Olivengrene og genfundet strikkemojo

Ingen Dikkedarer – et stort egoprojekt

Jeg løftede sløret en smule for mit store egoprojekt i sidste blogindlæg, og nu er der nogenlunde nok masker løbet over pindene til at det giver mening at tage lidt billeder af processen.

Jeg har (som nok en hel del derude i strikkeland!) kastet mig over Mettes Ingen Dikkedarer cardigan, der er mindst ligeså enkel, brugbar og fin som sin ’søster’, sweateren, som jeg har strikket to eksemplarer af indtil videre. Bortset fra, at vrangmasker aldrig bliver mine yndlinge, så er jeg næsten endnu mere begejstret for cardiganen end sweateren. Det siger ikke så lidt. Det er også altid fint at lære noget nyt, og dette er mit første forsøg med Provisorial Cast On (jeg har indsat et videolink nederst i indlægget, hvis du heller ikke vidste, hvad det var). Jeg kan rigtig godt lide den enkle raglan, det brede ribstykke langs kanten og den fine afslutning langs dette. Jeg kan også godt lide de skjulte lommer, men jeg mangler lige en 30-40 centimeter før jeg når så langt!

Det er ikke et vanskeligt strikketøj (når man lige har luret den alternative opslagning, strikket nakkens og skuldrenes rib og samlet maskerne op for at komme igang med selve cardiganen), men det er også ok. Jeg kan faktisk rigtig godt lide tv-strik. Det er så afslappende og afstressende, og netop for ikke at gå kold i 90 cm tv-strik plus ærmer, har jeg et par småprojekter i tankerne som afveksling. Lidt til dukker, lidt til babyer, lidt til børn.

Jeg har valgt kombinationen af Arwetta fra Filcolana (farvekode: 203/Camel) og Kid Silk fra Drops (farvekode: 20/Lys beige), og ja. Der er syntetisk materiale i Arwettaen, men så undgår jeg at cardiganen bliver for tung og trækker, når nu den skal være så lang og på relativt små pinde arbejdets størrelse taget i betragtning (pind 4).

dsc_0728 dsc_0729 dsc_0731

So far, so good. Planen er at strikke ærmerne, når jeg har strikket disse garnruller op, så jeg ikke ender med at have ærmerne som sidste del. Det er trods alt min hadeopgave i ethvert strikketøj…

Hvis du har lyst til at lære en ny teknik, så er der en enkel tutorial til Provisorial Cast On lige her:

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Olivengrene og genfundet strikkemojo