Psst! Jeg gæsteblogger hos Plummum...

Gloooory to God in the highest! (Og lidt om Lucia og Lorry)

Der skal ske 3 ting i løbet af min december, før det kan blive rigtig jul.

Dels skal vi holde julestue, dels skal jeg synge julen ind iklædt ikke helt velsiddende Lucia-kjole og sidst, men på INGEN måde mindst, skal jeg høre Händels ‘Messias’ i en live-opførelse.

Pladen kører på repeat, når jeg er alene hjemme, og selvom min udgave med drengekor fra Oxford og kontratenor er vanvittigt smuk, så er det ikke det samme som at sidde i en barokkirke og få gåsehud, når korets klang går op i en højere enhed eller sopranen synger ‘How beautiful are the feet…’

De sidste mange år har jeg hørt koncerten med samme skønne flok dejlige venner, men vores kalendre passede bare slet ikke sammen i år. Heldigvis er jeg ikke den eneste i min vennekreds, der har et kæmpe jule-crush på Messias, så i går aftes tilbragte jeg 3 timer sammen med søde mennesker, mit antikvariske Messias-partitur (nørdet much?) og oplevede Camerata synge ‘Messias’ i Holmens Kirke.

Jeg tog ikke et eneste billede – men jeg lover, det var smukt. (Også selvom direktionen ikke var helt så barok-tight, som jeg foretrækker) Aftenens bedste kommentar kom fra en i flokken, der var Messias-jomfru indtil i går. Han var dybt imponeret over sidste sats, kaldet ‘Amen’, for “hvor er det vildt, hvor meget de kan få ud af éet ord!”

I fredags tog jeg til gengæld lidt billeder. Sammen med en god håndfuld andre yngre kvinder gik jeg nemlig Lucia på Plejehjemmet Østervang på Frederiksberg. Konstellationen hedder Lyspigerne og har efterhånden eksisteret i en del år.

I november er der et par øvegange, hvor julerepertoiret bliver støvet af, og i december er der et antal koncerter. Udover plejehjemmet på Frederiksberg synger vi på Reden, til Hjemløses Jul, på Hotellet i Oehlenschlägersgade og et par andre steder. I år har det (desværre) passet så dårligt, at jeg kun kunne synge med på Østervang. Jeg satser på at komme stærkt igen næste år, for det er dejligt at få lejlighed til at dyrke sangen lidt igen og jeg ELSKER julens sange – men endnu bedre at kunne bidrage til andres juleglæde. Jeg tror ikke jeg lyver, hvis jeg siger, at flere af os skulle synke en klump i halsen et par gange i fredags, når de ældre sukkede lykkeligt, lukkede øjnene og nynnede stille med.

 photo lucia_zpsb2d2e208.jpg

 photo lucia2_zps3c70bdce.jpg

I kan se en lille bitte smule til både mig og de andre Lyspiger HER. Spring evt til 01.40, hvis du ikke orker at se børnehavebørnene! TV2 Lorry (et navn, jeg i øvrigt aldrig har forstået) var nemlig forbi plejehjemmet et par gange den dag, så da vi drejede om det sidste hjørne før festsalen, stod der en mand og et kamera for at fange vores skønsang og fashion forward kjoler.

 photo lucialorry_zps6a5508c4.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Psst! Jeg gæsteblogger hos Plummum...