Oprydning - redebyggergen?

Listen

Erfaringens stemme – aka Superheltemor – lagde en kommentar forleden under indlægget om Udstyr om, at man slet, slet ikke behøver alt fra alle lister for at Bean kommer til at trives (og i det hele taget overleve!)

Det er så rart at høre fra andre, der faktisk ved, hvad de taler om, og som ikke har interesse i at tjene penge på éen, hvad der faktisk er praktisk at have.

Derfor bliver min… i mangel af bedre ord… indkøbsliste nu lagt på bloggen. Kommentarer om overflødighed/mangler er i den grad velkomne.

LISTEN

 • Barnevogn med myggenet og regnslag (og madras)
 • Lift (og madras) til bl.a. at sove i de første måneder
 • Seng (vi har allerede købt den fineste Juno, der jf. planen skal følge Bean, til hun ikke kan være i den længere om 6 år-ish)
 • Babydyne og sengetøj (lånes og fås altsammen)
 • Vådliggerlagen?
 • Pusleplads (gør-det-selv projekt, der kun kræver indkøb af puslepude og byg-selv-IKEA-underskab)
 • Pusletaske (er allerede hjemmesyet – billeder følger)
 • Babybadekar (Forældre har gemt Søsterlils og mit)
 • Vaskefad (hoved/hale – pusleplads kan ikke være i nærheden af rindende vand)
 • Stofbleer (til alt muligt)
 • Blespand (jeg tænker billig model med pedalfod)
 • Slynge
 • Voksipose (kan sandsynligvis lånes)
 • Babyalarm (gode mærker når Bean skal sove i gården?)
 • Ammepude (behøver man det?)
 • Babyautostol – lånes eller lejes (så Bean kan komme med på tur i Sølvræven)
Desuden (det meste af tøjet får, låner eller arver vi):
 • Engangsbleer – bare en pakke til at starte med; vi ved jo ikke, hvor stor eller lille Bean bliver
 • Nattøj
 • Bodyer
 • Gamacher
 • Cardigans
 • Trøjer
 • Huer
 • Sokker
 • Kørepose (sommermodel – er syet)
 • Babysæbe (flydende) og babyolie
 • Digitaltermometer (til numse)
 • Sikkerhedsvatpinde
 • Babyneglesaks
 • Tættekam/blød børste
 • D-vitamin dråber
 • Zinksalve
 • Legetøj – fx uro, en bamse der er med fra start, foldebog i stof, rangle
På sigt:
 • Barnevognssele
 • Højstol
 • Service
 • Sikkerhedsudstyr til hjemmet – fx til skabet med rengøringsprodukter og skuffen med knive
 • Cykelstol 
 • Cykelhjelm
Har jeg glemt noget – eller har jeg AAALT for meget?

8 kommentarer

 • Jeg kunne ikke undvære min ammepude og har været lykkelig for den fra dag 1, men andre bruger den aldrig. Det kommer nok lidt an på afstanden fra brystet og ned til ammepuden – hos mig passer det perfekt så jeg behøver ikke at holde på barnet når han spiser. Du mangler til dig selv: Ammebh'er, ammeindlæg og natbind. Som du skal tage med på fødestedet, hvis du vil undgå at gå hjem med verdens største ble på…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hi hi, du har glemt skoletaske!Nej altså, rolig nu. Lad nu være med at købe for meget, før du ved om du/I skal bruge det. Fx tøj. Du får sikkert en hel masse forærende. Og måske har du slet ikke lyst til at skifte tøj på en fredeligt sovende baby, bare for at få brugt nattøjet. Osv osv.Bortset fra det, synes jeg, du skal prioritere sparkedragter over gamacher. Men det er bare fordi jeg ikke ved noget værre end babyer, der 'skiller ad på midten'.Held og lykke med projekt Bean 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt enig – i starten brugte vi også kun (lånte) hvide body'er, for han skulle skiftes så tit og der var alligevel ikke den store forskel på nat og dag…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid – god pointe med ammeindlæg og store bind. BH tænker jeg, jeg venter med, til størrelsen er.. ahem.. faldet på plads.Fruen i Midten – Bodyer med gamacher over tænker jeg som basistøj – mest fordi det bliver et sent-forår/sommerbarn, og så er det nemt at tage gamacherne af, hvis det bliver for varmt.Og vi har heldigvis fået/arvet en del tøj i de str. 56, 62 og 68, så jeg har kun købt et par ting, der til gengæld var helt uimodståelige.Takker for inputs 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et godt tip til puslepladsen er at Ha en termokande med varmt vand stående så man ikke skal ha fyldt fadet op inden man kan pusle.. Det behøver iøvrigt ikke være et hoved/hale fad I anskaffer jer, for hvis I kun dypper de rene klude i vandet, så er det vel ligemeget hvor de bruges?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene: tak for tip. Det er jeg ikke stødt på tidligere, men det lyder som en praktisk idé. Og god pointe med vaskefadet. Hvor er det dejligt at høre fra jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ingen børn, så hvad ved jeg…?! ;o)Men jeg falder lige over blespanden. Tror du ikke, at du hurtigt bliver træt af lugten dernede fra?Min veninde har droppet blespanden og har i stedet små hundeprutposer liggende ved siden af puslepladsen. Er det en fyldt ble, bliver posen lukket og smidt ud med det samme men er det en forholdsvis tør ble, kan den godt blive liggende og vente på den næste ble.Vi andre kan så samtidig bruge poserne til vatrondeller, vatpinde, toiletrulle-rør, bind osv.Det fungerer rigtig godt.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har skam tænkt mig at der med spanden følger Nettos de bedste affaldsposer (men hundeposer kunne også være en idé), hvori bleen lægges inden den kommer i spanden. Og at selve spanden så bliver tømt en gang om dagen. I den perfekte verden kunne man smide det hele ud med det samme, men det bliver i praksis nok lidt svært, når vi nu bor i lejlighed. Tak for input 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oprydning - redebyggergen?