Fødselsdage og dates

Yummy Mummys og bikinisæson

“Swimsuit season” er nok egentlig bedre, for det er sådan en, jeg har tænkt mig at besøge de danske strande i i år. Ikke at jeg ville have et decideret problem med at have en af mine bikinier på, men mere fordi, at de på ingen måde er velegnede til at lege i – og fordi Bean meget, meget nemt ville kunne trække dem ned.

Jeg havde INTET problem med at flashe amme-bryster (efter de første par gange og særligt efter den herlige episode, hvor pakkeposten fik noget mere at se, end nogen af os havde regnet med!), men offentlig nøgenhed i øvrigt magter jeg simpelthen ikke.

Jeg tror ikke, jeg kender nogen kvinder, der er helt, komplet tilfredse med deres kroppe. Jeg er i al fald ikke. Altså, det er ikke fordi, jeg er vildt utilfreds, men HVIS jeg kunne vælge, så havde jeg en anelse slankere lår, en anelse smallere ryg og noget mindre ‘fint’ hår. (Og post-amning, måske en anelse fyldigere barm)

Til gengæld er jeg ret glad for mine 1,77 og at jeg i ret høj grad er tilbage i min før-graviditets krop.

Nåmen, jeg har været på badedragt-jagt og det viste sig noget besværligt at finde en dragt, der var tilpas børnesikker uden at være a) decideret grim, b) speedo-sporty, c) inden for et rimeligt budget og d) passede til min kropstype. Hvad sker der fx for H&Ms; fuldstændigt elendige udvalg af badedragter i år?

Det lykkedes at finde noget klassisk sort med stropper fra missya, som er en helt ok løsning. Så meget en badeløve (nymfe?) har jeg alligevel aldrig været at jeg skal være iført dragten mere end en håndfuld gange eller to i år.

Nye (øverst) og gamle solbriller… der næsten er ens, fandt jeg ud af, da jeg kom hjem med dem.
De nye har bare styrke i, så dem kan jeg faktisk bruge. Sol og sommer, kom an!
Badedragten – klassisk og sort og egnet til vandleg.
Og nej, I kommer helt sikkert ikke til at se et billede af mig i den!

Tilbage til det med krops-billeder.

Af og til ser jeg nogle mødre komme traskende med fedtet hår, udtrådte joggingbukser og udpræget panda-mascara. Ja, her på Østerbro, can you believe it. Og dem har jeg oprigtigt talt svært ved at forstå. For hvem får det nogensinde bedre af at ligne noget, der er løgn?

Nej, jeg var heller ikke i bad hver dag, da jeg var på barsel. Men jeg havde altid (ALTID) ‘rigtigt’ tøj på, når jeg gik ud af døren og hvis ikke jeg havde en anelse rouge og mascara på, så havde jeg i al fald vasket ansigtet. Jeg lever nemlig efter devisen ‘fake it ’till you make it’, når det kommer til underskud og udseende. Jo mere smadret man føler sig, jo bedre kan det betale sig at gøre lidt ud af sig selv. Bl.a. derfor er jeg kommet på (studie)job med tårnhøje stiletter og pencilskirts efter en lidt for festlig lille-fredag.

Og jo. Man kan faktisk godt få tid til at gøre lidt. Selvom man er på barsel. Og selvom man ikke lige fik sovet den nat. Jeg tror på, at man får det bedre, når man ser bare lidt bedre ud – og alt andet end lige, så gider man da også selv hellere kigge på sin kæreste, når han er iført andet end en plettet t-shirt og hængerøv i de grå joggere.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg faktisk endda, at ens børn har godt af at se og at lære, at mor under sig selv noget ego-tid og gør lidt ud af sig selv engang imellem. At ‘mor’ ikke bare er et serviceorgan, men at hun også er sig selv. Og at det er helt ok at gøre noget for sig selv.

Til gengæld ser jeg også (igen: bl.a. på Østerbro, selvfølgelig) mødre, der ser så toptunede ud, at jeg bliver helt misundelig. Det behøver ikke at være med fuld makeup eller hæle. Det er noget med at se ud som om man passer på sig selv – at man gider gøre noget ud af sig selv. Der er fx hende her, der lige har udgivet en bog om at være en laber mor.

Jeg tror selv, jeg ligger et sted midt imellem. Jeg bliver nok aldrig en super-yummy-mummy, der altid har lækkert hår og det rigtige tøj på, der lander lige i krydsfeltet af in style og til at lege i. Men jeg kan mærke, at efterhånden som Bean er blevet mindre afhængig af mig og jeg har fået mere ‘frihed’, så går jeg også mere op i hvordan jeg ser ud. Og eftersom min næste fødselsdag bliver rund, så må jeg nok erkende, at jeg kunne have godt af at få anlagt en mere fast plejerutine. Og fx begynde at overveje en øjencreme.

Billedet er lånt her

… det kunne være, jeg skulle investere i Charlotte Torpegaard og komme lidt tættere på at blive en vaskeægte Yummy Mummy. Du kan i øvrigt få tilsendt det første kapitel af bogen lige her, hvis du vil læse mere. Og nej, jeg er bestemt ikke betalt for at lave dette indlæg. Jeg er bare interesseret og nysgerrig.

4 kommentarer

 • Haha! Udpræget pandamascara… den har jeg ikke hørt før :)Hvis jeg var helt smadret af søvnmangel under min barsel, så kunnejeg godt finde på at bruge makeuppen fra dagen før, og så bare lige fjerne det sorte sminke rundt om øjnene.. og overbevist mig selv om, at det var der sikkert ingen der kunne se…I øvrigt så er det en skøn badedragt du har fundet. Jeg går også og leder efter en, men det er vildt svært at finde en der sidder som den skal :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha – er du sikker på, at det ikke er mig, du har mødt? Synes, beskrivelsen af en med fedtet hår og pandamascara lyder som noget, jeg kender. Og jeg må da også tilstå, at joggingbuksen (af Vero Moda-slagsen – ikke af campinghabitslagsen) har siddet en del på mig i min barsel med Varanen.Jeg har altid været en fake it 'til you make it-type. Som i mine yngre dage hellere ville gnave en arm af end ses uden makeup. Det har ændret sig. Men selv om jeg af og til ligner noget, der er løgn, så føler jeg mig ikke (nødvendigvis) som det rene skrald. Nogle gange er mine morgener bare ikke til at tage mascara på. Selv om det ved g*d ikke tager lang tid, så kan to styks børnesirener bare få mig til at opgive på forhånd. Og nu har de andre børnehave- og vuggestueforældre efterhånden set mig helt træt og udvasket (og sådan ser jeg i øvrigt også ud, når jeg kommer anstigende i løbetøj i en afleveringssituation. No way gider jeg tage makeup på (eller gå i bad), før jeg skal ud og løbe. (#www.doven.dk)Jeg burde nok. Men jeg gider ikke altid. Og selv om jeg er enig med dig i, at det trods alt føles bedre at have gjort noget ud af sig selv, så er det bare ikke altid, man orker. På barslen, når Varanen havde sovet sammenlagt to timer på en nat og i øvrigt nægtede at sove formiddagslur, før barnevognen trillede, så lover jeg dig for, at min sidste tanke gik på, hvordan jeg så ud. Så mon ikke det også er sådan med mange af de trætte pandatyper, du ser på Øbro? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamen, jeg siger bestemt heller ikke, at jeg var totalt dullet op hver dag – men hvis ikke det kunne lade sig gøre at redde resterne af mascaraen, så vaskede jeg som minimum ansigtet og tog noget 'rigtigt' tøj på. (Flade sko, dog. Alt andet duede ikke med 2 timers gåture!)Ja, badedragten var det bedste bud, jeg kunne finde inden for budgettet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ork nej, du så altid meget bedre ud! Og Vero Moda-slaskebuksen er en kæmpe upgrade fra de grå joggere med hængeknæ og -r*v. Det fedtede hår kan jo evt. sættes op, så det skjules bare lidt.Jeg kender – som dig – alt til børn, der ikke sover, og til at være så træt at man har kvalme og hovedpine. Og der har været dage, hvor jeg slet ikke kom ud af huset. Og var iført joggere. Sådan er det (også) at være på barsel.'Men uanset hvad, så har jeg simpelthen så svært ved at forstå dem, der ser ud som om de har gået i det samme outfit hele ugen (hår og makeup inkl.) – mest af alt for deres egen skyld.Det er naturligvis en personlig afgørelse og afvejning, hvordan man vil fremstå. Og det gælder bestemt ikke kun barslende – jeg synes, man kan spotte mange, der måske burde have kastet et blik i spejlet på vejen ud. For det er jo en myte, at det er ligemeget, det dér udseende. Så en lille effort er godt givet ud, tror jeg. For ens egen skyld. Om det så bare er at få koldt vand i ansigtet og en børste igennem de værste 'ugler'. Og måske endda et par Vero Moda-slaskebukser i stedet for de grå med hullerne.Gudfrimigvel at skulle bade og lægge makeup inden sportsudøvning – det kunne jeg heller aldrig drømme om! (www.skønnespildtekræfter!.dk)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdage og dates