• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Matchy-matchy. Reima-flyverdragter til stor og lille

Guide til smukke fotobøger – en investering for livet

Jeg har skrevet om det (et par gange!) før, men det gælder stadig. Jeg øver mig i og bliver til stadighed bedre til at rydde op og rydde op i mine digitale arkiver. Til at slette billeder, der ikke er helt i skabet og til at slette dem, jeg ved, jeg aldrig kommer til at printe eller som bare ikke rammer samme følelse som andre billeder. Hvis du mangler inspiration til den del af processen, så kan du læse mere HER og HER

Jeg rydder jævnligt op på telefonen og (lidt mindre jævnligt) i computerens bibliotek, og så sørger jeg (stort set altid) for at arkivere de særlige, printværdige billeder i mapper, så de er lette at redigere videre til fotobøger.

Jeg har lavet årsbøger siden K var et år gammel. Rejsebøger ligeså. Fordi jeg ikke kigger i computerens fotoalbums, men derimod finder bøgerne frem og kigger i dem løbende. Fordi pigerne elsker at se deres egen udvikling og fordi der er så mange minder gemt i de fotografier. Jeg husker pludselig, hvordan de udtalte bestemte ord, en særlig hændelse eller fornemmelse, når jeg ser dem. Især når jeg ser dem med hænderne også, for det taktile element er markant anderledes end at se billeder igennem en skærm. Det er mere distanceret. At sidde med en bog imellem hænderne og sammen dvæle ved detaljerne og vende siderne er at skabe minder i sig selv. Efterhånden er jeg blevet ret dygtig til at lave dem. Og jeg har lært af erfaring, at less is more. 50 fantastiske billeder fra året der gik, som hver især får plads og luft giver et meget stærkere resultat end 150 billeder, der drukner i hinanden og sider, der er stoppet til. Man skal ikke være bange for det tomme rum, når det handler om fotografier – det giver plads til fokus mod detaljer og enkelthed.

Vi har lige fået de seneste par bøger hjem – en til K og en til E, og glæden i pigernes øjne var hjertesmeltende rar. De er kigget igennem indtil flere gange, og E blev så stolt over at gense sig selv, mens K huskede på mange fine øjeblikke, da vi sad sammen og kiggede. Jonas og jeg har også set dem igennem uden børnene og genkaldt os nogle af de øjeblikke og faser, der alt for hurtigt flyver forbi når man er midt i dem.

22045689_10159361800430375_1119575905166039440_n

Siden jeg første gang opdagede Artifact Uprising har jeg lavet mine bøger igennem dem. Nej, det er ikke en discountløsning og ja, det koster også noget at sende pakker fra Denver til København, men det er – i al fald for mig og for os – prisen værd. Absolut og uden et øjebliks tøven.

Ingen andre produkter, jeg har prøvet, når Artifact Uprising til sokkeholderne hverken på parametrene kvalitet eller brugervenlighed. Både hardcover og softcover-bøgerne er lækre, papiret er lækkert, printet smukt og interfacen er intuitiv og velfungerende. Det er let at uploade billeder fra alle mulige kilder og hvis man ikke orker at minutiøst overveje hvert billedes placering, så er der også en autofill-funktion.

Derudover er der gode guides og tips til både at holde styr på billedbanken, til at tage billeder af børn i bevægelse, til at opsætte en smuk bog og mange andre input.

21768282_10159361800425375_1367539963777553451_n

Jeg har i øvrigt også lavet en guide til at lave fotobøger med mine bedste tips til et godt resultat – den kan du finde HER

 

8 kommentarer

 • Marie S

  Tak for inspiration og tak for indlægget med fotobog guiden. Jeg laver årsfotobøger og fotobøger til særlige lejligheder, hvordan er dit system med pigernes fotobøger? Får de en hver for hvert år? Og er der så nogle af de samme billeder i? Og laver i også en familiebog? Har lige fået en lille datter og skal have fundet et system 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg laver feriebøger og en årsbog til hver af pigerne. Ingen familiebøger – for jeg må ærligt erkende, at det ville være en tynd omgang. Det er stort set kun billeder af pigerne, jeg tager. Udover dem, der bliver taget på ferier. Men hvis du tager mange af jeres dagligdag med hele familien, så giver en familiebog også mening. Der er ganske få genganger-billeder i pigernes bøger. Som regel er der rigeligt med den enkelte, eller hvor den enkelte er i fokus til at undgå dubletter. Men nogle billeder skal være begge steder <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Wauv altså, de er flotte! God anbefaling. Det skal jeg helt klart kaste mig over.
  Hvilken bog model bruger du – Layflat? Og hvilket noget papir (superfine eller lustre? Jeg er total billedbogs rookie 🙂

  Dejligt at følge med i jeres hverdag!
  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kan også KUN anbefales. Layflats ville jeg nok kun bruge til fx et bryllupsalbum. Jeg laver hardcoverbøger https://www.artifactuprising.com/photo-books/hardcover-books

   Der er ikke valgmuligheder til papiret (ellers har jeg ikke opdaget dem!), men der er masser af layout-muligheder til siderne inden i. Umiddelbart vil jeg anbefale 50 sider, men det er en (svær) øvelse at begrænse sig.

   Dejligt du har lyst til at følge med – jeg håber, I har det godt allesammen?

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

   Ah, godt fif! Kan godt se at der er masser af muligheder med hardcover. Det er jo et suverænt barselsprojekt!

   Barsler den pt med vores anden datter. Godt at følge med og lære af dine erfaringer med 2 piger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Åh barsel. Det er min favorit-årstid. Jeg håber, I nyder det allesammen <3 Der er nemlig masser af godter derinde – det kan godt være lidt en tidsrøver…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvad bliver prisen for en 50-siders hardcover? Der går vel told på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ja, der kommer told på, så den samlede pris bliver omkring 450-500 kr, så vidt jeg husker.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matchy-matchy. Reima-flyverdragter til stor og lille