Alt er relativt

Wardrobe goals: Capsule wardrobe

I forbindelse med at vi byttede om på soveværelse og børneværelse, sløjfede vi et helt klædeskab. Pigernes. Det giver mildt sagt lidt udfordringer i forhold til opbevaring og logistik at få fire menneskers garderobe samlet i et enkelt skab.

Samtidig har det været lidt en øjenåbner. Selvom jeg ikke synes, at hverken vi eller pigerne har vanvittigt meget tøj, så er det alligevel mere end vi reelt bruger. Det er helt fjollet af mange forskellige årsager. Dels er det spild af penge at fylde garderoben med tøj, der aldrig bliver brugt – og dels fylder det. Fysisk, naturligvis, i form af overfyldte hylder og skuffer, men absolut også mentalt. Hver eneste morgen, når vi skal dagens outfits er det (for) rodet, selv når alt er i nogenlunde nydelige stakke. Det vil jeg rigtig gerne lave om på. Jeg vil gerne have en funktionel og overskuelig garderobe, og jo, det ville da være umådeligt lækkert med et rummeligt walk-in-closet, men det er ganske enkelt ikke en mulighed. Og det ville i øvrigt heller ikke komme problemets rod til livs.

Især vil jeg gerne gøre det mere overskueligt for pigernes skyld. Ikke mindst for at forsøge at undgå eller i al fald minimere konflikterne omkring tøj med K. Hun har tydeligvis mere tøj end hun kan overskue, og absolut mere end hun bruger. Resultatet er, at hun faktisk har rigtig svært ved at vælge, hvad hun skal have på.

skaermbillede-2017-08-15-kl-4-59-26-pm

I kender det sikkert godt fra jeres egne børn (og fra jer selv!). Nogle stykker tøj bliver brugt nærmest hele tiden, mens andet lever en stille og glemt eksistens bagest i skabet. Noget har jeg købt, fordi mærket er lækkert eller det var et rigtig godt tilbud, men det passer faktisk ikke særligt godt ind i min samlede garderobe eller stil generelt. Eller også er pasformen ikke helt i skabet eller jeg føler mig ikke sådan rigtig godt tilpas, når jeg har det på.

Forleden gav jeg mig selv en pause og satte mig ind i sengen med min iPad og kiggede på youtube-videoer og blogposts om capsule wardrobes. Altså; grundidéen om at have en meget begrænset mængde genstande i garderoben, der til gengæld alle sammen er nogle, du elsker og bruger – og som kan matches og mikses på kryds og tværs. Det ramte noget i mig, og vækkede både genklang og en følelse af ‘selvFØLgelig!’ Måske startede det hele længe før.

Hele ideen om en capsule wardrobe med lidt, men godt og funktionelt indhold, lægger sig meget godt op ad hele min lyst til at leve mere minimalistisk. At skære ned på antallet af overflødige genstande i vores liv. Fysiske ting, der ikke har nogen funktion, og som ikke bidrager med noget positivt. Meningstomt fyld, om man vil.

Jeg vil meget gerne fortælle mere om processen, eventuelle udfordringer undervejs og vise et resultat, når jeg kommer så langt, hvis det er noget, I er nysgerrige på.

Håbet og målet er en mere sammenhængende garderobe, der giver mig en langt bedre og mere effektiv måde at komme i tøjet på og et bedre overblik og forståelse af, hvilke styles, farver og stil, jeg faktisk føler mig tilpas og velklædt i. At give pigerne en overskuelig garderobe som de kan overskue. At ende med at bruge det tøj, vi har, frem for at betale penge for stof, der bare ligger til pynt.

9 kommentarer

 • Det giver så god mening!! Er også selv meget motiveret til ar fortsætte op- og udrydning derhjemme. Og garderoben står klart for skud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det giver nemlig bare så meget mening, at det er helt skørt, man ikke har gjort det før! Du må igang når I er tilbage fra varmen og ferielandet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Det praktisere vi herhjemme, meget pladsbesparende og meget nemmere at komme i tøj om morgenen. Vi har samlet 1 klædeskab (med 4 låger) til 4 mennesker, et skab til hver og så er da enda plads til andet end tøj. Skal siges vi har fået specialbygget et klædeskab der går fra gulv til loft (3m), men til gengæld er det kun 45 cm dybt, da vi oplever de sidste cm på hylderne alligevel ikke bliver brugt til noget, ergo spildplads ;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Det praktisere vi i stor stil herhjemme, vi har et klædeskab med 4 låger, til 4 mennesker og så er da enda plads til andet end tøj. Det skal dog siges, for at optimere pladsen har vi fået specialbygget et klædeskab fra gulv til loft (3 m), dog er det kun 45cm dybt, da vi oplevede at de sidste cm i “normale”klædeskabe ikke blev bliver brugt til noget, ergo spilsplads

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det giver også bare virkelig god mening. Både hele ideen med mindre tøj, som man til gengæld bruger – men også rent praktisk at få et specialbygget skab. Vi har også et skab, der er mindre dybt – men det er nu af pladshensyn snarere end ift opbevaringsmulighederne 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne E.

  Det ville være dejligt, hvis du delte dine tanker og erfaringer løbende. Jeg er selv igang med samme proces, og det ville være meget inspirerende at følge en anden families fremgang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kan du tro, jeg gør. Jeg er så småt igang (bl.a. er pigernes kjolesamling skrumpet en hel del!), men det kræver lige noget tid at gennemgå det hele. Så jeg skal nok tegne og fortælle mere konkret om hvad vi har gjort.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har du helt ret. 🙂 Det giver total god mening!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg glæder mig også til at komme rigtigt i gang! Så sent som i morges, kiggede jeg ind i et fyldt skab og kunne ikke finde noget at tage på.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt er relativt