Sommerlige og saftige koldskåls muffins
Mens vi venter på lillesøster, brugte pigerne og jeg en halv time i eftermiddags på at bage muffins, og da vi havde brainstormet lidt over smagsvarianter (herunder ‘sirup’ og ‘tallerkensmækker, hvis der var flere blomster’), så endte vi med en sommerlig, saftig og – hvis vi selv skal sige det – virkeligt vellykket koldskålsudgave.
Dansk sommer, når den er som i år, er noget af det mest vidunderlige. Solskin og varme og grønne skove (og nybagte studenter) og det rimer på lækre salater, lette retter – og koldskål. Mmm, jeg elsker det i stort set alle udgaver, men allerhelst med friske, danske jordbær og sprøde kammerjunker, og det var netop fyldet i vores muffins. Ikke koldskål som sådan, men tilbehøret og resultatet blev netop med referencer til min yndlings-sommerdessert.
Jeg bruger som regel en basisopskrift, når jeg bager muffins, og så varierer jeg smag og fyld efter humør, køkkenskabenes indhold og årstiden.
Opskrift til ca 10-12 stk.
100 g smeltet smør
1/2 dl mælk
2 æg
125 g mel
125 g sukker (gerne rørsukker)
1 tsk bagepulver
2/3 tsk vaniljepulver (eller korn af en stang vanilje)
1/2 tsk salt
Tilsæt mælk til det afkølede, smeltede smør og pisk æg i et ad gangen.
Bland mel, sukker, salt, bagepulver og vanilje sammen og rør i den våde masse til dejen har en jævn konsistens.
Herfra kan du tilsætte lige præcis det, du har lyst til – til koldskålsmuffins skal du bruge:
7-10 kammerjunker, knuste men stadig med mindre, hele stykker, så det knaser lidt (du kan med fordel sætte børn til at smadre kammerjunkere, der er lagt i en pose, med en kagerulle)
7 mellemstore jordbær skåret i mindre stykker
Vend kammerjunker og jordbær i dejen og fordel i muffinforme.
Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Velbekomme <3
Ingen kommentarer endnu