33 going on 22

SwimFin – sej sikkerhed til små svømmere

Det er efterhånden noget tid siden, jeg blev opmærksom på de seje SwimFins, som lader bæreren føre strømlinet gennem vandet som en haj. For en måneds tid købte jeg så en til K, og den har hun glædet sig til at afprøve lige siden.

Bevares, den har været på mange gange – blandt andet til legetøjsdag i børnehaven – men det var først i weekenden, den kom med i vandet. Vi skulle lige over noget influenza (Jonas) og skoldkopper (K) før det var relevant med en tur i svømmehallen. I ved, sådan nogle småting, der har det med at sætte dagsordenen.

Den er sort efter barnets eget ønske, så hun mest muligt kunne se haj-agtig ud, men hvis dit barn eller du selv er mere til farver – både de kraftige og de afdæmpede – findes der er bredt udvalg. I øvrigt er sort den nye yndlingsfarve for den knap 6-årige. Godt nok stadig med lyserød på en andenplads, men alligevel.

skaermbillede-2018-02-19-kl-2-19-18-pm

Nu fik jeg så mange spørgsmål på Instagram, da jeg viste den frem forleden, at jeg lige vil samle op her og komme med lidt mere information.

Finnen er en afløser for andre flyde-aggregater til svømmetræning, og den gør det bedre end det andet, jeg kender, fordi den giver mulighed for mere flydende og naturlige bevægelser hos bæreren. Der er ingen kluntede vinger, der får armene til at stå ud fra kroppen som en lidt for ivrig bodybuilder og ingen bælter der glider rundt om livet og kræver at man arbejder for at ligge vandret i stedet for sidelæns. I stedet sidder finnen bagpå ryggen, ligesom på en haj, og stropperne holder den sikkert på plads foran.

Selve finnen kan bære 30 kg dødvægt, så et barn der vejer herunder, kan lade sig hænge i vandet og blive båret oppe af finnen alene. Over 30 kg løfter finnen med. Stropper kan man i øvrigt få til både børn og i størrelse junior/voksen.

K havde den på for første gang i vand i går, og hun havde ikke fået nogen instruktion – hun kastede sig bare ud i det med vanlig Pippi-attitude, men det var slående at se, hvor meget mere naturligt hun bevægede sig i vandet i forhold til hvad hun har gjort med vinger tidligere. Og med mere naturlige bevægelser tænker jeg også at hun lettere kan lære at bevæge sig så hensigtsmæssigt i vandet, at hun faktisk kan lære at svømme rigtigt. Det er i al fald hvad jeg har læst og hørt fra en hel del andre.

I næste uge får finnen næppe mange tørre øjeblikke, når K og Jonas drager mod Lalandia (af alle steder!) sammen med et par andre fædre og deres børn. E og jeg bliver hjemme fra vandhelvede den udflugt og tager i stedet på Statens Museum for Kunst og hygger hjemme. På den måde vinder alle.

Hvorom alting er, så er anbefalingen til SwimFin hermed givet videre, hvis du også har set de seje finner rundt omkring på børnerygge og overvejet om det var noget for dig og dine børn.

Den kan bl.a. købes i mange farver lige HER og du kan se en video hvor det forklares yderligere hvad finnens formål og funktion er herunder:

2 kommentarer

 • Carina

  Den er genial. Vores 3 årige lærte at svømme selv ved hjælp af den på en uges badeferie, så det var et godt køb omend den kun blev brugt 3-4 gange før hun svømmede selv.
  Et godt råd remmene kan gnave så hvis hun skal svømme længe kan en t shirt eller uv trøje være en god ide så hun ikke får mærker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak for tip! Og hvor er hun sej, jeres pige. Det er virkelig også slående at se hvordan bevægelserne ændrer sig med finnen ift vinger. Jeg tænker den stadig kan være en god sikkerhed når man fx skal snorkle eller svømme i havet hvor der kan være lidt mere turbulens i vandet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

33 going on 22