Beauty-hacks for travle mødre

At være højgravid: En vaskeægte, skizofren, emotionel rutschebanetur

Det er en skizofren, emotionel rutschebanetur at være højgravid. Den sidste uge har jeg krydset fingre for fødsel hver dag, aften og nat. Nu er jeg blevet ramt af sommer-forkølelse med ondt i halsen og feber og ønsker mig en fødsel på den anden side af weekenden.

Om et par dage er jeg så højgravid som jeg aldrig har været før, og selvom det er tredje gang er det første oplevelse med ventetid. Med K havde vi en flytning der skulle overstås, før vi var klar til hende. Fødslen gik i gang dagen efter, vi havde rykket hele vores liv til vores nye hjem. E overraskede os alle ved at komme 2,5 uge før termin. Et stykke tid før jeg havde nået at blive utålmodig efter at møde hende. Lillesøster har tænkt sig at skabe en helt anden historie for sig selv. Måske endda på den anden side af 40+0. I mellemtiden forsøger jeg at finde ro i limbo (med rigeligt varme drikke til min ømme hals!)

Jeg venter mit tredje barn, men denne venten er en helt ny oplevelse. Jeg har aldrig før prøvet at være i en tilstand af at være aldeles klar til et barn, der tilsyneladende ikke har travlt med at komme. Hun har også god tid endnu – det er bare mig, der slet ikke havde regnet med at være gravid endnu på dette tidspunkt, og derfor skal omstille mig og mine forventninger.

Jeg holder øje med alle små tegn, men forsøger samtidig at være tilbagelænet og nyde den sidste tid. Det går som udgangspunkt godt – især nu, hvor Jonas er helt færdig med alle årets studentereksaminer og der ikke er noget, det er problematisk at afbryde. Så er der noget logistik med fotografen (som jeg forhåbentlig kan fortælle meget mere om på et senere tidspunkt!), der kan drille, men det må vi tage, som det kommer.

Lige nu er jeg ikke så komfortabel, som jeg kunne ønske mig, og det bidrager nok også til følelsen af at være ude i helt ukendt territorium. Jeg har ondt i halsen og ørerne og øjnene og har en anelse feber. Ikke meget, bare nok til at jeg er helt flad. Derudover er det udmattende at bære på et barn, der holder 2-3 timers spark-mor-i-alle-organer fester flere gange om dagen (og især i timerne fra 21-24) og så har jeg fået virkeligt meget halsbrand. Heldigvis har jeg et lager af havregryn, og at tygge rå havregryn er ærligt talt den mest effektive kur mod halsbrand jeg kender. Det er også billigt og nemt og økologisk og uden begrænsning på, hvor meget og hvor ofte man må spise det.

Åbenbart er det meget almindeligt at tre’eren har sin helt egen agenda og der er ikke andet for end at følge hende og lade hende tage styringen, mens jeg forsøger at følge med at hvile i mig selv så meget som det er mig menneskeligt muligt.

1 kommentar

  • Havregryn holder altid – bare spørg Krumme 😀
    Min veninde holdt sin halsbrand i skak med mandler – det er sgu noget dyrere :p
    Håber din er på retur snarest.<3

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beauty-hacks for travle mødre