genkender Signe eller Michala?

Dermas Eco Woman-serie er både godkendt til den blå krans, svanen og Eco-Cert – så det er en no-brainer at vælge, næste gang du skal have nye plejeprodukter. Eller måske som et fint nytårsfortsæt om mere kemifri hverdag? Herhjemme er vi også glade for deres baby-serie, og særligt shampooen, der faktisk giver mig rent og fint hår der ikke klasker efter 2 minutter.

Jeg har fået lov at smide et par lækre pakker efter jer med en bæredygtig mulepose fyldt med lækre Derma Eco Woman produkter: bodylotion, renseservietter og håndcreme.

 photo derma_zpsfeb00be6.jpg

Smid en kommentar til indlægget her med dit nytårsfortsæt (eller manglen på samme!), så trækker jeg to vindere 29.12.

(Konkurrencen er lavet i samarbejde med Derma)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook eller via Bloglovin’

27 kommentarer

 • Mette Knudsen Grønnegaard

  Jeg har sluppet for min eksem efter tre uger med Derma-produkter, så jeg vil rigtig gerne vinde en ny portion produkter til, når de første slipper op 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Nytårsfortsæt til år 2014 er at besøge mine veninder og venner oftere og blive bedre til at holde kontakten med dem man ikke længere ser til hverdag (er blevet færdig som sygeplejerske og ser derfor ikke mine fantastiske veninder fra skolen til hverdag længere, desværre)
  Og derudover at blive ved med at tro på mig selv!
  Krydser fingre for at jeg vinder.. xx

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joyce

  Det er da et sted at starte med at passe lidt på sig selv.
  Jeg vil gerne deltage =)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Nielsen

  Ingen! De er jo dømt til at blive til et nederlag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cecilie s

  mit nytårforsæt er må være at tone min krop, dvs at tabe de famøse 5 kilo;) træningen er i top, nu skal jeg bare lade være med at æde min træning væk;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Aa

  Det bliver vel en gentagelse: Leve lidt sundere, dyrke meget mere motion, og konsekvensen deraf bliver forhåbentlig færre kilo på sidebenene. Det lykkedes ikke sidste år : Men i år vil jeg lave en tilføjelse: Jeg skal være godt ved mig selv! Det er det vigtigste nytårsfortsæt….. og eg vil huske på det hver dag : ) Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Mit nytårsfortsæt er at blive ved med at holde den sunde livsstil med motion, kost osv. Være glad og nyde livets mange positive oplevelser og oplevelser, leve i nuet og også smile på regnfulde/negative dage. Jeg er meget allergisk, og især over for de fleste hudplejeprodukter, og faktisk står jeg netop og er sluppet op for hudplejeprodukter så dette er jo som sendt fra himlen.

  God jul og godt nytår 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Har ikke sådan et decideret nytårsfortsæt men jeg vil virkelig gerne blive bedre til at spise mindre sukker. Det er bare så svært at lade være sidst på eftermiddagen..
  Elsker i derma, sikken en lækker konkurrence:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai-Britt

  Jeg arbejder sjældent med nytårsfortsæt, men jeg planlægger at kysse og kramme min kæreste og lille datter meget mere i det nye år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gotta love Derma! God Value for money og produkter der er til at stole på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg har faktisk ikke noget nytårsfortsæt. Hvis man vil ændre noget i sit liv, så er det vel bare om at gøre det – om det er så flere løbeture, mindre slik, sødere kæreste, bedre datter eller you name it. Hvis det er vigtigt nok for en, så har man ikke brug for et årsskifte for at få fingeren ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne F

  Jeg har et nytårsfortsæt om at komme ud af barselsboblen på den gode måde. Satser på, at god hud og flere fester vil være gode ambitioner i den retning:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Nytårsfortsæt har jeg mange af.. Men af de mere realistiske er det nok noget med at få lavet den der madplan, vi har snakket om i flere år 🙂

  Krydser fingre for lidt Derma-lækkerier!

  /Lou

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Christensen

  MIn nytårsfortsæt er at spise god lækker chokolade – skal man , så kan man ligeså godt gøre det godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Rense ansigtet og bruge natcreme hver aften. Det er jo den gyldne regel for hudpleje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla P.

  Mit nytårsfortsæt er mere tid til mig.. Har brugt 1/4del af 2013 på at være sygemeldt med stress… så forkælelse på den sunde måde må være vejen frem! Selvom det lyder hammer egoistisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla P.

  Jeg skal passe bedre på mig, Camilla, i det nye år. Har brugt 1/4del af 2013 på at være sygemeldt med stress. Så lidt sundt forkælelse ville være skønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Mit nytårsfortsæt er at købe en vaskemaskine i det nye år. Vi har snakket om det længe, og i januar skal vi gøre noget ved det. Måske burde jeg tilføje en bedre soverutine til B til nytårsfortsætterne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria N

  Sikke en dejlig præmie 🙂
  Med et forår der står på intens bachelorskrivning, har jeg planer om, at foråret også skal indeholde nogle gode rutiner ift. træning og hudpleje – så alt andet ikke går i stilstand 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Som altid: at smide nogle kilo 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeppe

  Da jeg har store problemer med min ryg, er mit nytårsforset, at tænke mere over hvordan jeg sidder foran computeren. Om jeg kan overholde det, må tiden vise.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Lind

  Jeg kunne sikkert sige alt muligt om vægttab, træne noget mere osv.

  Men mit nytårsfortsæt må egentlig være, at jeg vil prøve på at have overskud til at nyde hverdagen, de små øjeblikke og nyde ”lykken” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Dermas produkter er fantastiske!

  I det nye år har jeg en aftale med min kalender – den skal nemlig på kur. I år har den taget alt for meget på af pligt-aftaler, “hjælpe-andre”-to-do’s og “det-kunne-være-rart-hvis”-ture, og det er gået ud over mig og min familie. Så 2014 er året, hvor kalenderen bliver lettere, og min mås bliver liggende på legetæppet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ingen nyttårsforsetter – da jeg syntes konseptet er noe pjatt;) Det at med det bliver sagt en speciell dag er ikke med til at gøre det noget mere specielt – og de “fleste” holder dem jo ikke ligevel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla H

  Mit nytårsfortsæt kommer nok til at ligne så mange andres :/

  Jeg vil super gerne tabe mig og så vil jeg gerne mere tid til nærvær og mindre stress 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dermas produkter er virkelig så lækre – håber der kommer en konkurrence en anden gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   De er nemlig rigtig gode! (Og heldigvis også budget-venlige!)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandelgaven, nogen faktisk bliver RIGTIG glade for