Om tilvalg, fravalg og eget ansvar i graviditeten

Baby cravings – unika moseskurve fra Hildestad Cph

Det her indlæg er i kategorien ‘fredagsslik for gravide’ – det er noget, jeg craver næsten (næsten!) ligeså meget som chokoladesnitter fra Lagkagehuset, og dermed kan det ikke udkomme på andre tidspunkter end en fredag aften.

Som tredjegangsgravid og kommende tredjegangsmor synes jeg egentlig, jeg har ret godt overblik over, hvad vi har brug for og hvad der er helt overflødigt for os og baby. Jeg har ikke det store behov for at shoppe amok. Det hænger nok både sammen med erfaringen fra de andre to og med mit generelle fokus på at leve lidt mere minimalistisk. Jeg ved, at der er masser af de baby must haves, man kan se på lister rundt omkring, jeg aldrig fik brug for – og andre, der blev brugt dagligt. Naturligvis skal jeg have gennemgået alt babytøjet endnu engang og fundet det frem, der kan genbruges og måske supplere lidt op på gode basissager. Og flere stofbleer. Det er i grunden bemærkelsesværdigt hvor mange stofbleer, man har brug for. 20 har ikke været for mange for mig, selvom det ser helt absurd ud på skrift. Både vikle og ammepude har vi i forvejen. De skal bare geninddrives fra udlån og vaskes.

Jeg kommer nok også til at købe få, nye ting – udvalgte sager, med høj lækkerhedsværdi, fordi der bare er noget særligt ved at forberede ankomsten af et nyt menneske – og så skal vi også have fundet en slyngevugge og en blød lift til barnevognen. Begge dele lånte vi til E, men de skal i brug hos deres egne ejere i løbet af foråret og sommeren, så jeg kigger løbende forbi Reshopper og DBA for at finde et godt tilbud på de ting. Især slyngevuggen kom øverst på listen over baby-musthaves, da vi fandt ud af hvor magisk den er med E. Hvor ville jeg og mine trætte arme, skuldre og ryg ønske, vi havde haft den til K!

Vi skal ikke have nogen babyseng denne gang – der er ikke plads til en bedside crib ved siden af sengen, og sidst brugte vi den heller ikke. Samsovning fungerer så meget bedre for os, og det er bestemt planen at holde fast i. Jeg skal heller ikke have en babynest. Jeg ved, at nogle er vældig glade for dem, men for mig virker de komplet overflødige. Ikke mindst i sengen om natten kan jeg ikke se, hvordan det er praktisk at skulle amme. Så lange bryster har jeg simpelthen ikke, at de kan nå henover kanten på en babynest, og om dagen har vi enten brugt slyngevuggen eller puttet i liften eller sengen eller sofaen med en ammepude til beskyttelse, så pigerne ikke kunne rulle udover nogle kanter.

Til gengæld blev jeg forelsket på CIFF Kids. Helt og aldeles. Jeg har ikke kunnet få de smukke, håndvævede Moses-kurve fra Hildestad COPENHAGEN ud af hovedet siden, og når nu der ikke skal købes særligt meget andet til baby, så er den hoppet ind noget nær højest på min baby-craving-liste. Jeg elsker såvel historien bag kurvene som deres fine udtryk:

Our beautiful baskets are handmade by an amazing group of talented weavers in Ghana, West Africa. The group consists of both men and women who have developed this skill and art form which has been passed down for generations. A craftsmanship which this group will also pass down to their children hoping to create a lasting legacy that will benefit generations to come.

The moses and market baskets are woven from sundried elephant grass, coloured with natural plant and mineral dyes. The handles are wrapped in goatskin to provide comfort and reinforcement. The leather is naturally tanned using local seeds and red millet. It takes a weaver several days to weave one moses basket from start to finish. Being handmade each basket is fair-trade, unique and a functional works of art – no mass production.

Jeg tænker at kurven især kunne bruges i stuen, og siderne er stabile nok til at ingen storesøstre uden videre kan vælte dem, mens håndtagene er stabile nok til at jeg kan hænge legetøj fra dem, når baby er stor nok til det. Det kommer næppe som en overraskelse, at jeg er mest forelsket i den neutrale udgave, men der er også kurve med smukke, farvede mønstre. Kurvene er omkring 80 cm lange, så de kan bruges en rum tid (og derefter eventuelt være en pæn slags legetøjsopbevaring)
28056158_10160076284600375_969293533138075647_n

10 kommentarer

  • M

    Stort tillykke med tredje barn i vente – vi har selv tre, og det er fantastisk 🙂 Vi samsover også – og jeg vil nu lige slå et slag for de små senge med tre sider der kan hægtes på den almindelige seng (ved ikke om det er sådan en du mener i dit opslag?). Vi brugte den meget, så lå vores lille frøken lidt beskyttet, helt tæt på mig, og de to drenge på 5 og 7 (med laaaaaange ben) havde så stadig rig mulighed for også at komme ind og putte i sengen. Kh M

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Tak! Vi havde en bedside crib (med tre sider) til E, men den blev vitterlig aldrig brugt. Og nu står sengen sådan, at der fysisk ikke er plads, selv hvis jeg overvejede at investere igen. Der er noget i retning af 2 cm i hver side mellem seng og væg. E kommer som regel stadig ind og putter, men K sover i sin egen seng 99% af tiden. Og ellers er jeg et menneskeligt skjold mellem barn og baby 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • frksnupp1

    Så fin en kurv! Her har vi kjøpt mye brukt denne gangen (tredje gang) blant annet slyngevugge fordi jeg savnet det med førstemann. Det blir ikke samsoving (da sover ingen av oss), men i starten vil nok baby sove oppå en av oss uansett. Du skal være glad for at dine bryster ikke er så lange at de når over kanten 😉 hehe. Lykke til med baby nr tre! Her er det ni lange uker igjen til lillesøster melder sin ankomst og det kan kun gå for hurtig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Kan ikke lade være med at kommentere på din sætning om 20 stofbleer…. Vi købte 50 og det er ikke en eneste for meget 😉 Så kan man køre en maskine med stofbleer alene og fylde den….
    Kan for øvrigt anbefale at købe dem der er 80×80 cm (tror de normale er 70) det gør virkelig en forskel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Det er så sjovt det med med stofbleer, min ældste gylpede aldrig. Han slugte bare mælken grådigt, og alt blev i maven. Vi brugte ingen stofbleer til ham, jeg fattede ikke, hvad folk fablede om. Det var noget heeelt andet med min datter, vi brugte stofbleer konstant. Den der babynest, den har også været helt overflødig her. Faktisk lidt spøjst med babynesten, det var en trend der opstod i årene mellem min søn og datter. Havde aldrig hørt om den dengang for snart seks år siden, da jeg var gravid med min søn, men da jeg endelig blev gravid med min datter, var det åbenbart et behov alle havde… Det siger en del om vores forbrugerkultur. Begge unger har sovet i vores seng, min datter på 14 måneder sover her endnu – jeg elsker det. Fin kurv – den kan jeg godt forstå, at du er forelsket i.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det er SÅ sjovt! Altså, jeg bruger dem også på puslepladsen, og her er det svært at undgå at der kommer baby-remoulade på i de første måneder. Ingen af mine har været de store gylpere, men lidt kommer der – og så har jeg brugt dem til at holde på mælken, når der var overløb.

      Ja, det er virkelig sært med den nest. Jeg tror måske også det er fordi jeg er så ‘gammel i gårde’ at jeg oplever det som absolut overflødigt. Hvis jeg havde været førstegangsgravid nu havde jeg jo set dem overalt – så er det svært ikke at tænke, at det må man have. Det har alle de andre jo.

      Jeg elsker også samsovning med babyer – det kræver øvelse selv at kunne sove også, men når det virker er det både skønt og nemt. Ja, er den ikke smuk? Når nu det bliver så minimalt med andre indkøb, så tænker jeg stadig at den er en helt legitim investering.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er saaa sjovt med babynesten – det var klart en af de ting, vi var aller gladest for med vores pige i de foerste maaneder. Hun sov naermest alle lure i den og den gjorde at hun kunne ligge ved siden af mig i sofaen (vi har en smal gammel model, der er flot, men ikke babyvenlig) foer hun for alvor begyndte at trille. Men vi havde ogsaa hverken slyngevugge eller lift, saa babynaest med haandtag (og en god haand under), blev brugt til at flytte hende mellem rum og op og ned mellem bedsteforaeldrenes lejlighed paa 1. og vores paa 3. Vi fik en gammel arvevugge med nogle ret “kradse” kanter, hvor den fungerede perfekt som “beskyttelse” (min datter har aldrig ville sove hos mig – jeg troede ellers at jeg skulle vaere den store samsover. Maaske naeste gang?). Naa – ville bare sige at saadan en nest godt kan noget, men at det nok helt klart kommer an paa, hvad man ellers har af udstyr.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det er så forskelligt. Vi har også brugt den bløde babylift en del til at sove både i seng og på stuegulv, og båret op og ned ad trapper til barnevogn. Så ja. Det kommer an på hvilken samlet udstyrspakke man har <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Vil du ikke skrive lidt mere om samsovning med mere end et barn? Vi samsover med vores søn på 2, men jeg er nervøs for, hvordan det vil fungere med en nyfødt, som vågner mage gange hver nat? Kan den store sove videre? Hvad gjorde I dengang? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Jo – det vil jeg gerne. Det er fluks kommet på listen <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om tilvalg, fravalg og eget ansvar i graviditeten