• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
... men hun har stadig bløde kinder og buttede hænder

DIY fastelavnskostumer: Popcorn og Frida Kahlo

Det er fastelavnstid og dermed også tid til at finde på udklædning til store og små børn. De første par år syede jeg selv kostumer til K og brugte en maaaaasse tid på det. Men. Efter at have eksekveret et helt piratkostume efter udtrykkelig bestilling blot for at se det afvist og slået af et 100% polyesterkostume til en flad 5’er i genbrugsen lagde jeg kostume-design på hylden. Indtil i år, faktisk.

De sidste 3-4 år har Jonas stået for indkøb af kostumer i diverse legetøjsbutikker sammen med K, og de har hygget sig med det – men i år vil K gerne være noget, som mildest talt ikke hænger på bøjlerne rundt omkring. Hun vil være et bæger popcorn. Ergo: ind med krea-mor, der egentlig ikke gad lave kostumer fra bunden, men hele projektet har været både sjovt og hyggeligt at lave.

27654634_10160018821765375_8535304322253938586_n 27752047_10160018821645375_3119499178053997362_n

Faktisk er det både lettere (og markant billigere) at lave end jeg havde forventet, så tippet er hermed givet videre. Det er åbenbart blevet en mini-trend med de popcorn-kostumer. Gad vide hvor børnene har fundet på det henne?

Vi brugte:

 • En papkasse
 • Akrylmaling (100 ml rød og 150 ml hvid, samt en smule brun/gul fra farvelade-kassen)
 • Pensler
 • En skarp saks
 • Mønsterpapir uden tern (eller madpapir)
 • Popcorn
 • Bred snor (ca. 1 m)
 • En hårbøjle efter eget valg
 • Lim (enten en almindelig, kraftig lim eller limpistol)

Bortset fra maling og popcorn er altsammen ting og sager vi havde – eller kunne finde gratis. Papkassen fik jeg fx med hjem fra arbejde. Spørg i detailhandlen omkring dig – det er bestemt ikke utænkeligt at du kan få en brugt kasse eller to med hjem til krea-projekter.

Jeg har klippet kassen til foroven i buer, tapet top og bund sammen i siderne, så den blev aflang, og sammen har K og jeg malet de karakteristiske rød/hvide striber. Det er ikke helt lige og jævnt, men det er fuldstændigt ligemeget. Det er hendes kostume, og hun ville rigtig være med til at lave det. Vi malede først hele kassen hvid og derefter (da den hvide farve var tør) malede vi striberne på med rød maling.

Popcornene er lavet ved at kramme stykker af blankt mønsterpapir sammen og male dem lidt med brun/gule nuancer. Falske og ægte popcorn er limet på kassen med limpistol og stropperne er sat på med klipsemaskine. Så er kostumet også nemt at få af og på, hvis hun ikke gider gå rundt med en papkasse hele dagen! Hårbøjlen er ganske enkelt dekoreret med popcorn der er limet fast med rigeligt lim.

Hun glæder sig helt vildt til at vise sine anstrengelser frem i morgen, og jeg synes det er så sjovt at lave noget andet end variationer over et prinsessetema for første gang i flere år.

Lille E ville også gerne være popcorn som sit store idol sin søster, men det kommer ikke til at fungere for en 2,5-årig at være iført en stiv papkasse. Ikke min 2,5-årige i al fald. Hun lod sig formilde og så kiggede vi sammen på billeder af mere legevenlige kostumer. Hun faldt for en skøn dame med blomster i håret – og heldigvis var vi rigeligt i gemmerne til at lave en herlig Frida Kahlo en miniature. En nederdel og et udvalg af halskæder fra klæd-ud-kufferten sat sammen med en hårbøjle og et malet unibrow og vupti. En enkel og hurtig version af Kahlo, der nemt kan afmonteres, når det er spise- og sovetid i dagplejen. (Og det kommer der ikke lige nogen billeder af, for mini-Kahlo er blevet rigtig sløj og rammer lige knap 40 i feber.)

5 kommentarer

 • Caroline

  Min niece var også popcorn sidste år. Stort set magen til kostumet i har lavet, men de havde brugt en eller anden form for isoleringsskum til at støbe et par kæmpe popcorn på hårbøjlen. Det er dejligt at ungerne er så kreative, at de ikke bare skal være feer og Elsa’er alle sammen. Mine piger (knap 2 år) skal være kaniner. Hvide strømpebukser og bodyer, med et par hjemmelavede pompon’er syet på som haler, og så har jeg flikket et par hurtige huer med kaninører sammen i bomuldsgarn, og så bliver det tilsat et par afskyelige veste i hvid kunstpels fra posen med arvet tøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er så sjovt fundet på med de popcorn. Jeg kan virkelig godt forstå, at man gerne vil være Elsa og superhelte, men det er også supersejt at de får nogle helt andre ideer af og til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan desværre ikke se billedet.
  men det lyder som et fantastisk kostume, hyggeligt at lave det sammen.
  elskede mine hjemme lavede kostumer som barn…. alt fra blomsterfe, indianer, 1800 tals tjenestepige og frihedsgudinde…. for bare at nævne nogle.
  god bedring til den lille
  skal I ud og rasle søndag?
  jeg håber at der kommer børn her

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Er det ikke med i indlægget? Det var rigtig hyggeligt at lave sammen. Min mor lavede også nogle herlige kostumer til min søster og jeg. Nej. Ingen raslen her – jeg tror faktisk ikke det er så udbredt herinde hvor stort set alle bor i lejligheder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej ingen billeder, det gælder alle bloggers delight blogger når jeg åbner indlæg på min tablet 😢😯 ingen ide om hvorfor, jeg har intet ændret på den.
  Næ Troede også der var mere her ude på landet, men selv her i landsbyen skal man se meget langt efter bønder rasler 😟 ellers hygligt at få besøg

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

... men hun har stadig bløde kinder og buttede hænder