• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
Aflivning af forældreskabs-myter: Nej. Far kan ikke det samme som mor.

DIY: Skattekort i frihåndsbroderi – en julegaveidé til små sørøvere?

Af og til bliver man inspireret til at kaste sig over nogle andre projekter end dem, man plejer – således gik jeg lidt spontant i gang med et frihåndsbroderi, der skulle blive til et stort skattekort. Begge de store piger er vilde med sørøverleg, og selvom det også er sjovt med tegnede kort, så kan et lidt mere holdbart og ‘ægte’ kort forhåbentlig inspirere til endnu mere leg. Som lovet er her resultatet af en del timers fornøjeligt arbejde – og måske en inspiration til en hjemmelavet jule- eller fødselsdagsgave?

Det er et relativt stort arbejde at brodere. Især når man, som jeg, ikke er specielt rutineret, men det er også rigtig sjovt og hyggeligt at sidde med. Jeg genopfriskede gammel håndarbejdslærdom og gik i gang med korssting, kastesting, franske knuder og diverse andre teknikker i en skønsom blanding og endte med et kort med sødrager, skibe, farlige hvidhajer – og selvfølgelig også vejen til skatten.

Jeg ved ikke, hvem der ender med at være mest tilfreds med kortet – pigerne eller mig. De har ikke set det færdige resultat endnu. Det er ikke en hemmelighed, at jeg har lavet kortet. De er kommet med input undervejs, således at den blæksprutte, der tydeligvis manglede, også fik en plads i oceanet. Jeg venter dog med at give dem sørøverkortet til et tidspunkt, hvor det kan indgå i en rigtig skattejagt (og hvor de ikke er helt udkørte af hverdagen og sådan lidt træls i humøret)

Jeg startede med at tegne et kort på papir og så overførte jeg i frihånd tegningen til stoffet. Detaljen med kompasrosen er mere nøje tegnet op ved at lægge skitsen bagpå, fordi jeg gerne ville have den ret nøjagtigt. Ellers har jeg bare broderet i fri dressur og kigget på det undervejs for at se om palmerne skulle have længere eller kortere blade – eller søslangen skulle have takker. Det har udviklet sig undervejs og der er pillet lidt op og startet forfra efter behov.

Jeg kunne have valgt at gøre det mere eller mindre enkelt end resultatet. Palmerne har eksempelvis tre nuancer af grøn i bladene – en enkelt havde sikkert også været fint, og pigerne er nok ligeglade. Men jeg synes, det giver en ekstra dimension. Jeg kunne også have fyldt hele stoffet med korssting, men jeg kan egentlig godt lide det pergamentagtige udtryk med ‘bare’ pletter. Jeg har valgt et broderistof i en offwhite/beige. Et stykke hør eller lignende kunne også have været fint, hvis det er mere frihånd og mindre korssting, man har tænkt sig at brodere med.

Hvis du ikke har den store tiltro til dine evner som broderi-illustrator, så tegn af efter bøger eller billeder fundet online – der er masser af sørøverinspiration at finde i både den mere naive og farlige genre afhængigt af dit barn.

Jeg valgte at stryge vliseline på bagsiden af kortet for at gøre broderierne mere holdbare. Derefter syede jeg det sammen med en rest stof på maskine ret mod ret og så vendte jeg det om på retsiden og syede åbningen i hånden med småbitte sting. For at holde kortet sammenrullet når det ikke er i brug, syede jeg en rest rødt velourbånd på.

Skattekortet er hermed klar til at komme med til søslag, dueller med etbenede kaptajner og utallige farer på vejen mod den skjulte skat – og inspirationen er hermed videregivet til andre derude, der har små sørøvere derhjemme og mangler en hyggelig, hjemmelavet ide til en fødselsdags- eller julegave.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aflivning af forældreskabs-myter: Nej. Far kan ikke det samme som mor.