#stylethebump - smukke kjoler til graviditet og noget om ventetøj

Labour of love og kærlighed på finsk – et evighedsprojekt af et babytæppe

Noget strik tager længere tid end andet. Mon ikke de fleste strikkere har oplevet at have et projekt liggende, som bare ligger. Og ligger. Noget, som bliver fundet frem med mellemrum, men som tilsyneladende aldrig bliver færdigt? Sådan et har jeg. Jeg gik i gang med babytæppet til lillesøster i juleferien (!) og det er stadig et igangværende projekt, omend jeg nu er mere end 2/3 af vejen. I mellemtiden har jeg strikket en masse andre ting, og babytæppet er blevet nedprioriteret. Det skal være slut nu.

Jeg gik i gang med det enkle Vinterbarn-tæppe, før jeg vidste om det var en lille pige eller dreng, der lå under mit hjerte. Jeg kan godt lide udtrykket og enkelheden, og det er et ganske udemærket stykke håndarbejde til fjernsyn eller bilkørsel. Det er til gengæld også et projekt af de mere tidskrævende at strikke 80×100 cm på pind 3. Især når man overspringshandler og tager hul på alle mulige andre ting i mellemtiden.

… og der har jo været læææænge til at tæppet skulle bruges, hvorimod en bluse til K eller E kunne komme på med det samme. Nu er der bare ikke så lang tid endnu – sådan relativt set – så jeg har besluttet mig for at tage tyren ved hornene og blive færdig med de sidste 30 cm af tæppet, så det kan blive hæftet, blokket og lægges klar i den lille kasse med babysager, jeg har samlet ind over de sidste måneder.

30698708_10160330597885375_869293937532076032_n^^Et babytæppe på pind 3 kræver både mange kopper kaffe og god håndcreme til tørre strikkehænder at komme igennem! Cremen fra Skandinavisk er en pr-gave.

Det er lidt ensformigt i længden at strikke de samme to omgange, og det er også derfor jeg har snydt og kastet mig over alt muligt andet undervejs, men det bliver rigtig fint og både skønt og blødt at putte baby i til sommer. Mit mål er at være færdig med tæppet inden jeg går på barsel, så selvom det ikke er så Insta-strik inspirerende har jeg lovet mig selv, at lade være med at slå noget andet op indtil jeg er færdig. Skulle jeg få akut trang til andet håndarbejde, har jeg 6 knapper der skal syes på et Winter Playsuit, og så kan jeg lige så godt bare strikke videre 😉

Et babytæppe er et kærlighedsarbejde, måske endda i endnu højere grad end alt muligt andet strik, og lur mig, om jeg ikke er kommet til at strikke en lille fejl ind i dette også, ligesom jeg opdagede, jeg havde gjort med tæppet til E (det kan du se og læse om her). Et tæppe, der i øvrigt blev færdiggjort mens jeg havde veer, den sommerdag, hun kom til verden.  Fejlen på Vinterbarn-tæppet ser man kun, hvis man tæller meget nøje efter, men på en eller anden måde kan jeg godt lide, at den er der. (Ærligt talt orkede jeg heller ikke at begynde forfra da jeg opdagede den efter de første 15 cm var strikket.)

30704083_10160330598000375_6162687477397061632_n

LEMPI betyder kærlighed på finsk, og den fint duftende håndcreme fra SKANDINAVISK er en pr-gave. Duften var i øvrigt den, K elskede allermest blandt udvalget af duftlys, selvom hun var splittet mellem kærlighed, fjord og hjem-varianterne. Jeg elsker endnu mere hendes tanker om navnet og hvorfor det netop var den hun faldt mest for: ‘Det er jo perfekt, den hedder kærlighed, mor. Det passer lige til vores familie.’ Cremen findes bl.a. HER

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#stylethebump - smukke kjoler til graviditet og noget om ventetøj