Selvforståelse, tigerspring for 2-årige og at vokse over natten

6

I går kunne vi fejre 6 års jubilæum som forældre og K kunne fejre den fødselsdag, hun har set frem mod og talt ned til så længe. Det blev – hånden på hjertet – den dejligste dag længe og en af de bedste fødselsdage, jeg husker. Den var faktisk helt perfekt, og det var i nogen grad på grund af planlægningen, men i højere grad på grund af fødselaren selv.

Vi startede dagen tidligt, for det er ualmindeligt svært at sove længe på sin fødselsdag. Nattekrøllet hår og kram fra søvnvarme børn sammen med sang og flag satte stemningen for både morgenen og resten af dagen. Hun havde ønsket sig bacon og æg og ‘det dér gode yoghurt, de har på modemessen’ til morgenmad (red: blåbærskyr med diverse toppings) og mens vi spiste, pakkede hun sine gaver op.

Jeg elsker K’s måde at modtage gaver på. Det er et eksempel til efterlevelse. Hun bliver så glad og taknemmelig for det, hun får. Faktisk lige meget hvad det er – og der er ingen skuffelse over at hun meget langt fra får alt på ønskelisten. Fx fik hun ikke et stort legesæt fra Disney hun har set i en reklame i et Disney Princess-blad. Hun fik andre ting, hun havde ønsket sig. Og nogle hun ikke vidste hun ønskede sig. Et ur. En ny skuldertaske. Hello Kitty-tasken, der har fulgt hende siden dagplejen er hermed gået i arv til E, der var den glade giver af den nye, sorte taske med frynser. Tuscher og ‘skolebøger’. En gave ad gangen fordelt over dagen i takt med at der kom gæster.

aafd8212-d72b-4cc6-b987-0bd9b97e0bf9

Mens jeg brugte formiddagen på at rydde lidt op og ikke mindst få lavet kagen færdig, tog Jonas begge piger med i Experimentarium. Jeg er vild med, at det ligger i cykelafstand og det er altid et kæmpe hit at besøge stedet. De havde en kæmpe fest med at udforske alting endnu engang. Vi havde ikke planlagt den store komsammen, for det fungerer egentlig bedst for pigerne (og for os), at vi holder det til det nære.

Mormor og morfar kom forbi til kage om eftermiddagen, moster nåede at FaceTime åbningen af hendes gave fra den anden side af Atlanten, og K havde ønsket sig at veninderne fra opgangen også måtte være med. Det passede så fint, at den ene kunne lege en lille time først på eftermiddagen og den anden en lille time sidst på eftermiddagen. Det gav tid til at hun kunne nå at hygge med alle sine gæster.

Ligesom til børnehave-kagen havde hun meget specifikke ønsker til den ‘rigtige’ fødselsdagskage. Vaniljebunde og hindbærskum i lag. Det er hendes yndlings-kagesmage lige nu, så sådan måtte det nødvendigvis blive. Helt enkelt og uden store armbevægelser. Jeg havde bestilt de smukkeste, spiselige sommerfugle hjem som en overraskelse, og de vakte stor begejstring og glæde. Og var en dejligt nem måde at pynte den høje kage på.

Aftensmaden kom vi let om ved at spise på Madklubben, der er åbnet i gåafstand fra os. Perfekt setting, god mad og dejligt koncept med en børnemenu, der er 1/2 portioner til 1/2 pris af det helt almindelige menukort (meget apropos dette indlæg). Pigerne var en fornøjelse at have med og vi havde naturligvis selv garderet os med en taske fuld af tegnegrej, bøger og lidt legesager til at fordrive ventetiden til maden kom og inden vi voksne var færdige, men det er rigtig god stil, at restauranten også selv har en kuffert med børnevenlige sager. Og nej. Det er ikke med små børn, man sidder længe og konverserer på en restaurant, men heldigvis ser vi mine forældre ret ofte og samtalerne er vi rutinerede nok til at klare i bidder og med afbrydelser undervejs.

I det hele taget var det en dag med ro på, selvom der egentlig skete en masse. K havde tid til at nå at nyde det hele, og det var som om al den spænding og uro, der har fyldt hende de sidste par uger, var væk og erstattet af en inderlig glæde. Over begivenhederne. Over den kjole, hun havde set sådan frem til at have på. Over gæsterne, kagen og maden.

Det var to meget trætte piger, vi havde med hjem. Ikke overført, overstimuleret trætte. De var gennemtrætte på den rolige, lykkelig-helt-ned-i-maven måde, der giver en hyggelig, tæt læsestund og en hurtig putning og som efterlod to forældre i sofaen, der selv var mætte og trætte og næsten ligeså lykkelige som barnet.

2 kommentarer

 • Tina

  Stort tillykke med jeres smukke store datter:-)
  Og sikke en dejlig dag I Havde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Åh jeg elsker bare den slags dage 😍 Hvor man går helt lykkelig i seng og er mæt af lutter gode oplevelser. Stort tillykke med din store pige!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvforståelse, tigerspring for 2-årige og at vokse over natten