• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
Opgradering af skoletasken til 1. klasse - og en flyvende skolestart

Pigedims, mudrede ben, karate og kor

Jeg elsker, at mennesker generelt rummer så mange facetter. Ikke mindst er jeg vild med at mine døtre rammer spektret fra den ene ende til den anden. Både følelsesmæssigt og med deres interesser. Lige nu er det tydeligere end nogensinde, og vi forsøger at understøtte så godt som muligt, så de oplever at det hele har lige meget værdi. Vi taler med fuldt overlæg udenom ‘pigeting’ og ‘drengeting’, og når jeg skriver pigedims i overskriften handler det om de dimserier, mine børn, der nu engang er piger, laver. Vi ønsker ikke at begrænse dem eller skabe begrænsninger ud fra deres køn, for med mindre man skal bruge sin tissemand eller tissekone til en given aktivitet/farve/bog, er aktiviteten ikke kønnet. Synes jeg.

Jeg ved aldrig helt, hvor jeg kan finde K, når jeg henter hende i fritten om eftermiddagen. Enten sidder hun og dimser i krearummet eller også er hun gennemmudret og smurt ind i legesnavs i ‘sand-og-vand’ legeområdet i skolegården. Heldigvis er de en rigtig god pigegruppe, der elsker at lege uden døre i hendes klasse, og selvom jeg måske sukker indvendigt over vasketøj, sørger jeg for at se hendes tilmøjede udseende for hvad det er: et udtryk for en god dag og en sjov leg. Vi griner sammen af hvor griset det hele er, aftaler at hoppe direkte i fodbad, når vi kommer hjem og jeg har lovet mig selv at glæde mig over at hun stadig bare elsker at lege.

Kor og karate

Hun går til kor og til karate og hun elsker lige højt at klatre på vægge eller snitte i grene som at skabe små kunstværker og nørkle med kreative sysler. At pynte sig med neglelak og smykker. At øve sig i at løbe hurtigt eller spille Hero Quest med sin far.

Jeg tror, begge dele er vigtige at dyrke. At få lov at bruge kroppen og udforske og udfordre dens styrke og udholdenhed. Det giver en masse til alle aspekter af livet at have en stærk, sund krop, og vi nyder at lave fysiske aktiviteter med pigerne. Det gør de også. Hvordan fysisk aktivitet og god motorik smitter af på læring generelt har jeg skrevet mere om HER

Men det er også vigtigt at lære at fordybe sig – at finde et interessefelt, der kan optage sindet og kræver en kreativ tænkning. Jeg elsker at sysle, og det smitter selvfølgelig også af på pigerne. De hygger med at tegne, med at male, med perleplader. K elsker at sidde med limpistol og skabe små tableauer af pap og små sager, hun finder rundt omkring. Og ikke mindst E elsker lige nu at kunne pynte sig med neglelakker og læbepomader. Halskæder, ringe og hårbøjler.

Til det formål har de deres helt egen hylde på baderummet med børnevenlig sminke fra bl.a. Snails og Rosajou, der kan købes HER eller HER. Neglelakken er især genial – den kan vaskes af med vand. Perfekt til en 4-årig, der ombestemmer sig med farven i det øjeblik lakken er tør. Armbånd hjembragt fra Sydafrika af mine forældre og de fine Nepal-armbånd i børnestørrelse fra Reloveandroses, der kan købes eksklusivt i Heidi og Bjarne på Saxogade.

Hvordan det ender og hvilke interesser, der for alvor hænger ved, det må tiden vise. Vi tager en sæson ad gangen. Lader pigerne udfolde sig fysisk og kreativt som de har lyst og bakker op så godt vi kan om begge dele af deres udvikling.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opgradering af skoletasken til 1. klasse - og en flyvende skolestart