Dagens mor... blev mæt!

Det sagde Sunder’en selv

Vores allerbedste Sunder-Helle, som vi ikke har set siden januar, var forbi forleden til et 18-måneders besøg.

Hun var ligeså skøn som altid, og vi snakkede om Bean og sprog, selvstændighed, temperament, kost og en masse om søvn og putning.

Sunder-Helle blev også glad for at se os igen, og for at se hvor stor og skøn Bean var blevet (hendes ord, ikke mine!). Ifølge Sunder-Helle er Bean et meget velstimuleret barn i rigtig god trivsel, og selvom mine, Kærestes og VHDs observationer er de samme, så er det af en eller anden grund dejligt at høre ‘fagkundskaben’ sige det samme.

 photo Bean-gynggang_zpsd46c878b.jpg

Det dér med søvn og putning, det har efterhånden fyldt en hel del i vores og Beans liv (og her på Østfronten), for vores store, lille pige har aldrig været typen, der bare blev lagt og sov 3 timer. Aldrig. Nogensinde. Heller ikke mens hun stadig var inde i mig, har jeg en ret klar fornemmelse af!

I øjeblikket er det (igen-igen) kun mor, der må putte. Bean bliver hysterisk rasende, hvis Kæreste forsøger sig, og forleden, da jeg spiste ude med Skytsmor, tog det ham over 90 minutter at få det storgrædende barn til at holde op med at slå og kaste sig rundt i sengen – og til at falde i søvn.

I det hele taget tager putning noget tid, for hvis vi går ud fra rummet eller bare fjerner hånden fra hendes rækkevidde, bliver Bean rigtig ked ad det. Jeg kan rundt regnet skære 40 minutter fra mine aftener til putning. Hvis hun så bare sov, ville det ikke være noget (stort) problem, men hun ‘bestemmer’ også min sengetid de fleste dage, fordi hun vågner og ikke kan falde til ro igen, medmindre hun kommer med ind i sengen og sover med mig. Nogle dage er det kl. 21. Andre kl. 22 og hvis vi er rigtig heldige er det først omkring midnat.

Jeg sover hjertens gerne med hende. Men ikke hele natten. Og ikke på de præmisser.

Så. Nu skal vi have gjort noget ved det, og Sunder-Helle kom med en række observationer og fine inputs. Jeg skal bare lige tage en dyb indånding, før vi går igang med projekt ‘Fald i søvn uden hjælp’. Det kunne godt gå hen og blive en udmattelses-krig…

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook eller via Bloglovin’

6 kommentarer

 • Jeg glæder mig rigtig meget til at høre om ‘projektet’. Deler du også på bloggen monstro? Du ved jo, at vi har en pige, der også kan give os grå hår i hovedet på no time, når det kommer til putning. Arghhhh! Så jeg er klar til at suge til mig, når du beretter. Fat mod og AL held og lykke med projekt ‘Fald i søvn uden hjælp’!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg lover at dele 🙂 Ja, det er ikke deres stærkeste side, det dér søvn. Det må blive næste barn, der acer på søvnfronten. Sagde vi 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Hvad gav sunderen af gode råd? Vores sagde nemlig ikke så meget, da vi bragte det op. Det tager os snildt 1 1/2 time at lægge B, og han sover sjældent før kl. 22. Så jeg er også ved at være træt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg lover at lave et helt (måske endda flere!) indlæg omkring det med søvn, når vi får taget os sammen til at implementere nye rutiner. Shiiiit, det lyder også som en krig hjemme hos jer. Puha. (Men altså også lidt rart at vide, at man ikke er den eneste, hvis barn ikke bare lægger sig stille til rette på puden og falder i søvn uden ballade!) God karma til jer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhhh hvor lyder det bare træls. Vi har også haft vores kampe med oline. Men 7 9 13 så sover hun 99% af nætterne igennnem og 80 % af gangene lader hun sig putte uden vrøvl og sover på 2 min. Håber jeres projekt lykkedes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det lyder skønt. Jeg satser også på, at vi kan få bedre putning og nætter. Skal nok opdatere og fortælle om projektet!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens mor... blev mæt!