Julestue - nu med billedspam

DIY: Racerbane gulvsticker til fartglade piger (og drenge!)

For et godt stykke tid siden så jeg et billede af den fineste racerbane i form af en gulv-sticker. Smart, tænkte moderen! Så er den altid klar-parat-START til leg uden at hverken være en øjenbæ eller være i vejen for andet legetøj. Fx kunne den jo også være under et gulvtæppe til daglig. Sådan en skulle helt sikkert flytte ind på Beans nye værelse. Troede jeg. For jeg er altså for nærig til at give over 400 kr for en gulvsticker.

Derfor gik jeg i krea-tænkeboks, og jeg fandt faktisk en både enkel, billig og fin løsning (i al fald hvis du spørger mig!)

 photo DSC_0006_zps8a373ca0.jpg

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i projekt racerbane, har jeg lavet en lille DIY:

 photo 3a778b1e-124d-4c14-ad38-f4934e2347af_zpsba1e876a.jpg

Start med at lave en løs skitse på mønster- eller bagepapir på gulvet i dit barns værelse – så er du sikker på, at størrelsen bliver rigtig.

Tegn derefter skitsen på på bagsiden af hyldepapiret (en rulle koster ca. 50 kr. Jeg fandt min hos den lokale farvehandler, og der er RIGELIGT til en racerbane). Del den evt. i sektioner, hvis den er bredere end hyldepapiret. Tilpas vejbredden til bilerne, og sørg for, at banen er nogenlunde lige bred hele vejen rundt. Nu kommer vi til pillearbejdet, for det er tid til at tegne og skære vejstriber og målstreg.

Tegn en linje midt på banen hele vejen rundt – det er her, vejstriberne skal tegnes. Brug linealen, så du får (ca.) den samme afstand mellem striberne på hele banen. Skriv MÅL (HUSK at spejlvende bogstaverne – eller skriv dem med en spids blyant fra forsiden af papiret). Skær ud med skalpellen på det faste underlag.

 photo 4079b126-aaed-4eb6-b08d-cba637031f5b_zpsa5e3f889.jpg

Klip eller skær nu selve banen ud og sæt en del ad gangen fast på gulvet (de kan nemt tages af igen.) Gulvet skal være rent forinden, for alle krummer kan ses under den blanke overflade – og husk at glatte luftbobler ud undervejs.

Et voila! Så er du klar til at køre om kap med hvem som helst!

 photo DSC_0005_zpsd1c13f63.jpg

Hvis du ikke orker at være krea – eller ikke synes, at 400+ er mange penge for en gulv-sticker til børneværelset – så kan du bl.a. finde racerbaner, hinkeruder og andre fine ting HER

… når jeg nu var igang med hyldepapir og saks, så kunne jeg ikke dy mig for at sætte en lille, lettere vredladen mand på en af vores kontakter. Er han ikke sød?

 photo DSC_0010_zps5ac7a2d0.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook eller via Bloglovin’

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julestue - nu med billedspam