Af være så træt at man går ind i en dør

Inspiration til familievenlig efterårsferie

I morgen begynder efterårsferien for rigtig mange, og med den kommer et pusterum for alle her på matriklen, der til hverdag er på arbejde, i skole eller i børnehave. Derfor er det også på sin plads med et lille indlæg om vores planer i den kommende uge. Måske nogen derude har lyst til lidt input eller ny inspiration til uge 42.

For mit vedkommende er der nok mere afslapning og ro udenom ferier og weekender, når jeg har huset for mig selv, men ikke desto mindre bliver det dejligt med en uges pause fra logistikken og madpakkerne.

Pigerne holder ikke helt fri. Et par dage midt i ugen skal de afsted. Sådan har mine forældre gjort, da min søster og jeg var små. På den måde havde de tid til at få arbejdet igennem og planlagt undervisning forud og rettet opgaver – så de kunne holde rigtig fri resten af tiden. Det er også vores modus operandi, og Jonas har bunker af stile at rette. Havde vi haft en rolig og soveglad baby, kunne jeg fint have holdt alle hjemme. Det har vi bare ikke. Divide and conquer. Vi gør det, der giver mest muligt overskud til flest mulige.

Pigerne er som børn er flest og de elsker nattøjsdage og slow living. Det skal være en god portion af feriens indhold. Jeg forudser, at de kommer til at bruge en masse tid på et stykke nyt legetøj, som de skal have lørdag morgen. En magnetisk påklædningsdukke er velegnet til både hende på tre og hende på seks – og de skal have denne.

^^ Tøffetid er slow living med plads til at lege med klodser i nattøj hele dagen

For K’s vedkommende starter ferien med et brag fredag aften, når hun skal med til premiere på Askepot {inviteret} på Bakken. Hun har set ballet og teater flere gange før, men det er hendes første oplevelse med en musical, og jeg glæder mig sådan til hendes reaktion!

Vi har egentlig planer om at klemme en hel del kultur ind, fordi vi alle nyder det. Vi skal forbi Statens Museum for Kunst og deltage i en af feriens særlige børneomvisninger med historiefortælling – og naturligvis se Dan Vo udstillingen, nu vi er der. Der hænger også teaterbilletter på køleskabet til næste uge. Zangenberg har dramatiseret Philip Ytournels herlige børnebog ‘Far er sur’ som vi har læst så meget, at E stort set kan den udenad.

^^ Bogstavfindespil fra Vilac {modtaget i gave} er helt genialt til en nystartet 0.-klasses elev – og til de større børn også. Man kan gøre spillet mere eller mindre konkurrencepræget efter niveau. Fungerer i øvrigt glimrende sammen med te og snacks.

Ellers ser vi hvad humør og overskud – og vejret – indbyder til. Vi har stadig en portion modellervoks, vi kan lave selv – og vi kan skære nye stempler. Vi skal også øve bogstavlyde gennem leg – det her spil er helt genialt til K og i en modificeret udgave kan E også lege med.

Vi skal læse bøger og lave puslespil og lege bogstavlege. Gå på legeplads eller biblioteket. Jeg krydser fingre for at lille M tager et par gode lure i løbet af næste uge, så jeg kan rette fokus mod resten af familien. Og selv hvis jeg har en velcrobaby hele ugen, er det nu alligevel noget særligt at holde ferie sammen. Jeg håber  også at I derude har rare planer sammen.

2 kommentarer

 • Louise

  Det lyder spændende. Håber, der kommer en kort anmeldelse af Far er sur – og måske også Askepot 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Askepot var et kæmpe hit – barnet var tryllebundet. Men rygterne siger at det er bedst med pladser godt oppe foran

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Af være så træt at man går ind i en dør