Nogen giver noget væk:

Hvad mutter gør er altid det rigtige…

Oh, hvor skal man (jeg) bide sig (mig) i tungen af og til for ikke at komme til at ryge i den fælde, der hedder ‘mor ved bedst’.

For Kæreste er jo også god til Bean. Jeg er bare bedre. Fordi det er mig, der er hjemme med hende hele tiden. Og mig, der i det hele taget er mest på. Og derfor mig, der bedst kender hendes rutiner og signaler.

Jeg prøver at give slip og lave noget andet (som fx dette indlæg), og det lykkes det meste af tiden.

Men.

Hvor bliver jeg uTROligt træt af Kæreste, når han partout skal rode rundt i soveværelset midt i formiddagsluren, så barnet vågner efter kun en halv times søvn og derfor mangler en hel time for at være udhvilet og frisk de næste par timer.

Så var det lige ved, at man (jeg) kom til at sige, at det var lettere, at han bare tog på arbejde og lod os have vores rutiner i fred. Man (jeg) gjorde det ikke. Men det blev tænkt.

Selvfølgelig er der flere rigtige måder at gøre tingene på. Der er bare ingen rigtige måder at forkorte barnets søvn på.

Suk. Det er ikke lige let hele tiden, det der forældreskab.

8 kommentarer

 • Godt gået, at du kunne bide irritationen i dig;-) Den kan være svær at sluge, når man lige har sat sig ned med sin kop kaffe og tror, at man nu kan have lidt alenetid og smække stængerne op. Jeg synes i hvert fald selv, det kan være svært ikke at komme med en lidt spids kommentar i de situationer a la 'Det kan være, at vi næste gang skal vente med at nærme os den sovende babys seng, indtil den er vågnet af sig selv, da den (alt for) tidlige vækning jo åbenbart ikke rigtigt fungerer…' Den fungerer så bare ikke så optimalt, i de tilfælde hvor man selv kommer til at vække barnet, suk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha. Det er derfor Manden skal have en masse barsel, så jeg ikke bliver totalt tyran. Men lige det med søvn tror jeg ikke bliver et problem – tror Manden er endnu mere "åh, nu sover den endelig, så må vi hellere sidde helt musestille de næste to timer" end mig. Haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, flot du ikke blev hys. Jeg var helt sikkert blevet det, og havde hvæset, at så måtte han også tage sig af babyen, når han var sådan en (indsæt selv) at vække hende og bla bla! Det værste er, at lignende vil ske mange gange. Suk. Jeg tror bare, du må nøjes med at pudse glorien de gange hvor du undgår det røde felt. Og de andre gange, hvor du bliver stjerne-hysterisk? Tjah, du bliver nok god igen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nuårh, mand. Jeg ville være blevet hys. Især da det var Øglen, der var lille – det er som om, mit hys-heds-barometer er blevet lidt mere lempeligt her med nr. 2 :-)Som Fruen i Midten siger, ville jeg også have bedt ham om selv at tage sig af barnet, "når nu der var NOGEN, der kom til at vække hende". Og ja, man er en tyran, nogle gange, men når nu det ER dig, der går mest hjemme med Bean, er det altså også i nogle tilfælde dig, der ved bedst.Over 'n out fra en, der selv måtte erkende, at det af og til ER den barslende, der er klogest på barnet i visse tilfælde, da det var HDD, der gik hjemme med Varanen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er vildt svært! Og ja, man skal passe på ikke at score selvmål.Vi arbejder på det – og tager udfordringerne som de kommer – men det er af og til mere hårdt og beskidt arbejde end man havde regnet med

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • You never know… Kæreste er ret meget hjemme og har haft en laaang sommerferie sammen med os, men det er nu stadig mig, der er mest på. Måske fordi det er mig, der bærer rundt på maden. Måske fordi det er en mor-ting med helt små børn… Jeg ved det ikke. Men det er under alle omstændigheder sikkert, at der kommer ting, man IKKE så komme…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det gør jeg jo – vi har ikke hævet stemmerne endnu (faktisk stort set ikke i al den tid, vi har kendt hinanden), men kan godt mærke, at der er mindre tid til hinanden og ditto overskud pt. Det er så noget mere vi skal arbejde på… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den med flest baby-timer under bæltet har ret? Det passer sgu nok det meste af tiden. Jeg forestiller mig også, at med rutinen og jo ældre hun bliver, des mindre arrig bliver jeg. Agtigt…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nogen giver noget væk: