Min ABC

Vilde dyr og hemmelige museer

Weekenden har (mildest talt!) budt på skizofrent vejr. Strålende sol, der på et øjeblik blev til styrtregn, for at klare op og blive gråt igen. Mest af alt var det til hjemlig hygge…

… men Bean kommer sådan til at keeeede sig (læs: brokke sig!) hvis vi bare er herhjemme en hel dag, så lørdag blev der dømt ‘kulturel udflugt’, og vi smurte madpakken og tog mod Zoologisk Museum.

Her kunne jeg skrive en masse fagnørdet fagligt om udstillingerne og ikke mindst formidlingen, men jeg vil hellere fokusere på, at der er så mange fine ting, at se og opleve for børn i alle aldre. Tænk dyre-afdelingen på Natural History Museum i London, og så ved du ca. hvad det handler om. Der er alt fra forhistoriske kæmper til ‘hverdagsdyr’, og man kan se eksotiske fugle, søelefanter og hvalrosser i tableauer fra alle egne i hele verden.

I øjeblikket har de desuden en edderkoppe-udstilling, hvor man kan lære meget mere om de ækle spindende væsner – og se dem blive fodret, hvis man skulle have lyst. (Og her kommer min indre museumsformidler lige op – for de flinke, unge studerende, der fortalte om edderkopperne, kunne helt sikkert deres stof, men ikke helt deres målgruppe. 3-4-5 årige er ikke nødvendigvis det oplagte publikum til de latinske navne for edderkoppers kropsdele…)

Desuden er der god plads og mulighed for at spise medbragt mad (og fordi deres café endnu ikke er up and running, var der gratis tag-selv te, kaffe og vand på et rullebord. Det er god stil.)

Nåja – og hvis man har et barn, der er vildt interesseret i zoologi og dyr, så kan man også holde børnefødselsdag på Zoologisk Museum, inkl. rundvisning, for 100 kr/deltager. Og man må (tilsyneladende!) pynte op lige så tosset man vil i cafeen. Og medbringe hele menuen selv. Bare lige et tip til jer med lidt større børn.

Zoologisk Museum ligger super centralt i København – lige ‘bag’ Fælledparken ud mod Jagtvej, men jeg vil alligevel vove den påstand, at det er et af byens hemmelige museer. Det er bestemt et besøg værd.

Vel hjemme, og mens Bean (og Kæreste!) sov middagslur, sprang Mini Rodinis fine kjole på mig og insisterede på at komme hjem til Bean. Til 50% i Normann Copenhagen kunne jeg ikke modstå fristelsen. Og hun er too cute som rød leopard.

Bean dvæler ikke just ved udstillingerne – der skal fart på! Buksedragt fra Norlie
Heldigvis fake. Stadig uhyggelig. Men ret fin i farverne. 
Ikke fake. Ret stor. Heldigvis bag glas. Brrrrr.
Der er en afdeling med udstoppede dyr, man gerne må klappe. Inkl. en isbjørn. Og et pindsvin!
Far og datter x 2 (jeg ELSKER Kærestes ansigtsudtryk!)
Hvalrosserne og barnet. Nøj, hvor gad Bean godt, at man kunne fjerne det dumme glas foran.
Pingviner ER altså søde. Bean er enig. Her er benene blevet trætte og er kommet i museets klapvogn. Du må gerne medbringe dit eget køretøj – vi gad bare ikke pakke Bugaboo’en i bilen.
Den lille røde leopard. Kjole fra Mini Rodini.
Vi undersøger, hvad en puslespilsbrik kan. Sko fra Petit Nord.
Skal vi lave mad nu, mor?
Hun står ikke stille et øjeblik, hende Bean! 
Mor og barn – jeg er ikke sikker på, at Bean er den fødte fotograf.

4 kommentarer

 • Zoologisk museum er bare fantastisk. Vores børn er vilde med det. Desværre er lille V godt nok blevet bange for edderkopper efterfølgende. Det var hun ellers ikke før. Men de glæder sig begge til vi kan komme derud igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt, at I allerede nu sørger for at gøre Bean til en god museums-gæst :-)Så snart ungerne bliver lidt større, begynder museum at lyde lidt støvet, hvilket kan besværliggøre 'tilvænningen' en hel del (ved jeg af erfaring).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ER nemlig en fin, lille perle. (De skulle bare ansætte mig til at sætte fut i formidlingen!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe – lad os bare kalde det 'social arv' for mit vedkommende 😉 Vi har været på forskellige museer på alle de ferier og udflugter, vi nogensinde har været på med vores forældre. Indenlands og i udlandet. Jeg er så glad for den arv.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min ABC