• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
5 gode råd til institutionsstart

De første skridt. Store milepæle og småbitte støvler

Der er nogle ting, der bliver ved med at være kæmpestore, uanset hvor mange børn, jeg får. Nogle milepæle, der rejser sig højt over alt hverdagens tåge og træder lysende klart frem. Sådan er det med de første skridt.

Jeg har hele tiden sagt, at jeg bliver ved med at kalde M min baby, indtil hun går. Hvilket sådan nogenlunde er nu, for hun har rejst sig og taget sine første, rigtige skridt. Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt, og jeg kan mærke, at jeg har et behov for at trække babytiden så længe, jeg kan. Simpelthen fordi når den er slut, så er det så uigenkaldeligt forbi.

Hun har været uendeligt uinteresseret i at gå indtil for ganske nylig. Jeg tror, det har noget at gøre med, at hun kravler i lyntempo og derfor ikke har set nogen pointe i at rejse sig for at komme markant langsommere og mere usikkert afsted. Som med alt andet, så har hun sin egen dagsorden og sin egen rejse. Tiden for at rejse sig og gå er nu. Lige så stille, for hun vælger oftest endnu at kravle.

For allerførste gang lykkedes det mig at fange de første, rigtige skridt på film. En stivbenet tumling (baby!), der beslutsomt går imod sin søsters udstrakte arme og et varmt, kærligt og stolt kram imellem dem.

Så. Hun går. Når hun vil, og om ikke så længe er det mere gang end kravlen, hun bevæger sig i. Endnu lidt tid og så holder hun helt op med at kravle. Det betyder, at hun også skal have rigtigt fodtøj. Gode, ordentlige sko og støvler, for selvom det allersundeste for børns fodudvikling er bare fødder, så er det danske vejr ikke decideret oplagt til fri dressur i fodhøjde. I al fald ikke de næste mange måneder.

Derfor trillede vi ned til Anton Elsker Sko, som jeg er ambassadør for dette efterår, hende og jeg, og fandt de allerførste vinterstøvler i en bittelille str 21. Åh, alting er så kært i de størrelser. Det synes hendes søstre i øvrigt også. De var ved at dåne over nuttetheden i de små støvler med pels.

^^Reklame. Støvlerne er modtaget som gave. Men vi har handlet hos Christel i mange år efterhånden helt uden at være sponsorerede, så service og ekspertviden og lækkert udvalg kan vi anbefale helt oprigtigt. 

3 ud af 3 børn har smalle fødder som deres mor (beklager, piger!) og derfor er udvalget for os altid lidt mindre. Valget for min yngste datters første støvler faldt på Angulus’er i den klassiske facon og med snørebånd, så pasformen kan justeres helt optimalt. Der er i øvrigt også lynlås i siden, så de er nemme at få at og på. Det er især praktisk, når man skal være selvhjulpen i børnehave eller skole. Jeg er personligt ret vild med det twist, pelsen foran giver støvlerne. Det gør, at de skiller sig lidt ud. Jeg ville nok ikke vælge den her model til et skovbørnehavebarn, der mudrer rundt hver dag hele dagen – men til al anden brug, så er pelsen nem at holde. Man skal bare lade skidt og snavs tørre, og så kan den børstes af og bliver fin igen. Den findes både i begyndersko som denne og til de større børn. Som regel når de helt små børn igennem et par vinterstøvler (heldigvis kan det ofte lade sig gøre at købe par nummer på til januarudsalget!), og jeg har allerede en favorit til støvle 2, når vi kommer dertil. Kavats bæredygtige læderstøvler med det allerdejligste retro-look kunne jeg faktisk godt dyrke til alle fødder her i huset. Er de ikke fantastiske?

Jeg holder rigtig meget af sko. Også til pigerne, og her er det så vigtigt at de sidder rigtigt og har den rigtige størrelse. Derfor kommer vi hos Anton Elsker Sko. For her er der holdning og ekspertviden og jeg har mere end en gang oplevet at kunder blev sendt afsted uden sko, fordi der ikke var det helt perfekte match eller blev bedt om at komme tilbage en måned senere, når behovet var reelt. Det er så vigtigt især for de allermindste, at pasformen er rigtig. For de siger ikke rigtig noget selv, og de bløde små knogler skal nok tilpasse sig selv uhensigtsmæssigt fodtøj. Så det er vigtigt med nogen, man kan stole på. Nogen der ved, hvad de taler om. Der er også en webshop, og som med små butikker, så kan man altid få ekstra service og et ekstra mål og råd til fødder, sko og skopleje her. Pigerne elsker også at komme hos Christel. Der er legetøj, rum til at løbeteste fodtøjet – og man får en pakke rosiner, som tak for samarbejdet <3

2 kommentarer

  • Lina

    Åh hvor jeg kender det. Jeg kom simpelthen til at kalde vores yngste for ‘skattebaby’, lige indtil han selv sagde, ‘mor jeg er ikke en baby, jeg er en stor dreng’ 🙂 stopper nu!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 gode råd til institutionsstart