• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
8. sygdomsuge og noget af en weekend

#tegndindrøm – skoleparathed og fremtidsdrømme

[ ANNONCE for Københavns Kommune ]

Astronaut, kok – eller noget helt andet? I folkeskolen styrker vi det enkelte barn fagligt og socialt, så alle får de bedste muligheder for at blive den, de gerne vil være.

Sådan skriver Københavns Kommune i den kampagne, der kører i øjeblikket, hvor det er tid til at indskrive sig i folkeskolen. I al fald for os, der snart har skoleparate børn og bor i Københavns Kommune. Her banker virkeligheden (lige lovlig heftigt!) på i november måned. K er 5,5 og hun ved udemærket godt, hvad der venter i august 2018. Der starter hendes karriere som skolebarn nemlig på vores lokale folkeskole. Hun er klar. Hun glæder sig til at lære at læse og skrive og regne. Og have frikvarter. Forældrene? Måske ikke helt så meget. Det er svært at give slip på tanken om ‘det lille barn’ og sende en stor pige afsted på egen hånd.

dsc_0001

Både Jonas og jeg er børn af folkeskolen, og selvom vores skoler har været i vidt forskellige landsdele, har vi begge oplevet hvordan folkeskolen har rummet mange forskellige børn med mange forskellige kvaliteter. Hvordan ham, der havde enormt svært ved at sidde stille i dansk til gengæld lavede nogle vilde projekter i træsløjd. Hvor der var ekstra udfordringer til hende, der var en matematikørn og til et barn som for eksempel mig, der lærte skrivning meget hurtigt og derfor fik øvelser i skråskrift. Hvor ham, der havde brug for ekstra tid også fik det.

Mine forældre har begge været folkeskolelærere i hele deres arbejdsliv, så jeg er nok også lidt miljøskadet, men der har aldrig været nogen egentlig tvivl hos os om at pigerne også skulle gå i folkeskole. For her er plads til forskelligheden.

Nu har jeg for nylig skrevet om nogle af de problemer, der er med inklusion, og derfor blev jeg også både tryg og glad for at høre normeringen i vores kommende skole. Børnehaveklasserne har 22-23 børn og to voksne i alle timer hele ugen. Det skaber muligheder for at imødekomme forskellige børns behov og skabe den inklusion, der er grobund for et mangfoldigt og levende samfund. For som jeg også skrev i det andet indlæg, så er forskelligheden vigtig. Det er sundt for os at møde noget og nogen, der er anderledes end os selv. Det får os til at overveje vores vaner og fordomme og blive klarere på, hvem vi selv er. Og hvem vi gerne vil være. Hvor ellers får børn fra alle lag i samfundet lov at møde hinanden og indgå i ligeværdige sammenhænge, opleve og lære af hinandens styrker og svagheder og måske endda også blive klogere på selve livet.

En del af kampagnen for årets skoleindskrivelse er en ret sød tegnekonkurrence. Den handler om, at børn kan tegne hvad de drømmer om at være, når de bliver store. Deler man sine børns fremtidsdrømme i tegnet form på Instagram med #tegndindrøm er man med i konkurrencen om at vinde en kasse fyldt med legesager til barnets børnehave eller skole.

Vi brugte forleden en hyggelig eftermidag på at tegne og udnyttede muligheden for at tale sammen om, hvad K ville være, når hun bliver stor. Om det svære ved at vælge, og om at man har masser af tid til at lære sig selv at kende. At drømme kan skifte retning, og at det er helt ok. Hun har masser af drømme. Og fordi hun simpelthen ikke kunne vælge, har hun tegnet sig selv både som kunstner, kok (med en kylling i ovnen) og dyre-redder. Måske ender hun i en af disse retninger. Måske vælger hun noget helt andet. Vi vil gøre vores allerbedste for, at hun får et åbent sind og muligheden for at gå i den retning, hun selv ønsker. Og til det, synes vi, at folkeskolen er det helt oplagte valg.


dsc_0003 dsc_0009

Du kan skrive dit barn ind i en københavnsk folkeskole fra den 6.-26. november 2017 på www.kk.dk/skoleindskrivning

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8. sygdomsuge og noget af en weekend