Guide til smukke fotobøger - en investering for livet

Ufrivillig strikkepause og et carte blanche til egotid

Jeg har holdt fingrene fra strikkepinde og strikketøj hele denne uge. Absolut ufrivilligt, for jeg ville hellere end gerne have siddet med blødt garn foran Netflix om aftenen og mærket strikkemagien indfinde sig i krop og sind.

Jeg har overbelastet mit håndled. Det er altid det højre, svage led, det går ud over, og det startede da K var baby og skulle bæres, bæres, bæres og vugges og rokkes hele tiden og konstant. Jeg ved ikke, om jeg aldrig fik det genoptrænet helt, men sandsynligvis ikke, når jeg må konstatere, at det er her, jeg får ondt, hvis jeg har haft lige lovlig meget at se til med hænder og fingre. Årsagen denne gang skal findes på arbejdspladsen, for det har været et par meget travle uger med at få en hel, rund fødselsdag på plads med alt hvad det indholder af SoMe-planlægning, nyhedsbreve, blogposts, grafik, intern kommunikation og. så. videre.

I går aftes forsøgte jeg mig med et helt enkelt stykke strikketøj. Lutter retmasker på rundpind. Det gik fint. Med håndledsbeskytter, ganske vist, men ingen ekstra smerter at bemærke. Så nu satser jeg på at komme langsomt tilbage og komme videre med mit store egoprojekt snart. Jeg lader dog lige vrangmaskerne være et par dage endnu til håndleddet er kommet sig lidt mere over belastningen, men det er også fint nok, for så kan jeg måske nå at blive nogenlunde færdig med skørtet på den nederdel til K, jeg er igang med samtidig. Opskriften findes HER. Jeg kan rigtig godt lide det enkle udtryk med sus i skørterne og en vinternederdel er faktisk på ‘mangler’-listen i tøjskabet. Jeg strikker i Esther fra Permin i en slags støvet lilla/kakaomælks-agtig farve, der matcher det meste af K’s øvrige tøj, hvor mærkeligt det end lyder!

22089747_10159366687685375_5879680503730656322_n

^^Noras Nederdel in the making og varm kaffe i koppen. De ualmindeligt fine maskemarkører er små, unika kunstværker lavet af dygtige Karen Marie Dehn. De er udsolgt på hendes shop pt, men hun laver dem også på bestilling.

Jeg satser på at være næsten helt klar igen i håndleddet til søndag, hvor jeg har raget en sjælden omgang ego-tid til mig og skal bruge dagen på at nørde igennem til Knitworks her i København. Jonas har været ude til fester to weekender i træk, og selvom det også er dejligt at kunne tilbringe en rolig weekend sammen, så skal jeg blive bedre til at huske at sætte tid af til mine egne interesser. Manden sender mig gladeligt afsted, så det er mig, der skal claime tiden uanset om det er venindedates, en løbetur eller som nu en dag i strikkens tegn. Det er frygteligt nørdet. Så meget som jeg elsker det, lige så sikker er jeg på, at Jonas og pigerne sætter pris på at slippe for at blive slæbt rundt i diverse garnstakke og snakke teknikker, grej og andre strikkespidsfindigheder.

3 kommentarer

 • Anja

  Denne nederdel har jeg også overvejet til min datter, den er nemlig så fin. Har dog ikke strikket andet end babyveste før, så kan du mon sige noget om sværhedsgraden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Den er supernem at strikke – det tager bare lidt tid, fordi der er swing i skørtet, så en del masker/omgang. Men det er grundlæggende bare glatstrik, så retmasker hele vejen rundt. Der er lidt udtagninger også, men det er fint forklaret og ellers er youtube din ven. Jeg vil absolut sige, at det er et godt begynderprojekt og en god øvelse i jævn glatstrik. Teknisk er den i al fald lettere end en vest.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Tusind tak for svar

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til smukke fotobøger - en investering for livet