• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Tre ting, lillesøster hader

What’s in a name – navnerunde og fine forbindelser til fortiden

Jeg var ikke i tvivl om, hvad min førstefødte skulle hedde. Det er heldigt, at hun blev en pige og at Jonas også kunne lide navnet. K er opkaldt efter min elskede, dejlige farmor. Til barn nummer to havde vi et par gode bud, men hun fik først sit navn, så snart hun var blevet født. Det er fra Jonas’ familietræ. Pige nummer tre krævede en del mere kiggeri i anerne blandt mellemnavne og mindre oplagte forfædre. 

Vi nåede frem til en liste med 5-6 fornuftige bud (og hver vores favorit) så det var først, da vi havde kigget lidt på hende efter fødslen, vi bestemte os. For os har det været vigtigt at pigernes navne ‘passer sammen’ i den forstand at de er i samme genre og har nogenlunde samme følelse. Vi har valgt at finde navne i slægtstræerne, navne arvet fra kvinder, vi har kendt og elsket. Stærke, skønne kvinder, som på hver deres måde har sat mærke på deres eget liv og menneskene i det.

Ekstra fint blev det, da min far fortalte at Lillesøsters navn har en ekstra forbindelse. Det var både min mormors mellemnavn og min fars mormors navn. Selvfølgelig skulle jeg tilføje endnu et bogstav til min halskæde fra Jane Kønig, som nu bærer alle mine pigers forbogstaver. Et K, et E og et lille, nyt M

2 kommentarer

 • Marie

  Hedder hun mon Marie? Jeg har egentlig altid været glad for mit navn (; Min mands mormor og farmor hed det begge, og også hans storesøster, så det var lidt skægt, at han fandt sig endnu en. Men nu er det jo slet ikke sikkert, at det er det, jeres lillesøster hedder. Det var bare det første, jeg tænkte, da jeg så, at du skrev M. Uanset hvad håber jeg, at det går godt med at være forældre til tre, hun ser dejlig ud jeres lille pige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er et godt bud 🙂 Og det går godt med at være mor til tre. Det er også en stor mundfuld og udfordring, men overordnet går det godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre ting, lillesøster hader