Fredag aften på børnemodtagelsen

At træffe sine egne valg

skaermbillede-2018-04-16-kl-09-51-46

Fastelavn er slut for K’s vedkommende. Det var en fin oplevelse og en lektie i at holde fast i sit eget valg.

Det fyldte en masse for hende. Hun glædede sig til at vise sit popcorn-kostume frem, men det var alligevel en svær beslutning i takt med at de andre (piger) fortalte om hvilke prinsesser, ballerinaer eller enhjørninge, de skulle være. Så kom hun alligevel i tvivl. Havde lyst til at være en prinsesse også. Ligesom de andre.

Det er svært at skille sig ud, når man er barn. Det er vel svært i det hele taget, men man lærer at holde ved sine (livs)valg med alderen og være tro mod sig selv. I al fald i mange henseender.

Vi fik nogle gode snakke om at holde ved det man egentlig har lyst til – også selvom det er anderledes. At det er ok at træffe valg, der er anderledes end sine venners, hvis man følger sit hjerte. Så trods lidt sidste minuts vaklen mellem en balkjole og en malet papkasse, var hun alligevel svært tilfreds med at holde fast i sin oprindelige plan og være klædt ud som en bæger popcorn til fastelavn. Kostumet var et kæmpe hit og et tilløbsstykke i børnehaven – og hun var så stolt. Over at have truffet det valg, der var rigtigt for hende, selvom et andet havde været lettere. Over det kostume, vi sammen havde lavet. Det er en særlig slags sejr, når man følger sit hjerte og tør være anderledes, fordi det føles rigtigt. Det var en vigtig lektie for hende at lære. En vigtig oplevelse at have med sig i bagagen. I forhold til hende selv, men bestemt også i forhold til mødet med andre mennesker, der træffer valg, der går imod strømmen.

Der er intet – absolut intet – i vejen med at være klædt ud som Elsa, Askepot eller Spiderman. Det er da intet mindre end fantastisk at kunne lege sin helt eller heltinde for en dag. Men af og til er det sjovere at være den, der kan få hele stuen til at stimle sammen og beundre sit kostume, fordi det er helt anderledes end alt det andet.

27545724_10160022408740375_3455129959588514691_n

(Vi havde i øvrigt en back-up kjole med i en pose i garderoben. Der er heller ingen grund til at holde så stærkt på principperne, at man ikke kan skifte mening undervejs)

Leder du med lys og lygte efter kostumer og udklædning? Så lad Kostumelandet hjælpe dig. Her finder du massevis af skønne kostumer til billige priser.

3 kommentarer

 • Hvor er hun bare fin altså 🙂 Og dejlig lille historie. Det kan man godt have brug for at blive mindet om på sådan en grå mandag, selvom man er en voksen kvinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   – det har du helt ret i. Det er ret fint at minde sig selv om af og til. Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  Sikken et super sejt kostume! Og mega fedt hun holdt fast – men god ide med backup-kjole. Godt tip 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredag aften på børnemodtagelsen