Capsule Wardrobe - de første skridt

Glimt fra pigernes værelse

Vi er stadig ikke helt i mål, men vi nærmer os med pigernes nye værelse. Jeg er så glad for, at vi valgte at bytte om på rummene, for det fungerer meget bedre end før. Pigerne har rent faktisk gulvplads, og med den nye udrydning af tøjskabene, er der plads til alt tøjet i et enkelt skab. Endnu bedre: de bruger værelset markant mere og nyder begge at være der. Ikke mindst store K, der gerne trækker sig tilbage, og som bruger det, når hun har veninder på besøg.
dsc_0434

Der er kommet lidt på væggene – bl.a. de smukke portrætter, som Frederikke Brostrup tog sidste år i december, lige før lille E blev indlagt. Den udstoppede ‘løve’ er et loppefund, ligesom den lille barnestol. Tavlen er fundet på dba.dk, det vævede tæppe har en kær og dygtig veninde lavet. Dioramaet øverst oppe er flere år gammelt og købt i en nu hedengangen webshop. Den farvefine plakat med dansende børn købte jeg, mens jeg var gravid med store K, men det er først nu, den er kommet op. Egerammerne er fundet i Trævarefabrikkernes Udsalg.
dsc_0413

Den smukke, originale Juno-seng er købt før K blev født, tilbage en råkold januardag i 2012. Vi fandt den på dba.dk. ‘E’et er fra bObles og var lille E’s fødselsdagsgave fra moster. Det bliver brugt som siddeskammel, som bord til legekøkkenet og til at klatre op og ned fra sengen. Når pladsen er begrænset, er det dejligt at ting kan have flere funktioner.dsc_0418

Vi har sorteret en del ud i legekøkkenets indhold efterhånden, så kun det er tilbage, der faktisk bliver leget med. Pigerne kunne ikke overskue en kæmpe kasse med alt muligt forskelligt. Det her fungerer meget bedre. Den lille espressomaskine er snart 3 år gammel, og har været et kæmpe hit fra starten. Den gamle emaljekøkken bagved minder om et, min mormor havde, og jeg elsker, at pigerne også elsker det gamle retrokøkken i dukkestørrelse. Det er fundet i en genbrugsbutik for mange år siden.dsc_0420

Ovenpå Ivar-reolen fra IKEA, der i øvrigt rummer hele Playmobil-samlingen i overskuelige kasser, står det smukke stabeltårn i bæredygtigt træ fra Wooden Story, som er en af mine favoritter. Butikken bagved i pap og med masser af fine sager indeni er købt på Tate i London, da jeg var gravid med K. dsc_0421

Oppe i den svævende seng har K en hylde med de særlige ting, som lille E ikke må komme i nærheden af. Små sten, skaller og fine flakoner. Og naturligvis drømmefangeren, der stadig virker upåklageligt.dsc_0430 dsc_0433 I den lille krog mellem klædeskab og dør er der lige præcis blevet plads til et mini-bibliotek og nogle af de bøger, pigerne er allergladest for lige nu. En sød bekendt på den anden side af Øresund tog i IKEA og shoppede for mig, eftersom Bekväm-krydderihylderne ikke længere forhandles i Danmark (og IKEAs svenske website ikke sender til Danmark…) De kom op i går eftermiddags, og begge piger var vilde med biblioteket. De øverste bøger kan de ikke nå, men det er også til at læse med en voksen.
dsc_0435

Tavler er altid et hit. Det er bare sjovt at tegne med kridt, og jeg har bundet kridtet fast med en snor, så det ikke bliver væk og/eller ender ud over hele væggen! Lille E har i øvrigt tegnet en ‘kæmpestor drage’, hvis nogen skulle være i tvivl.dsc_0484 dsc_0485

Stabeltårnet fra Wooden Story var en gave, og vi er så glade for det. Det er uden farver, uden batterier og uden noget som helst andet end struktur og tekstur, men faktisk er begge piger rigtig glade for det. Hver gang, det kommer ned, bliver der brugt i al fald en halv time på at skille og samle tårnet med forskellige former. Det er godt legetøj, der er både smukt og ordentligt produceret. Det er lidt et princip for os at undgå legetøj med batterier og billigt plastikstads, og lige her lykkes det overordentligt godt. Det skal jo stadig være sjovt for børnene.

Den fine marmorhest fra bObles er også en gave, og udover at være (endnu!) et godt tumlelegetøj, der styrker børnenes motorik, så er det sjovt at lege cowboy på hesten for både lille E og K – og lagt ned er den rigtig god at sidde på, når man skal putte søvnfornægtere. Jeg synes den nye marmorserie er noget så pæn, og faktisk slår det mig, at alle vores favoritter fra bObles er noget, der kan bevæge sig. Larven, Donuts, Gyngen og Hesten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Capsule Wardrobe - de første skridt