• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
3 geniale stykker legetøj til ferien - og rejsen derhen

Den smukkeste strikkede klassiker – og en varm garn anbefaling

Der er nogle strikkede sager, der ender med at betyde mere end andre. Kærligheden lagt i arbejdet, det endelige resultat og minderne, der knytter sig til det. Sådan et strikketøj er Ministriks klassiker ‘Dansekjolen’ for mig. Jeg elsker udtrykket på den søde kjole, og E var iført en Dansekjole både til sin navnefest og på de smukke billeder, Frederikke Brostrup skød for os dagen før hun blev indlagt på børneafdelingen. Desværre blev begge kjoler ædt af skadedyr, så det første på min liste over strik, der skulle genskabes var nye udgaver af Dansekjolen. På et par dage fik jeg strikket den mindste udgave igen. Det var en fornøjelse. Ikke mindst fordi jeg strikkede i noget af det lækreste garn, jeg længe har arbejdet med.

Jeg er ikke så pjattet med Baby Merino fra Drops – jeg synes, jeg har svært ved at få et pænt, ensartet udtryk – så jeg kigger som regel efter alternativer, når det er foreslået i opskriften. Denne gang faldt jeg for det meget let melerede garn i den blødeste, lækre uld. Jeg har ikke før strikket i CamaRoses Yaku-uld, men det er absolut ikke sidste gang. Sjældent har jeg oplevet noget så lækkert – både at sidde med i hænderne og i det færdige resultat. Det kan kun anbefales. Farvekortet er også virkelig (virkelig!) pænt.


^^Den fineste, bløde Dansekjole er klar til lillesøster (når hun bliver stor nok). Buketten er pick-n-mix fra Roots & Stalks i Torvehallerne. Jeg er vild med konceptet at man blander sin egen buket af smukke enkeltstilke. 6 stilke for 50 kr – her er 12.

^^Noget af det, der fungerer så godt i Dansekjolen er detaljerne. Hulmønstret, der er pynteligt uden at blive for yndigt og den fine krave, der gør kjolen anvendelig til både hverdag og fest.


^^Jeg har strikket i 100% kradsefri Yaku-uld fra CamaRose. Til kjolen i den mindste størrelse har jeg brugt under 2,5 nøgle. Farvekode: Natur 1003

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 geniale stykker legetøj til ferien - og rejsen derhen