Fredags-pral og pinseplaner

Cool flæsebukser: Hennys Selebukser i str baby

Jeg har ret længe været ret forelsket i Hennys Selebukser fra Paelas, men jeg er aldrig kommet igang med projektet. Dels er det noget bøvl med heldragter til børn, der lige har smidt bleen, og dels bliver det et kæmpe arbejde til mine langbenede piger. Men da Hanne Oorlien lavede en babyversion, kunne jeg ikke dy mig, og jeg synes det er de sødeste, små flæsebukser. Dem glæder jeg mig til at putte lillesøster i.

32776992_10160463616565375_6161637259108941824_n

Jeg har strikket i bomuldsgarn fra Sandnes, men man kan naturligvis også lave mere vinteregnede udgaver, og til små mennesker går buksestrik ret hurtigt. Jeg er vild med detaljen med kontrastfarve inden i flæsen – det er både underspillet og lækkert. Modellen er simpelthen så skøn, og hvis jeg havde al tid i verden, så kunne jeg godt finde på at strikke dem til E også. Jeg tror dog desværre, at K er så stor, at hjemmestrikkede bukser er u-cool. I al fald, når hun bliver skolebarn lige om lidt. Heldigvis er cardigans og bluser stadig i høj kurs hos hende.

32745639_10160463616570375_7228172162345992192_n^^Den søde trækanin er en af de overlevende fra strikkemassakren, og Wooden Story er noget af det fineste og bæredygtige legetøj. E elskede kaninen og stabeltårnet bliver stadig leget med af begge piger.

Der er ikke knaplukning mellem benene, men stropperne gør dragten nem og hurtig at få af, når der skal skiftes ble, så praktik og æstetik følges fint ad.

Opskriften til babyer findes HER og til større børn HER

2 kommentarer

 • Christina

  Hej Stine
  Du strikker simpelthen så mange fine ting til dine piger.
  Jeg har selv en pige på K’s alder, og det er skønt med inspiration (som gives videre til en strikkeglad tante).
  Et forslag -hvis du engang skulle få tid og lyst – så ville det være så fint, hvis du havde mod på at lave et indlæg med dine idéer til strik til drenge.
  Du har muligvis allerede rundet det før, men en guide til, hvordan du formår at holde jeres strikkede sager pæne efter megen brug og vask, ville også være meget brugbart. Jeg er altid bange for at komme til at ødelægge tøjet, så gode råd vil blive modtaget med kyshånd.

  God dag i barselsland

  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak – jeg hygger mig også sådan med det! Jeg kommer dog næppe til at lave inspiration til drengestrik, men en del af de dygtige strikkere og designere, jeg allerbedst kan lide er gode til unisex-sager. Ikke mindst Mette hos PetiteKnit har en masse, der er lige fint til både drenge og piger. Derudover er Guttestrikkeboken altid et kig værd og hos Krittewitt Knits er der også fine drengesager.

   Jeg vasker faktisk det meste af mit og især pigernes strik på maskinens skåne-uld program med et uldvaskemiddel, og det går så fint. Men hvis jeg orker og skal være ekstra varsom, så har Eucalan gode uldvaskemidler. Så lægger jeg bare tøjet i blød i ca 10 minutter uden at møfle med det (medmindre der er pletter, der skal vaskes af – så skal de lige have lidt kærlighed) og så centrifugerer jeg i maskinen og lægger fladt til tørre på et håndklæde over et vasketøjsstativ. Og så hjælper det altid med gode garnkvaliteter, når det kommer til holdbarheden.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredags-pral og pinseplaner