Hvad er småt og squishy og helt Neutralt?

This little light of mine…

 photo littlesun_zpsad6f3549.jpg

For noget tid siden tog jeg en udfordring op fra damerne hos Lahme. Udfordringen handlede om vaner. Og om lys. Om vi kunne klare os igennem mørket en enkelt aften med bare en lille soldrevet lampe.

Vi har testet lampen, og det kunne vi ikke. Det lod sig simpelthen ikke gøre at køre en almindelig hverdagsaften i en 100 m2 lejlighed med mange rum med en enkelt lyskilde til rådighed, når der både skulle laves mad og underholdes barn og spises og skiftes og vaskes op og og og…

Det har ikke noget med den lille sol at gøre. Den lyser fint og skarpt, og Kæreste er sikker på, den kommer med på hans næste outdoor-tur. Den vil (siger vildmarksmanden) fungere rigtig godt som lys om aftenen til fx at hænge fra et træ eller telt ved lejren. Bean er også fan. Den er let at tænde og slukke med en lille knap, og hun slæber den rundt omkring i hele lejligheden. Nu er den dog blevet hængt op ved hendes seng, og der hænger den lille, fine sol.

Det nederste foto er taget i et aftenmørkt lokale uden blitz – så jo, den er effektiv. Nåja, og så kunne jeg ikke lade være med at tage et snapshot af Beans fortolkning af konceptet ‘at rede sin seng’: et puslespil, lidt Duplo, ‘Baby’, Bamse, solbrilleetui og en Mumi-bog. Så er sengen perfekt. Sengeranden er i øvrigt hjemmesyet med stof fra Stof2000, sengetæppet (jo, det bliver lagt på hver dag) er mit babytæppe, som min mors veninde strikkede engang i starten af 80erne. Puden er fra Luckyboysunday. photo littlesunIII_zpsfc957b1d.jpg

 photo littlesunII_zps9854eb56.jpg

Olafur Eliasson har formgivet Little Sun, hvilket i min bog er endnu en grund til at investere i den – måske som årets mandelgave? – for hvornår (uden at kende din økonomi i øvrigt) har du ellers råd til at købe et Olafur-værk?

Lampen er skabt i samarbejde med EnergiNord til projektet Lys i Afrika, der har til formål at sende solcellelamperne til Uganda, så landets befolkning kan få et sikkert og ikke-forurenende alternativ til petroleumslamper. For hver solgt lampe sendes en lampe til Uganda, hvor de sælges fra lokale Little Sun-stader til lokale priser. En del af din købspris går også til opsætning af solcelleanlæg på skoler og sundhedscentre i Uganda.

(Indlægget er sponsoreret, men ord og holdninger er som altid mine egne.)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook eller via Bloglovin’

2 kommentarer

 • Thea

  Hvor fik du skum til sengerenden fra? Og hvor meget kostede det? Syntes de tykke sengerende man kan købe er ufattelig dyre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg købte skummet fra Lille Per Seng (hvor de også har Juno-madrasser med tilpassede hjørner og sider), og jeg gav vist 200-etellerandet for det. De koster vist omkring 500 med stof på, men det er altså til at sy selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er småt og squishy og helt Neutralt?