Forventningens glæde - Smagens Time

Kålchips, åkander og whiskysuppe

Ud fra hvad pigerne fortalte, så var det en dekonstrueret menu af Michelin-karakter, der blev indtaget helt uden voksne i går aftes. Jeg vover pelsen, og siger, at de muligvis kløjs lidt i hukommelsen, men faktum er, at Smagens Time på Fishmarket var en vidunderlig oplevelse. Vi skal uden tvivl have billetter igen næste år.

K og hendes veninde voksede omtrent 5 cm i modenhed og stolthed i går. De gik helhjertet ind i oplevelsen at spise på restaurant uden voksne og jeg er så stolt af dem begge.

I det hele taget var hele turen ud og hjem en fantastisk rejse. Selv i kold støvregn og gråt oktobervejr. Vi tog bussen, og på den korte gåtur fra busstoppested til restaurant kom vi forbi en venlig, hjemløs mand. I en by, hvor vi godt allesammen kan have lidt for travlt af og til, var han den eneste, der lagde mærke til de to piger, der gik hånd i hånd i hver deres fine kjole. ‘Sikken et par skønne prinsesser – hav en god aften’, smilede han til dem, og de tog imod komplimenten ligeså hjerteligt og oprigtigt som den var givet. Han fik smil og tak retur fra glade øjne og således var jeg vidne til et møde, der måske var hurtigt overstået, men hjertevarmt nok til at vare længe.

‘Kan jeg tage din jakke?’, spurgte tjeneren på Fishmarket.

‘Nej, den kan jeg godt selv tage af. Men tak fordi du spurgte’, svarede mit høflige barn. Hun fik dog lov at hænge pigernes jakker op inden hun førte dem ned til deres bord og jeg diskret trak mig ud af døren igen.

Da jeg halvanden time senere kunne hente to glade, mætte piger, huskede de også at sige tak for i aften – og K tilføjede, med vægt bag sine ord, at ‘I laver rigtig god mad!’

På vejen hjem forsøgte jeg at finde ud af, hvad de havde spist. Tydeligvis var det jo gået godt og de havde nydt oplevelsen, men menuen var det lidt sværere med.

Vi nåede frem til, at de har fået tre retter bestående af:

Rejer, der smagte lækkert

Kålchips, åkander og whiskysuppe (!?!)

Vanilleis med pære og karamel (og måske og kanelsukker?)

fishmarket^^Det blev balkjolen fra MarMar, der vandt, og den er virkelig en fest værdig med strut i skørtet, puf i ærmet og metalliske glimt fra top til tå. Den er stylet med en falmet tattoo og en mavelang halskæde, uldstrømpebukser og børnehave-snavsede chelseaboots. K har en str 6 år, og den er ikke vanvittigt stor i størrelsen. Jeg tror faktisk godt, hun kunne være i en 7 år også.

Dilemmaet er nu bare, om vi skal gentage successen med Fishmarket eller forsøge at booke et andet sted, når der igen åbnes for bestillinger. K synes på den ene side, at Fishmarket var skønt, men måske er det også spændende med nye oplevelser. Vi ser, hvad hun hælder til næste efterår.

2 kommentarer

 • Sara

  Hvor er det dejligt at de havde en god aften! Jeg er selv uddannet tjener og har altid syntes det var så dejligt når børn har mod på at smage på nyt. Voksen retter i halv størrelse halv pris er altid et godt udgangspunkt – men Smagens Time er altså også virkelig guld værd.
  Jeg er vild med konceptet og glæder mig til min pt. 4-årige bliver gammel nok til selv at være med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   De havde den bedste aften. Kæmpe cadeau til især de søde tjenere – og kokken for den lækre mad. Vi vælger ofte løsningen at pigerne spiser med hos os. Så bestiller vi en ekstra gang tilbehør, så alle bliver mætte, men halv pris for halv størrelse burde være standard overalt. Det giver så meget bedre mening end de ofte virkelig generiske og kedelige børneretter, der slet ikke tager højde for mange børns lyst til at opleve noget nyt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forventningens glæde - Smagens Time