• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
En frygtelig kvinde - når mormor arrangerer date

Bøger, der lærer dig noget om dem, du elsker

Vi er egentlig ude over den lyserøde fase med K. Den periode, som mange med piger i børnehavealderen oplever, hvor ALT helst skal være lilla eller lyserødt og ALT helst skal være kjoler. K har udlevet (og jeg har overlevet) den del af barndommen nu, og heldigvis er vi nået dertil, at mange farver er flotte og seje og at bukser ligeså vel som skørter kan være dagens outfit.

Helt færdige med det lyserøde er vi dog ikke. Lige pt. er der to lyserøde bøger, jeg synes fortjener en plads på bloggen. For selvom de er lyserøde udenpå, er de hverken hvinende sukkersøde eller tuttenuttede indeni. Tværtimod er det begge bøger, der giver mulighed for at blive klogere på nogen af dem, vi elsker allermest.

skaermbillede-2017-12-30-kl-7-22-27-pm

Den ene har jeg vist frem på Instagram allerede. Det er ‘Min mor’ skrevet af Annamette Fuhrmann, og jeg gav den til min mor i 2013. Nu har jeg fået den igen – i udfyldt form, og dermed har jeg en fantastisk gave. Et indblik i min mors barndom, opvækst og voksenliv med tanker om alt fra livretter, job og kærlighed til skolegang og de egenskaber hun husker og holdt mest af ved sine egne forældre. Det er et familiedokument, jeg sætter ufattelig stor pris på. Jeg har selv en bog stående på boghylden, som skal udfyldes til mine piger. Jeg skriver lidt på må og få, når jeg har lyst.

Der findes, så vidt jeg ved, ikke en pendant fra mødre til sønner, men bortset fra omslag og de indledende ord, er selve indholdet og spørgsmålene lige velegnede at læse om man er nogens søn eller datter.

Bogen kan findes HER

26111943_10159818135590375_6653316179301232208_n

26166447_10159818135880375_6270148238082974011_n

Den anden bog modtog K og jeg i pr-gave tilbage i august. ‘Hvad vil du være, når du bliver stor?’ er en spørge-bog med 365 spørgsmål til barnet. Alt fra inderste tanker til viden om verden og de mange mærkelige fænomener i den kommer man omkring. Den er delt ind i måneder og dage med et spørgsmål per dag – og samtidig mulighed for at stille det samme spørgsmål flere år i træk. Dermed får man selv et fint og finurligt indblik i udviklingen af en kringlet og skøn barnehjerne. Jeg glæder mig allerede til at se, hvor K’s svar fører hende hen og om de arbejder sig i forskellige retninger de næste år. Bogen anbefales fra 4 år, og det giver god mening i forhold til spørgsmålene i den, synes jeg. Vi har den lyserøde udgave, men den findes også i grå og blå. Det kunne være en fødselsdagsgave, men den er også oplagt som navngivnings- eller barnedåbsgave, synes jeg. Det er en slags fortsættelse af en ‘barnets bog’, der indeholder barnets egne tanker og betragtninger.

Bogen kan findes til nedsat pris HER (scroll ned i bunden af siden for at finde blå og grå også)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En frygtelig kvinde - når mormor arrangerer date