• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Test og konkurrence: EasyBrat pusletaske og lift

DIY: Svævende højseng

Vi er så småt ved at være i mål med pigernes nye værelse – jeg fik malet i sommerferien, mens Jonas havde begge børn med på besøg i det vestjyske, og lille E sover nu i den smukke, smukke originale Juno-seng (endda med original maling og lidt dekorative afslag i samme). Vi har fundet opbevaring til en del af legetøjet, og noget fint at hænge på væggen, men der mangler stadig de sidste detaljer. Jeg har endnu ikke fundet den gode løsning til at få pigernes kjoler op og hænge igen efter vi sløjfede et helt klædeskab fra deres gamle værelse. Gode idéer der nærmest ikke fylder noget, er mere end velkomne.

Det største projekt på det nye børneværelse er helt klart den svævende højseng. Det var et kæmpe ønske fra K og mens jeg har pin’et, tegnet, forklaret og fundet diverse vejledninger, så var det Jonas, der stod for selve byggeriet. Det har han – hvis jeg selv skal sige det – klaret ganske godt!

Sengen endte med at koste omkring i alt 2000 DKK for byggematerialer, stige, lameller og en ny, lækker madras. Noget billigere end hvis vi skulle have købt en pæn højseng, som kunne passe ind på værelset uden at blive for voldsom. Og så er der den fordel, at vi har kunnet tilpasse sengens dimensioner til værelset.

Vi valgte 160×90, så den kan bruges en rum tid endnu, men ikke bliver alt for voldsom i rummet. K elsker den og er så stolt af sin svævende seng. Omend hun er ret træt af at vi ikke kommer til at male en mørkeblå på vægge og loft som var en af de originale idéer. Det kunne være pænt i et lysere rum, men det kommer til at blive alt, alt for mørkt her. I stedet skal der sættes nogle fine guld-prikker på væggen som små ‘stjerner’.

dsc_0387
^^Hovedparten af byggematerialerne. Enkelt, no-nonsense i fyrretræ fra den lokale trælast.

dsc_0391
^^Det er ikke den helt store maskinpark, der er nødvendig til projektet. En god (slag)boremaskine, skruemaskine, sav og et godt (og helt lige) vaterpas er de vigtigste redskaber. Derudover skal du bruge en god trælim og skruer og rawlplugs, der passer til de vægge, du skal hænge sengen på. Vores skruer holder 60 kg/stk, så selve sengen kan holde flere hundrede kilo – det er med andre ord en solid s*tan.

dsc_0395 dsc_0398
^^Det vigtigste først. Vægmonteringen er det, der skal bære det meste af sengen. L-formen samles og hænges godt fast, så den er i vater. Langsiden sidder på en solid murstensvæg, mens den korte side er på en gips-skillevæg.
dsc_0401 dsc_0407
^^ Vi valgte at sætte en lægte i det ydre hjørne af sengen som en ekstra sikkerhed. Børn kan jo finde på at hoppe lidt i senge, og der er ingen grund til at krydse fingre og håbe, at den går.
dsc_0410 dsc_0414^^Både lamelbund og stige er fundet til rigtig fornuftige priser hos Trævarefabrikkernes Udsalg og skåret til, så de passer til sengens specifikke mål. Find stigen HER og lamelbunden HER dsc_0419^^Vi brugte lidt tid og uenighed på at nå frem til løsningen med den brede fyrrehylde som afslutning. Jonas hældte mest til ‘tremmer’, men jeg insisterede på det enkle look med en ubrudt flade. Vi er alle glade for at vi valgte min løsning 😉 En anden gang ville vi nok have valgt brede planker til at bygge ydersiden, så der ikke sidder to lag udenpå hinanden. Man lærer, så længe man lever. Stigen er placeret så tæt på stolpen som muligt, så det visuelt bliver så let, som det kan.

dsc_0424
^^Vi havde egentlig regnet med at skulle bestille en skummadras på specialmål til sengens 160×90 dimensioner, men ethjem.dk havde en lækker madras til fornuftige penge i den helt rigtige størrelse. Og den nåede frem til os dagen efter bestilling, så selv min e-handel skeptiske mand var imponeret.dsc_0428^^Det nogenlunde endelige resultat. Vi mangler at beklæde trappetrin med ruskind, så de bliver lidt blødere og at finde et godt (og pænt) håndtag til toppen. Skabet under sengen er IKEAs IVAR også i fyr. Vi har valgt den smalle model på bare 30 cm dybde, og der er rigtig god plads. Faktisk kan ALT vores Playmobil være derinde, foruden et par sminkehoved-dukker, og det siger ikke så lidt. Det søde natlampe-lam er fundet HER, mens den originale Juno-seng er fundet på dba for over 5 år siden, da vi ventede vores K.

Har du spørgsmål til projektet? Så skriv endelig. Jeg skal nok vride nogle af de mere håndværksmæssige finesser ud af Jonas.

17 kommentarer

 • SofieW

  Hvor er den fin! Har du mon lyst at dele farvekoden? Vi har uden held nu 4 forskellige farveprøver på væggen, men det er ikke rigtig godt. Jeres farve ligner en både vi og den snart 3-årige kan leve med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kan du tro! Jeg skulle lige have den gravet frem fra malerskabet. Det er en Yunik farve, og den hedder Desert 1 / C401 i glans 5. Det er virkelig billig maling, men jeg synes det er super at male med, og jeg har efterhånden været omkring en del mærker. Jeg kan i al fald på ingen måde mærke eller se forskel på Dyrup/Flügger og så Yunik, selvom prisen er noget i retning af halvdelen eller mindre. Og de har et supergodt farvekort.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • SofieW

   Tusind tak for både anbefaling og kode. Det er en jungle med sådan noget maling 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi er i fuld gang med at bygge en lignende seng til vores datter, stærkt inspireret af jeres. Tak for inspirationen.
  Jeg har et enkelt spm. mht. stigen. Vi har kigget på både en helt lodret, som på jeres seng, og en, der står en smule skrå ud fra sengen. Fungerer den lodrette stige godt for K? Det vil unægteligt spare lidt plads, som vi, ligesom jer, ikke har råd til at rutte med😉

  God weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Spændende! Det håber jeg, I bliver rigtig glade for. Vi er i al fald virkelig tilfredse. Ja, den lodrette stige fungerer upåklageligt. Jeg er rigtig glad for, at vi valgte den løsning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Lundkvist

  Super fin seng. Det var lige det jeg søgte. Hvad har du “lagt” lamelbunden på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Den ligger på de bærende lægter – de er ret brede.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej..
  Super fin seng..
  Spørger måske dumt, men kan ikke helt gennemskue hvad lamelbunden ligger på 🙈 er der en ekstra liste de hviler på? Forstår ikke helt hvordan den bare kan ligge på de bærende lister, vil den ikke falde igennem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak – hun er også virkelig glad for den stadig. Lægterne er brede, så lamellerne hviler derpå – og så er kanten sat udenpå. Giver det mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicolai

  Inspirerende! Hvad gjorde I med mederne i det hjørne af senge, hvor stolpen er?
  Nicolai

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak. Den er stadig et kæmpe hit. Mederne ligger ovenpå den indre ramme – altså, de kommer ikke i karambolage med stolpen. Giver det mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annisette Kruse

  Skøn seng. Hvor langt er der fra seng til loft? Og seng til gulv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak – den er et hit stadigvæk. Der er 2,7 m til loft herhjemme, og vi har ca 1,7 fra gulv til sengebunden, så der er en meters luft over madrassen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej. Super fin seng og lige det jeg ledte efter.
  Hvad ligger lamellene på. Er der sat “kant” på indersiden af rammen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Dejligt at høre 🙂 Der er en indvendig ramme, og så er siderne sat udenpå. Lamellerne og madrassen hviler på selve rammen (som er skjult udefra) hvis det giver mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathias

  Hey Stine

  Står lige i lignende projekt og har lige et par spørgsmål.

  1 – Forstår ikke helt hvordan stolpen ikke kommer i karambolage med madrassen inde i rammen? Er den bare klemt op ad stolpen eller har i givet den ekstra plads i ydersiden og fyldt ud med andet? Kan ikke helt gennemskue det på billederne. (Har du evt mulighed for at sende et billede?) Du svarer ved en anden kommentar at mederne (lamellerne går jeg ud fra…) hvile på den indre ramme, men så er der vel også tomt helt nede ved stolpen da en lamel ikke kan flugte over?

  2- hvad dimensioner er lægten til stolpen?

  3- hvordan har i sikret stolpen i gulvet? dobbeltklæbbende tape eller har i boret ned? Har selv parketgulv så kan ikke bore ned 🙂

  Tak for indlægget ellers.

  -Mathias

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hej Mathias

   Jeg skal se, om jeg kan svare nogenlunde.

   1: Madrassen bliver bare mast omkring og det passer faktisk fint med lamellerne – måske ved et tilfælde? Det fungerer upåklageligt 😉

   2: Åh, det kan jeg simpelthen ikke huske og lige nu sover pigerne, så jeg kan ikke måle. Men ca 7-10 cm, så vidt jeg kan måle på hukommelsen.

   3: Vi har boret ned i gulvet! Vi har plankegulve, og det er selvfølgelig ikke 100% optimalt, men vi må reparere når den engang skal flyttes, for stabiliteten og sikkerheden var vigtigere her.

   Håber, det gav noget. Ellers tænker jeg de kan hjælpe i en trælast eller byggecenter.

   /Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test og konkurrence: EasyBrat pusletaske og lift